21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Χωρίς περιθώρια…

Ο Παναθηναϊκός έχει γνωρίσει εκτός έδρας ήττες με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και στη Βαρκελώνη πρόσθεσε άλλον έναν.

Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο θα ήταν άδικο να μην πιστωθεί την -πρωτόγνωρη για τα φετινά δεδομένα- μαχητικότητά της στο «σπίτι» της Μπαρτσελόνα. Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα έπαιξε όπως έπρεπε και θα μπορεί να αισθάνεται ότι πέταξε μία ευκαιρία στα «σκουπίδια» για να πετύχει ένα «διπλό» που θα άλλαζε τα δεδομένα και θα την έκανε πολύ πιο αισιόδοξη για τη συνέχεια που περιλαμβάνει άλλες δύο «εξόδους» σε Κάουνας και Τελ Αβίβ. 

Παρ' όλα αυτά αναχώρησε από την πρωτεύουσα της Καταλονίας χωρίς το ροζ φύλλο στις αποσκευές της κι αυτό συνέβη για τον απλούστατο λόγο ότι δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει σε κανένα σημείο της αναμέτρησης τις σπουδαίες άμυνες που ήταν έτοιμοι οι παίκτες να βγάζουν όλο το βράδυ. Για να ολοκληρωθεί μία καλή άμυνα απαιτείται το αμυντικό ριμπάουντ. Αυτό ήταν κάτι άγνωστο, παρά το γεγονός ότι δεν προτιμήθηκαν οι αλλαγές στα μαρκαρίσματα για τις οποίες είχε κατηγορηθεί ο Τσάβι Πασκουάλ και οι οποίες αποτελούσαν την εύκολη εξήγηση για τα χαμένα ριμπάουντ. Οι τρεις σέντερ των «πράσινων» μάζεψαν συνολικά ένα (!) αμυντικό ριμπάουντ. Δεν χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμός για να φανεί το μέγεθος του προβλήματος. Τα «σκουπίδια» πάντως αποτελούν ομαδική δουλειά και όπως λένε και οι περισσότεροι προπονητές είναι και θέμα πάθους. Πρέπει να πας με «τσαμπουκά» στην μπάλα κι ακόμα κι αν σε νικήσει, να σε νιώσει ο αντίπαλος. Αντιθέτως ο Κέβιν Σεραφέν είχε «κατασκηνώσει» στην ελληνική ρακέτα και θα μπορούσε να κάνει «πάρτι» όλο το βράδυ.

Αν η λύση είναι ο Άντριαν Πέιν θα φανεί πολύ σύντομα καθώς αναμένεται να επιστρέψει άμεσα στους πρωταθλητές Ελλάδας. Εδώ βέβαια έρχεται το ερωτηματικό και αφορά τον λόγο για τον οποίο δεν συνέχισε πέρσι, μετά τη συμπαθητική παρουσία του στο «τριφύλλι», στο δεύτερο κομμάτι της σεζόν.

Σε συνδυασμό με την ένταξη του Σον Κιλπάτρικ φαίνεται ότι οι «πράσινοι» θα αποκτήσουν αρκετό «δηλητήριο» και στην περιφέρεια, όπου με την απουσία του Κιθ Λάνγκφορντ -ο οποίος έχει δεχτεί πολλά «πυρά» για τον τρόπο παιχνιδιού του- είναι ολοφάνερη η έλλειψη εύκολων πόντων. 

Το... σταυρόλεξο για τον Πιτίνο φαίνεται ότι είναι αρκετά δύσκολο για να λυθεί, όμως είναι στο χέρι του Αμερικανού προπονητή να κάνει ό,τι μπορεί για να ανατρέξει τα προγνωστικά που θέλουν τον Παναθηναϊκό αουτσάιντερ για την πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας... Τίποτα δεν έχει τελειώσει, αλλά πλέον η ελληνική ομάδα θα πρέπει να παρουσιαστεί το ίδιο μαχητική και διαβασμένη στα υπόλοιπα παιχνίδια μακριά από το ΟΑΚΑ και ταυτόχρονα να συνδυάσει τις βελτιωμένες εμφανίσεις όπως η χθεσινή (11/1) με «διπλά» που θα την επαναφέρουν στον ίσιο δρόμο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ