17.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κορυφαίος σέντερ του BCL ο Μπόγρης (Pics, Vids)

Είναι κάποιες στιγμές που νιώθεις πως βρίσκεσαι στο σωστό δρόμο, αλλά ταυτόχρονα πιστεύεις πως δεν το βλέπει δα και πολύς κόσμος ή πως απλά δεν το καταλαβαίνει. Και σε μια στιγμή, κάτι συμβαίνει που αλλάζει τα πάντα. Αυτό το «κάτι», μια τέτοια στιγμή ήρθε σήμερα για τον Γιώργο Μπόγρη: Λίγες ώρες μετά την πρόκριση της ομάδας του στον τελικό του Basketball Champions League, ανακοινώθηκε πως o Έλληνας σέντερ επιλέχθηκε από τους προπονητές της διοργάνωσης, τα ΜΜΕ, αλλά και τον κόσμο, ως ο καλύτερος σέντερ του BCL Βρίσκεται στην καλύτερη πεντάδα δίπλα στον συμπαίκτη του Άαρον Ντόρνεκαμπ, τον Ζακ Ράιτ, τον Μέλβιν Ετζίμ και τον Τζόρνταν Θίοντορ, ο οποίος αναδείχθηκε και MVP! Καλύτερος νέος παίκτης ψηφίστηκε ο Φουρκάν Κορκμάζ της Μπάνβιτ.

Οι αριθμοί...

Ευτυχώς για τον... Μπογρίνιο όλοι αυτοί ξέρουν λίγο καλύτερα από μπάσκετ σε σχέση με τους γνωστούς «κριτικούς» που ευδοκιμούν στη χώρα μας. Όπως επίσης, έχουν σίγουρα δει κάτι παραπάνω από τα φετινά του παιχνίδια και τη φετινή του πορεία εντός και εκτός παρκέ. Στη νεότευκτη διοργάνωση -με φιλόδοξα πλάνα για το αύριο στα συρτάρια της στη Γενεύη- ο Μπόγρης μετράει 8,9 πόντους με 55,4% ευστοχία (εκτελώντας πολλές φορές από μέση απόσταση), 3,6 ριμπάουντ, 1,3 ασίστ και έχει το εντυπωσιακό 0,8 λάθη, μένοντας στο παρκέ 20.1 λεπτά κατά μέσο όρο. Και αυτό παρά το «μουδιασμένο» ξεκίνημά του στην διοργάνωση.

...και η άλλη αλήθεια

Οι αριθμοί, όμως, δεν λένε πάντα την αλήθεια στο μπάσκετ. Για πολλούς παίκτες. Και ο Μπόγρης ανήκει σε αυτή την κατηγορία «αδικημένων». Ευτυχώς γι’ αυτόν, οι προπονητές, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων τον επέλεξε ως κορυφαίο σέντερ του BCL, βλέπουν περισσότερα από ότι αυτούς που παρακολουθούν απ’ έξω ή (ακόμη χειρότερα) δεν παρακολουθούν καν και απλά σχολιάζουν και πιθανότατα με άλλα κριτήρια. Περισσότερα βλέπει σίγουρα ο δικός του προπονητής, ο Τσους Βιδορέτα, ο οποίος τον έχρισε βασικό του σέντερ και του δείχνει τυφλή εμπιστοσύνη, γιατί ξέρει πως έχει έναν παίκτη που το βασικό του μέλημα είναι να κερδίσει η ομάδα και όχι να κάνει ο ίδιος τρελά νούμερα. Και έχει να πει μόνο τα καλύτερα γι’ αυτόν.

Του αρέσει η «βρώμικη» δουλειά: Να κάνει τα μπλοκ άουτ, να κλείνει διαδρόμους, να σπρώξει για να πάρει άλλος το ριμπάουντ, να βγάλει την μπάλα έξω να πάρει το σουτ κάποιος που είναι ελεύθερος, να δώσει την έξτρα πάσα, να δώσει βοήθειες, να κάνει τα σκριν που ονειρεύονται οι «κοντοί». Όπως επίσης του αρέσει η σκληρή δουλειά. Είναι μόνιμος στο γήπεδο, ακόμη κι όταν η ομάδα έχει ρεπό. Και αυτούς τους παίκτες οι προπονητές τους αγαπούν και τους τιμούν.

Ευτυχώς γι’ αυτόν, βρέθηκε επίσης σε μια χώρα κι ένα πρωτάθλημα που το χιούμορ και η καλή διάθεση δεν... ποινικοποιούνται. Εκεί, αντίθετα, αυτά θεωρούνται ευλογία και μάλιστα τα εκμεταλλεύονται δεόντως. Γι’ αυτό και η μεγαλύτερη εφημερίδα της περιοχής έκανε ολόκληρο αφιέρωμα για το ρόλο που παίζει ο χαρακτήρας του στην φετινή επιτυχία της ομάδας.

Για το πως είναι η «κόλλα» που κρατάει όλα τα κομμάτια ενωμένα, σε μια χρονιά ονειρεμένη για την CB Canarias, σε μια ομάδα που δεν έχει σούπερ σταρ και που πρέπει να τηρούνται ισορροπίες και στην οποία είναι απαραίτητοι όλοι οι παίκτες για να προχωρήσει.

Μια διαδρομή με πολλές στάσεις για να βρεθεί στο σωστό μέρος

Η διαδρομή από τη Θήβα στην Αθήνα στα 14 με τη συμπαράσταση μιας εκπληκτικής οικογένειας, το πέρασμα από τον Παναθηναϊκό, ο Άρης, ο Πανιώνιος και ο ΠΑΟΚ με μια χρονιά που του επέτρεψε να κάνει το βήμα παραπάνω και να προσγειωθεί στην Ισπανία.

Εκεί χρειάστηκε  το... αγροτικό στην Ανδόρρα, με το οποίο όμως άνοιξε η πόρτα της ACB, του καλύτερου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Και μετά η Μπιλμπάο, όπου έμεινε ένα χρόνο, αλλά η εκτίμηση προς το πρόσωπό του παραμένει μεγάλη και φάνηκε τόσο στην επιστροφή του ως αντίπαλος, όσο και από τα μηνύματα που ακόμη δέχεται από τους Βάσκους μέσω των social media.

Η Ιμπεροστάρ Τενερίφε ήταν μια διαφορετική ιστορία. Τα οικονομικά προβλήματα στην Μπιλμπάο και η αλλαγή προπονητή, οδήγησαν στη σκέψη μιας άλλης προοπτικής. Η πρόταση από το... νησί ήρθε πολύ γρήγορα. Κι αυτό εξαιτίας -ή χάρη- στον προπονητή της ομάδας: Ο Βιδορέτα τον ζητούσε σε όποια ομάδα κι αν βρισκόταν και τα προηγούμενα χρόνια. Για διαφορετικούς λόγους δεν κατάφεραν να βρεθούν στο ίδιο στρατόπεδο. Ο Βάσκος προπονητής ήταν και ο βασικός λόγος για να ειπωθεί νωρίς το καλοκαίρι το «ναι» στην πρόταση που του έγινε.

Αν ρωτήσετε πάντως τον Μπόγρη για το αν περίμενε όταν υπέγραφε, πως η ομάδα του θα ήταν για μήνες στην κορυφή του πρωταθλήματος και πως θα ήταν στον τελικό του BCL με την γνωστή –έως και παρεξηγησίμη πολλές φορές- ειλικρίνειά του θα απαντούσε ορθά κοφτά "όχι". Ήταν κάτι που ήρθε μέσα από τα παιχνίδια, τα ταξίδια, την προσπάθεια, τις προπονήσεις, τις βόλτες, τους καφέδες, γιατί όλα παίζουν το ρόλο τους στο να «χτιστεί» μια ομάδα.

Είναι η χρονιά που τα κομμάτια του παζλ βρίσκουν τη θέση τους το ένα μετά το άλλο, με τον ίδιο να πρωταγωνιστεί σε μεγάλες νίκες όπως απέναντι στην Μπαρτσελόνα, την Ρεάλ Μαδρίτης, την Μπασκόνια, την Αβελίνο, την Γκραν Κανάρια, κερδίζοντας τον σεβασμό όλων. Δεν είναι τυχαίο πως έχει επιλεγεί και βρίσκεται στο promo της ACB για το φετινό πρωτάθλημα...Δεν είναι τυχαίο πως βρίσκεται σήμερα στην καλύτερη πεντάδα.

Το μόνο που χρειάζεται πλέον είναι συνέπεια και συνέχεια, να διατηρήσει αυτή τη θετική διάθεση που τον χαρακτηρίζει και.... τα καλύτερα έρχονται!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ