21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κοκόσκοφ: “Κοιμάμαι ήσυχος για Ντόντσιτς”

Στο ντραφτ του ΝΒΑ γίνονται πολλά περίεργα, σχεδόν κάθε χρόνο. Ένα από τα πλέον περίεργα είναι πως οι Φοίνιξ Σανς προσπέρασαν τον Λούκα Ντόντσιτς. Το θέμα γίνεται ακόμη πιο περίεργο αν σκεφτεί κάποιος πως το 2018, όταν έγινε η επιλογή, προπονητής των Σανς ήταν ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ, προπονητής της Εθνικής Σλοβενίας που έφτασε ως την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ το 2017 με τον Ντόντσιτς στη σύνθεσή της.

Ο Κοκόσκοφ τόνισε σε συνέντευξή του στο κροατικό σάιτ Index πως κοιμάται ήσυχος σε ότι αφορά το θέμα αυτό: "Δυστυχώς δεν μπορώ να απαντήσω για το τι ακριβώς έγινε, γιατί θα ήταν αντιεπαγγελματικό. Αλλά μπορώ να σας πω αφού με ρωτάτε πως κοιμάμαι ήσυχος, χωρίς τύψεις".

Ο νυν προπονητής της Εθνικής Σερβίας συνέχισε μιλώντας για τον Ντόντσιτς: "Μέχρι χθες ακόμη μιλούσαμε για έναν ανερχόμενο παίκτη και σήμερα λέμε πως είναι από τους κορυφαίους του ΝΒΑ. Το μπάσκετ που παίζει στα 20 τον καθιστά ως έναν από τους κυρίαρχους παίκτες του παιχνιδιού και η ταχύτητα που έχουν γίνει όλα είναι απλά εντυπωσιακή. Δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε πλέον για τις δυνατότητές του, για το που θα φτάσει. Ο Λούκα το έχει ήδη προσπεράσει αυτό. Το παιχνίδι του είναι απλά μαγευτικό. Είναι το ίδιο επικίνδυνος στο να απειλήσει ο ίδιος, όσο και να κάνει τους συμπαίκτες του καλύτερους από ότι αντικειμενικά είναι. Σήμερα είναι ίσως ο πιο ευέλικτος παίκτης στον κόσμο σε ότι αφορά το ρόλο και την παρουσία του στο παρκέ".

Ο Κοκόσκοφ τόνισε πως δεν υπάρχουν διακρίσεις στο ΝΒΑ ανάμεσα σε Ευρωπαίους ή πως "τουλάχιστον δεν το έζησα εγώ", για να προσθέσει: "Ο παίκτης ζητά πληροφορία και είναι το ίδιο από το ποιος την δίνει. Το μόνο που έχει σημασία είναι αν κάνει καλό στην ομάδα και ως παίκτες ατομικά. Υπάρχουν καλοί και κακοί παίκτες, καλοί και κακοί προπονητές. Δεν έχει να κάνει με τι γλώσσα μιλάει ο καθένας. Γιατί δεν δούλεψε η σχέση με τους Σανς; Είναι κάτι που θέλει μεγαλύτερη ανάλυση. Είχαμε πολλούς νέους παίκτες, αλλά όχι έναν πλέι μέικερ. Είναι αδύνατον στο μοντέρνο μπάσκετ να παίξεις χωρίς έναν πλέι μέικερ κορυφαίου επιπέδου. Δεν ήμασταν έτοιμοι για το καλύτερο δυνατό. Παρόλα αυτά όταν κοιτάζω πίσω, σε εκείνην την περίοδο, δεν έχω κακές αναμνήσεις. Η ζωή είναι έτσι, ο αθλητισμός είναι έτσι, ας προχωρήσουμε".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ