24.7 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Και τώρα κοιτάει τα νώτα του (pics)

O Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε απέναντι στην Αναντολού Εφές, με τους Τούρκους να δείχνουν πως βρίσκονται μία σκάλα πιο πάνω και να επικρατούν με 75-65 ενώ κατάφεραν να πάρουν και τη διαφορά. Οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν την πέμπτη ήττα τους στα έξι τελευταία παιχνίδια και τώρα θα πρέπει να εξασφαλίσουν την πρόκρισή του στους "8" με αρκετές ομάδες ακόμη να τον "καταδιώκουν".

Η Εφές μπήκε με γκάζι στο παιχνίδι και από νωρίς "μιλώντας" με το τρίποντο κατάφερε να προηγηθεί στο +6. Ο Μπριάντε Ουέμπερ στην παρθενική του εμφάνιση στην Ευρωλίγκα ήταν εκεί για να κόψει το ρυθμό των γηπεδούχων με μία εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο δεκάλεπτο. Μετά το πρώτο εξάλεπτο του αγώνα, κατά το οποίο η Εφές είχε καταφέρει να προηγηθεί με 18-9, ο Ολυμπιακός επέστρεψε και με συνοχή σε άμυνα και επίθεση ανέτρεψε το εις βάρος του σκορ με ένα εντυπωσιακό 13-0 με το οποίο έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο. Το τελικό 18-22 της περιόδου διαμόρφωσε ο Ζακ ΛεΝτέι με εντυπωσιακό κάρφωμα.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του Εργκίν Αταμάν άρχισε να βρίσκει και πάλι τα πατήματά της, ωστόσο ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά δυνατός και έφτασε στο +7 (27-34, 17'). Τα συνεχόμενα λάθη δεν επέτρεψαν ωστόσο στους "ερυθρόλευκους" να κρατήσουν τη διαφορά και έτσι το ημίχρονο έκλεισε με τη Εφές να προηγείται μετά από το εύστοχο σουτ του Μοερμάν για το 36-35.

Με την επιστροφή των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, οι "ερυθρόλευκοι" δεν είχαν το αποτέλεσμα που θα επιθυμούσαν αφού η Εφές πήρε τα "ηνία" του αγώνα και ξεκίνησε να αυξάνει επικίνδυνα τη διαφορά της. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν στο +10 (47-37, 25') και έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +7 με τον Βασιλιέ Μίσιτς να "γράφει" το 56-49. Το τέταρτο δεκάλεπτο ήρθε για να αποτελειώσει τον Ολυμπιακό με την Εφές να πιέζει και να "τρέχει". Στα πέντε τελευταία λεπτά, οι "ερυθρόλευκοι" δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των γηπεδούχων. Το τελικό .. διαμόρφωσε ο Κρούνοσλαβ Σίμον με δύο εύστοχες βολές.

Δεκάλεπτα: 18-22, 36-35, 56-49, 75-65

Η ΤΡΙΑΔΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΑΨΕ:

Αντριέν Μοερμάν, Βασιλιέ Μίσιτς και Σέιν Λάρκιν ήταν οι τρεις "δήμιοι" του Ολυμπιακού. Ο Γάλλος ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους Τούρκους με 12 πόντους ενώ την ίδια στιγμή είχε 8 ριμπάουντ. Λάρκιν και Μίσιτς "μέτρησαν" από 11 και 10 πόντους αντίστοιχα ενώ μοίρασαν από 8 και 5 ασίστ αντίστοιχα.

ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ:

O Ολυμπιακός δεν έπαιξε με καθαρό μυαλό κάτι που αποτυπώνεται και στη στατιστική του αγώνα. Οι "ερυθρόλευκοι", βγήκαν χαμένοι από την αναλογία ασίστ λαθών γεγονός που τους στοίχισε τη νίκη απέναντι σε μία Εφές που δεν έχασε τη συγκέντρωσή της ακόμα και στο καλό διάστημα του Ολυμπιακού στο πρώτο δεκάλεπτο.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ