11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Θα κριθεί από την… πανοπλία

Ο Αργύρης Πεδουλάκης θα πραγματοποιήσει την τρίτη του θητεία στον πάγκο του Παναθηναϊκού και πλέον αναμένονται οι κινήσεις ενίσχυσης.

Δεν αποτέλεσε καμία έκπληξη. Εδώ και καιρό ήταν γνωστό ότι εφόσον δεν συνέχιζε ο Ρικ Πιτίνο στην τεχνική ηγεσία των πρωταθλητών Ελλάδας, ο αντικαταστάτης του θα ήταν ο 55χρονος προπονητής ο οποίος προέρχεται από μία πολύ καλή σεζόν στον πάγκο του αγαπημένου του Περιστερίου.

Ο κόσμος δεν ενθουσιάστηκε κι αυτό είναι απολύτως λογικό μια και θα ήθελε κάτι πιο «φρέσκο». Ωστόσο οι άνθρωποι της ομάδας έπρεπε να αποφασίσουν κι αυτό έπραξαν κρίνοντας ότι είναι ο κατάλληλος. Ο «Άρτζι» έχει δείξει στο παρελθόν τις ικανότητές του και τις αδυναμίες του. Έχει πραγματοποιήσει μία αμφιλεγόμενη πορεία στο κλαμπ μετά την πλήρως επιτυχημένη σεζόν (2012-13).

Τη δεύτερή του χρονιά η κατάσταση ξέφυγε μετά τα μέσα της και μία ήττα από την κάκιστη τότε Μπασκόνια αποτέλεσε το «κύκνειο άσμα» του στην πρώτη θητεία. Όταν επέστρεψε το 2016 βρήκε μία πολύ άσχημη κατάσταση και... συμμάζεψε την ομάδα, ενώ έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό στους τελικούς που χάθηκαν από τα μεγάλα σουτ του Βασίλη Σπανούλη. Η δουλειά του εκτιμήθηκε και γι' αυτό συνεχίστηκε η συνεργασία των δύο πλευρών.

Παρά τις καλές επιλογές που έγιναν το καλοκαίρι του 2016 η ομάδα έγινε πολύ νωρίς «καζάνι που έβραζε»και απομακρύνθηκε σύντομα από τη θέση του, μετά τη βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ στη δεύτερη αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Basket League. Οι ξένοι παίκτες σήκωσαν... μπαϊράκι και αφού δεν μπορούν να φύγουν οι πολλοί έφυγε ο ένας, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο πάντως να τονίζει πρόσφατα ότι έχει μετανιώσει για εκείνη την απόφασή του.

Πλέον ανοίγει ένα καινούριο κεφάλαιο για τους «πράσινους» οι οποίοι έχουν έναν καλό ελληνικό κορμό και πρέπει να προσθέσουν κυρίως ξένους παίκτες στο έμψυχο δυναμικό τους. Ο κόσμος θα πρέπει να είναι υπομονετικός και να περιμένει αρχικά τις κινήσεις ενίσχυσης και στη συνέχεια, πως θα αποδίδει η ομάδα στο παρκέ.

Χωρίς... πανοπλία και ο πιο πιστός και μάχιμος στρατιώτης δεν μπορεί να διακριθεί στον πόλεμο. Ανάλογα με τους παίκτες που θα αποκτηθούν θα μπορεί να γίνει μία πρώτη εκτίμηση για τις βλέψεις που θα έχει η ομάδα στη νέα και πιο δύσκολη Ευρωλίγκα, έστω κι αν η διαφορά στα μπάτζετ παραμένει απόλυτα φυσιολογικά πολύ μεγάλη. Η διοίκηση της ομάδας από τη δική της πλευρά θα πρέπει να στηρίξει τον έμπειρο προπονητή ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, θα πρέπει να προστεθούν παίκτες με ικανότητα στο σουτ γύρω από τον Καλάθη, ενώ εκτός από την άμυνα -που είναι και το δυνατό σημείο του Πεδουλάκη-, θα πρέπει να υπάρξει παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο στο οποίο είναι... μάστερ ο αρχηγός του Παναθηναϊκού.

Αν το «τριφύλλι» καθηλωθεί στο σετ παιχνίδι, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Διότι καλό το «διάβασμα», αλλά η ταχύτητα σκέψης και δράσης είναι σαφώς καλύτερη και παράλληλα απαραίτητη στο σύγχρονο μπάσκετ.

Πρώτα απ' όλα όμως θα πρέπει να δούμε πως θα κινηθεί ο Παναθηναϊκός στο μεταγραφικό παζάρι και στη συνέχεια θα μπορεί να γίνει μία πιο ασφαλής εκτίμηση της κατάστασης.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ