19 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η… grande Αριάνα των triple double στο Basketa.gr

Την υπογραφή της φαρδιά πλατιά με δύο triple double στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών έχει βάλει η Αριάνα Μούρερ. Μπορεί οι Εσπερίδες που αγωνίζεται να παλεύουν για την σωτηρία τους, αλλά η Αμερικανίδα σπάει τα κοντέρ.

Στο κρισιμότερο ματς της χρονιάς κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου για τα πλέι άουτ σημείωσε ένα επιβλητικό triple double, το δεύτερο μέσα στη χρονιά, μετά από αυτό απέναντι στον Παναθλητικό την 19η αγωνιστική. Επίτευγμα μοναδικό για το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών με την ίδια να γράφει ιστορία, καθώς κάτι ανάλογο δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν. Καμιά αθλήτρια δεν έχει κάνει δύο triple double μέσα στην ίδια αγωνιστική σεζόν.

Η…grande Αριάνα του ελληνικού πρωταθλήματος έχει στην κυριολεξία εντυπωσιάσει τους πάντες… Στο πρώτο της triple double είχε 11π. με 12 ριμπάουντ και 11 ασίστ στην νίκη των Εσπερίδων με 75-59 επί του Παναθλητικού. Την Τετάρτη απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου, σε ένα παιχνίδι-φωτιά ξεδίπλωσε, για άλλη μια φορά, το τεράστιο ταλέντο με 16 πόντους, 13 ριμπάουντ και 10 ασίστ.

Δεν τα κατάφερνα χωρίς τις συμπαίκτριές μου

«Είναι το δεύτερο triple double μέσα στη χρονιά και νιώθω αληθινά ωραία. Αλλά δεν θα τα κατάφερνα χωρίς τις συμπαίκτριές μου. Έπαιξαν πολύ καλά στο τελευταίο παιχνίδι. Κάναμε αρκετά σουτ, γυρίσαμε την μπάλα και κάναμε και έξτρα πάσες. Οι συμπαίκτριές μου έκαναν πολύ καλή δουλειά και με έβγαζαν σε θέση για να σουτάρω και να μοιράζω το παιχνίδι», τονίζει μιλώντας στο Basketa.gr η Αριάνα Μούρερ αποδίδοντας τα εύσημα στις συμπαίκτριές της για τη μεγάλη βοήθεια.

Η ίδια δεν περίμενε ότι θα είχε τόσο καλή απόδοση και έδειχνε ξαφνιασμένη. «Ειλικρινά δεν πίστευα ότι θα έπαιζα τόσο καλά στο παιχνίδι της Τετάρτης. Απέδωσαν βέβαια πολύ καλά και οι συμπαίκτριές μου.  Όταν παίζουμε μαζί ως ομάδα μπορούμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω και είμαστε ικανές για κάτι πολύ καλό».

Οι υποχρεώσεις, πάντως, για τις Εσπερίδες δεν έχουν ολοκληρωθεί, καθώς υπάρχει την Κυριακή η συνέχεια στα πλέι άουτ. «Το επόμενο παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό. Θα είναι πολύ δύσκολο για μας γιατί παίζουμε στην έδρα του αντιπάλου. Αλλά θα μείνουμε προσηλωμένες στο πλάνο μας και θα δώσουμε τα πάντα στο παρκέ. Εμείς θα πάμε εκεί για να ελέγξουμε το ματς και να κάνουμε το παιχνίδι μας».

Η Αμερικανίδα γκαρντ, πάντως, γενικά έχει κάνει μια εξαιρετική σεζόν με την φανέλα των Εσπερίδων. Αναδείχθηκε τρίτη σκόρερ του πρωταθλήματος (στην κανονική περίοδο) με 353 πόντους, έκτη ριμπάουντερ με 203, έκτη στις ασίστ με 94 και πέμπτη στα κλεψίματα με 50 ξεδιπλώνοντας το ταλέντο της.

Για την ιστορία το πρώτο triple double στο ελληνικό πρωτάθλημα το είχε κάνει στις 3 Φεβρουαρίου 2006 η Ανθή Μπαλτά στον αγώνα του Σπόρτιγκ με την Τρίγλια έχοντας 15 πόντους, 13 ριμπάουντ και 11 ασίστ. Αξεπέραστο ωστόσο παραμένει το επίτευγμα της Ζωής Δημητράκου στις 22 Μαρτίου του 2009 στην αναμέτρηση του Μεγάλου Αλεξάνδρου απέναντι στον Αρη Χολαργού. Τελείωσε τον αγώνα με 49 πόντους, 18 ριμπάουντ, 10 ασίστ και 12 κλεψίματα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ