14.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Χριστινάκη επιστρέφει Ευρώπη με τις ευλογίες του Μέριλαντ

Η Ελεάννα Χριστινάκη είχε πάρει το ρίσκο να μείνει εκτός δράσης για περίπου ένα εξάμηνο προκειμένου να πάρει τη μεταγραφή από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα σε αυτό του Μέριλαντ. Και τώρα ετοιμάζεται για ένα ακόμη μεγάλο βήμα: Πήρε την απόφαση να αφήσει το NCAA και τις ΗΠΑ και να επιστρέψει στην Ευρώπη, προκειμένου να παίξει επαγγελματικά, αφού έχει στα χέρια της πολύ καλές προτάσεις. Σε όλη αυτή την πορεία δίπλα της βρίσκεται η προπονήτριά της, Μπρέντα Φρέις.

Με μέσο όρο 11.8 πόντους και 4,6 ριμπάουντ στα 22 παιχνίδια που αγωνίστηκε με το Μέριλαντ, υπολογιζόταν ως ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά της ομάδας για την σεζόν 2018-19. Με τις προτάσεις που είχε στα χέρια της όμως, συζήτησε με την προπονήτριά της και βρήκε όλη τη στήριξη που χρειαζόταν. "Είμαστε ενθουσιασμένο που η Ελεάννα ζήσει το όνειρό της να γίνει επαγγελματίας. Νιώθουμε περήφανοι που μία ακόμη αθλήτριά μας βρίσκεται σε αυτό το δρόμο, έχοντας παίξει στο Μέριλαντ. Εκτιμούμε όλα όσα σημαίνει για το πρόγραμμά μας και την ομάδα μας η παρουσία της εδώ και της ευχόμαστε μόνο τα καλύτερα".

Η Φρέις είχε επισκεφθεί την Χριστινάκη και την Αθήνα την Άνοιξη και δεν έκρυψε ποτέ την πίστη της στην Ελληνίδα γκαρντ, η οποία παρουσιάστηκε ιδιαίτερα συγκινημένη στον δικό της αποχαιρετισμό: "Νιώθω ευγνωμοσύνη προς όλους στο Μέριλαντ για την ευκαιρία που μου έδωσαν να γίνω κομμάτι του προγράμματός τους. Αγαπώ τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές μου και τους φίλους της ομάδας που με καλωσόρισαν. Μετά από πολλές συζητήσεις με την οικογένειά μου, αποφάσισα να παίξω επαγγελματικά, πιο κοντά στο σπίτι μου, στην Ευρώπη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την προπονήτριά μου, Μπρέντα, που ήταν απλά καταπληκτική και υποστηρικτική προς εμένα σε κάθε βήμα μου. Είναι μια προπονήτρια που ακούει τις αθλήτριές της και θέλει να τις δει να πετυχαίνουν. Χωρίς αυτήν, δεν θα μπορούσα να κάνω κάποια όνειρά μου πραγματικότητα. Οι συμπαίκτριές μου είναι εκπληκτικά άτομα και τους εύχομαι κάθε επιτυχία. Η ομάδα θα είναι πολύ καλή και την επόμενη σεζόν και σίγουρα θα την παρακολουθώ σε κάθε της βήμα".

Η Χριστινάκη είναι πολύ πιθανό να αγωνίζεται στην Τουρκία την επόμενη αγωνιστική περίοδο και σίγουρα περιμένει πως και πως την Εθνική Γυναικών και την συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2019 στην Τενερίφη!

Δείτε το δικό της post στο facebook...

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ