14.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η «οδύσσεια» ενός 19χρονου Γάλλου! (vids)

Ο Φρανκ Ντιλικινά πρόλαβε μέσα σε λίγες ώρες να κάνει δύο υπερατλαντικά ταξίδια, να ζήσει το όνειρο του ντραφτ και να χάσει ένα πρωτάθλημα... Το basketa.gr παρουσιάζει την «οδύσσεια» του νέου μεγάλου αστεριού του γαλλικού μπάσκετ.

Τ’ όνομά του συζητιέται έντονα εδώ και μερικούς μήνες. Για την ακρίβεια από τότε που πήρε την απόφαση να δηλώσει συμμετοχή στο ντραφτ του 2017. Αυτό βέβαια ήταν κάτι αναμενόμενο. Άλλωστε οι σκάουτερς του κουρφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη τον είχαν βάλει στα μπλοκάκια τους εδώ και πολύ καιρό.

Τις τελευταίες ημέρες πάντως ο νέος αστέρας των Νιου Γιορκ Νικς βίωσε μία παράξενη εμπειρία. Η ομάδα του στη Γαλλία, η Στρασμπούρ, έπαιζε τη σειρά τελικών με τη Σαλόν Σαονέ. Οι ιθύνοντες της λίγκας δεν σκέφτηκαν ποτέ ότι μπορεί να του δημιουργούσαν πρόβλημα, αλλά αυτό συνέβη.

Μετά τον δεύτερο τελικό και με τη σειρά στο 1-1 ο γεννημένος στο Βέλγιο πόιντ γκαρντ ασχολήθηκε για πρώτη φορά με το ενδεχόμενο να μην έχουν τελειώσει οι τελικοί όταν θα έπρεπε να «πετάξει» για τη Νέα Υόρκη προκειμένου να δώσει το «παρών» στο ντραφτ. Η παρουσία του μάλιστα ήταν επιβεβλημένη, ενώ ήδη γνώριζε ότι θα επιλεγεί πολύ ψηλά και σχεδόν σίγουρα από την ομάδα του «Μεγάλου Μήλου».

Το τρίτο παιχνίδι βρήκε τη Σαλόν θριαμβεύτρια μέσα στο Στρασβούργο και πλέον ο Ντιλικινά είδε την ταλαιπωρία να πλησιάζει. «Δεν έχω άλλη επιλογή, θα πρέπει να φύγω και να γυρίσω όσο πιο γρήγορα γίνεται» ήταν τα λόγια του όταν ρωτήθηκε για το τι σκοπεύει να πράξει. Η ισοφάριση σε 2-2 από το συγκρότημα του Βενσάν Κολέ οριστικοποίησε τον πέμπτο τελικό, με τη διοργανώτρια Αρχή να τον ορίζει για την Παρασκευή (23/6), ούτως ώστε το μεγάλο αστέρι της μίας ομάδας να προλάβει να κάνει τον... μισό γύρο του κόσμου μέσα σε λίγες ώρες!

Η πτήση του Ντιλικινά για τη Νέα Υόρκη απογειώθηκε το βράδυ της Τρίτης από τη Γαλλία και προσγειώθηκε στο «JFK» τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης. Ο 19χρονος γκαρντ την πρώτη μέρα είχε διάφορες συναντήσεις, ενώ έπρεπε να προλάβει να ξεκουραστεί. Η Πέμπτη κύλησε γρήγορα και το βράδυ έδωσε το «παρών» στο ντραφτ. Εκεί άκουσε τον Κομισάριο του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ να λέει τ’ όνομά του, στην όγδοη επιλογή, από τους Νικς. Αυτό τουλάχιστον ήταν κάτι που δεν του προκάλεσε έκπληξη.

Αμέσως μετά έπρεπε να παραχωρήσει συνέντευξη και να μιλήσει για το μέλλον του –δηλώνοντας ότι ανυπομονεί να ζήσει τ’ όνειρό του-, ενώ στο πίσω μέρος του μυαλού του γνώριζε ότι όφειλε σε λιγότερες από 24 ώρες να είναι στο παρκέ του γηπέδου της Σαλόν, προκειμένου να παλέψει για το πρωτάθλημα με τη Στρασμπούρ.

Η «οδύσσεια» του... French Freak έγινε θέμα ακόμα και στο δίκτυο του ESPN, όπου έδειχναν τα εισιτήρια του Γάλλου κι απορούσαν με το γεγονός ότι θα κατάφερνε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να τα προλάβει όλα. Και το έκανε!

Έστω κι αν είχε κοιμηθεί μόνο κατά τη διάρκεια της πτήσης της επιστροφής, ο Ντιλικινά ήταν στην ώρα του στο γήπεδο ούτως ώστε να τεθεί στη διάθεση του προπονητή του για τον πέμπτο τελικό. Σε αυτόν έπαιξε για 24 λεπτά και σημείωσε εννιά πόντους, ενώ μάζεψε και δύο ριμπάουντ. Ωστόσο η ομάδα του έχασε 74-65 και ο ίδιος δεν ευχαριστήθηκε όσο θα ήθελε τον τελευταίο του αγώνα με το κλαμπ. Λογικά όμως η στενοχώρια του δεν θα κράτησε για πολύ. Κι αυτό διότι αρχικά είχε ξεμείνει από δυνάμεις, ενώ παράλληλα γνωρίζει αρκετά καλά ότι από... αύριο, μία νέα –εντελώς διαφορετική- μέρα ξημερώνει... Δεν είναι λίγο άλλωστε να πρέπει να βγάλεις το... φίδι από την τρύπα σε μία ιστορική ομάδα όπως οι Νικς, που ταυτόχρονα εδώ και χρόνια βρίσκεται σε συνεχή παρακμή.

Δείτε ορισμένα βίντεο με πρωταγωνιστή τον Ντιλικινά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ