17 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η μεγαλύτερη τιμή είναι να παίζεις για τη χώρα σου!

Καλημέρα...

Θα σας κάνω παρέα από εδώ, από τη... γωνιά που μου έδωσαν στο basketa.gr και ελπίζω να μου κάνετε κι εσείς παρέα με τη σειρά σας, ειδικά το διάστημα που θα είμαι εκτός Ελλάδας. Δηλαδή από σήμερα, αφού βρίσκομαι ήδη στις ΗΠΑ.

Έκλεισε ήδη ένας πρώτος κύκλος στο Σακραμέντο από την επιλογή μου στο ντραφτ, μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου για εμάς. Μια χρονιά που δεν ήταν ακριβώς όπως τα περίμενα. Στο πρόγραμμα υπήρχε μπόλικη δουλειά, ενώ τέθηκε και το θέμα της συμμετοχής μου στους Ρένο Μπίγκχορνς ("θυγατρική" των Κινγκς στο NBDL). Αποφασίστηκε να παίξω εκεί για να πάρω περισσότερα παιχνίδια και χρόνο, να παίξω, αφού η ομάδα είχε ήδη τον κορμό της και τους μεγαλύτερους παίκτες. Και αποδείχθηκε πως ήταν μια πολύ καλή εμπειρία για μένα, γιατί έμαθα πως είναι το σύστημα τις ΗΠΑ, αλλά και το διαφορετικό στυλ παιχνιδιού.

Για μένα δεν άλλαζε κάτι έτσι κι αλλιώς. Υπήρχε στο πλάνο η σκληρή δουλειά στις προπονήσεις. Δεν τα παράτησα ποτέ. Έκανα αυτό που έλεγε η ομάδα, κάποιες φορές μπορεί να άλλαζα «ομάδα» για μία ή δύο μέρες... Έκανα το πήγαινε έλα, δύο ώρες με καλό καιρό, πέντε με χιόνια για να ξέρουμε και για τι αποστάσεις μιλάμε και... γεωγραφικώς. Προς το τέλος της χρονιάς έμεινα με τους Κινγκς, έκανα κάποια καλά παιχνίδι και απλά συνεχίζουμε...

Τελείωσα τη χρονιά όπως ήθελα. Και μπήκα στο αεροπλάνο και επέστρεψα Ελλάδα... Μου είχε λείψει, αλλά ευτυχώς είχα την οικογένειά μου μαζί μου. Οι γονείς μου και ο αδελφός μου ο Μηνάς είναι μαζί μου στην Αμερική. Οικογένεια! Αυτό σημαίνει πως σε αντίθεση με τους περισσότερους παίκτες δεν μου έλειψε κάποιο φαγητό ας πούμε... Μάλλον ήμουν τυχερός σε αυτό!

Αυτό που μου είχε λείψει πολύ ήταν οι φίλοι μου και χάρηκα πολύ που τους είδα ξανά, που βγήκαμε, διασκεδάσαμε, τα είπαμε... Για λίγο βέβαια, αφού έχει ήδη ετοιμαστεί ένα πρόγραμμα για μένα, το οποίο θα οριστικοποιηθεί τώρα που επιστρέφω. Το δεδομένο είναι οι πολλές προπονήσεις καθημερινά, όχι μόνο στο μπάσκετ, αλλά και στη φυσική κατάσταση και την ενδυνάμωση με ειδικές ασκήσεις στην άμμο για τα πόδια. Θα είναι μια καλή... ώθηση για μένα και τους άλλους συμπαίκτες μου... Ο καθένας θα έχει το δικό του πρόγραμμα, αλλά σίγουρα θα μας βοηθήσει να «δέσουμε» ακόμη περισσότερο, να είμαστε εκεί ο ένας για τον άλλον.

Αυτό που περιμένω είναι η Εθνική Ομάδα. Να είμαστε καλά, να είμαι στην προετοιμασία τον Αύγουστο, καθώς έχω ήδη πάρει το ΟΚ από τους Σακραμέντο Κινγκς. Είμαι ειλικρινά πολύ χαρούμενος γι’ αυτό, που θα είμαι ξανά στις εθνικές ομάδες. Το λέω κάθε φορά και θα το ξαναπώ και τώρα: Είναι η μεγαλύτερη τιμή για τον κάθε μπασκετμπολίστα να παίζει για τη χώρα του. Οπότε πιστεύω πως θα τα πούμε τον Αύγουστο και ελπίζω να μπορέσω να δώσω το «παρών» στο Ελσίνκι.... Και στην Τουρκία αργότερα...

 Για την ώρα σας αφήνω... Θα τα ξαναπούμε όμως σύντομα...

Να είστε καλά, Γιώργος»



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ