23.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η κορυφή χωράει μόνο έναν…στη μάχη του Χολαργού

Το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών συνεχίζεται με την 10η του αγωνιστική, με το παιχνίδι στο «Αντ.Τρίτσης» ανάμεσα σε Χολαργό και Περιστέρι να κλέβει την παράσταση, σε μια σύγκρουση ανάμεσα στις δυο καλύτερες ομάδες της κατηγορίας.

Αναλυτικά τα παιχνίδια:

Π. Σαλπέας 17.00 Εθνικός-ΑΕ Λάρισας Αναστόπουλος Αντ.-Κυριακόπουλος-Κωνσταντινίδου (Ντάβαρης)

Αποτελεί τελικό για τον Εθνικό, ο οποίος όπως αναφέραμε και σε χθεσινό (15/12) μας ρεπορτάζ αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα, και μια νίκη θα ήταν το καλύτερο γιατρικό για την ομάδα το Πειραιά, η οποία αισθάνεται άνετα όταν αγωνίζεται στο «Π.Σαλπέας». Στον αντίποδα, η ΑΕΛ επίσης αναζητεί μετ' επιτάσεως μια επιτυχία, προερχόμενη από έξι συνεχόμενα κίτρινα φύλλα αγώνα. Απών για τους Θεσσαλούς θα είναι και πάλι οι Γκογκίδης και Ναούμης.

Λευκάδας 17.00 Δόξα Λευκάδας-Μαρούσι Πιτσίλκας Β.-Καλογερόπουλος Λ.-Ξέρας (Κανελλόπουλος)

Η ομάδα της Λευκάδας ξεπέρασε με τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματα που άφησε πίσω της η λύση της συνεργασίας με τον Λευτέρη Χατζηκυριακίδη, πετυχαίνοντας τεράστιο διπλό στο Ιβανώφειο με τον Ηρακλή την προηγούμενη αγωνιστική, και θα συνεχίζει να πορεύεται στον πάγκο με τον Κώστα Κατωπόδη ως το τέλος του 2017, και ίσως και ως το τέλος της σεζόν. Στο σημερινό (16/12) παιχνίδι με το Μαρούσι οι «νησιώτες» θέλουν να εξαργυρώσουν τη νίκη στην Θεσσαλονίκη, και να συνεχίσουν την πορεία τους προς τα πλέι οφς, που είναι και ο αντικειμενικός τους στόχους. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους, επανήλθαν στην ηρεμία μετά τη νίκη επί του Εθνικού, και ταξίδεψαν στην Λευκάδα χωρίς άγχος.

Δαϊς 17.00 Δούκας-Ηρακλής Μαλαμάς-Δημόπουλος-Λιότσιος (Άκελ)

Ο Ηρακλής βρίσκεται από τις αρχές της εβδομάδας στην Αττική, και αυτό φαίνεται του έκανε καλό, ξεπερνώντας με μια πειστική εμφάνιση στον Υμηττό και την άνετη νίκη απέναντι στον Αμύντα το εντός έδρας πατατράκ από την Δόξα Λευκάδας. Το σημερινό (16/12) παιχνίδι στο «Δαϊς» φαντάζει στα μέτρα του, με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή να μην υπολογίζει στον Μπούμπλαο, ο οποίος είναι με το ένα πόδι εκτός ομάδας. Αναφορικά με τους γηπεδούχους, το κλίμα δεν είναι και το ιδεατό, και η δύσκολη βαθμολογική τους θέση μιλάει από μόνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η μοναδική ομάδα χωρίς εντός έδρας νίκη.

Αντ. Τρίτσης 17.00 Χολαργός-Περιστέρι Ψαριανός-Ανδρικόπουλος-Καλδίρης (Ελευθεριάδης)

Το απόλυτο ντέρμπι!Δεν χωρούν πολλές αναλύσεις στο συγκεκριμένο παιχνίδι, όπου συγκρούονται δυο από τις καλύτερες ομάδες της λίγκας. Ο Χολαργός συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του, καταδιώκοντας το Περιστέρι, και θέλει τη νίκη ώστε να πιάσει το πιάσει στην κορυφή, και να ταξιδέψει με πολλές αξιώσεις για το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή την προσεχή Τετάρτη (20/12). Το Περιστέρι να καταφέρει και περάσει και από την στενωπό του «Αντ.Τρίτσης» δεν θα έχει παρά να ετοιμάσει τις βαλίτσες του για το ταξίδι της επιστροφής στην Stoiximan.gr BASKET LEAGUE.

Ψυχικού 17.00 Ψυχικό-Αρκαδικός Τσούνας-Κοτσιμπός-Καρακάσης (Καρούσης)

Το Ψυχικό έχει τον τρόπο του. Ο Γιώργος Ρεμεντέλας και οι συνεργάτες του έχουν βρει το μοντέλο που κερδίζει και έτσι για μια ακόμη χρονιά βγάζουν λαγούς από το καπέλο τους, έχοντας φυσικά ως σταθερά τον Νίκου στο ρόστερ του. Στο παιχνίδι με τον Αρκαδικό θέλουν να φτάσουν στην έκτη του νίκη, κάνοντας ακόμα ένα βήμα προς τον δικό τους στόχο. Η ομάδα της Τρίπολης θα παρουσιαστεί με τον Μάριο Δεσποτάκη στον πάγκο της, και χωρίς τον Κούτρα ο οποίος αποχώρησε, ενώ υπ' ατμόν είναι και ο Πελτιέρ.

Υμηττού 17.00 Αμύντας-Ερμής Αγιάς Παναγιώτου-Χαλαμπαλάκης-Ρίζος (Μουζάκης Στ.)

Την καλύτερη διαχείριση δυνάμεων φαίνεται ότι έκανε ο Αλέξανδρος Ζαβός στον Αμύντα, έχοντας παιχνίδι στην μέση της εβδομάδας με τον Ηρακλή στο κλειστό της «Πυρκάλ». Από την στιγμή που το παιχνίδι ξέφυγε, φάνηκε να σκέφτεται την σημερινή (16/12) αναμέτρηση, η οποία αποτελεί κρίσιμο σταυροδρόμι για τους «πορτοκαλί», αναφορικά με τον στόχο τους. Οι Θεσσαλοί πραγματοποιούν με την σειρά τους εξαιρετική πορεία, και σίγουρα θα εμφανιστούν στον Υμηττό χωρίς ιδιαίτερο άγχος.

Καστοριάς 17.00 Καστοριά-Καρδίτσα Συμεωνίδης-Ταρενίδης Στ.-Σιμητόπουλος (Κηπουρίδης)

Η φρενήρη πορεία της Καστοριάς σταμάτησε με απότομο τρόπο στην Αγιά την προηγούμενη εβδομάδα, γεγονός που θορύβησε τους ανθρώπους της ΑΣΚ, η οποία κάλεσαν σε πανστρατιά για το σημερινό (16/12) παιχνίδι με τον έτερο ΑΣΚ της κατηγορίας, αυτόν την Καρδίτσας. Η ομάδα του Λευτέρη Καλογήρου γνώρισε την ήττα στην παράταση την προηγούμενη αγωνιστική από τον Απόλλωνα Πατρών, έχοντας αρκετά παράπονα από το διαιτητικό τρίο, ενώ οι εμφανίσεις της ως τώρα δεν συνάδουν με την μάλλον συγκυριακή της θέση.

Περιβόλας 17.00 Απόλλων Π.-Παπάγου Γερακίνης-Φακίτσας-Τσουμαχίδης (Θεοδωρόπουλος)

«Τρένο» συνεχίζει την πορεία του ο Απόλλωνας Πατρών, ο οποίος μετράει έξι συνεχόμενες νίκες, τις οποίες θέλει να κάνει επτά, φιλοξενώντας στην Περιβόλα τον Παπάγου. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος βλέπει την ομάδα του να ανταποκρίνεται και χωρίς τον βασικό του γκαρντ, τον Ματαλών, ενώ οι «Στρατηγοί» μετά το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι στο Περιστέρι, έχουν μπροστά του ένα αντίστοιχης δυσκολίας.

Η Βαθμολογία (σε 9 παιχνίδια)

1.Περιστέρι 18 (9-0)
——————————–
2.Χολαργός 17 (8-1)
3.Απόλλωνας Πάτρας 16 (7-2)
4.Ηρακλής 16 (7-2)
5.Δόξα Λευκάδας 14 (5-4)
——————————–
6.Ερμής Αγιάς 14 (5-4)
7.Καστοριά 14 (5-4)
8.Ψυχικό 14 (5-4)
9.Αμύντας 14 (5-4)
10.Μαρούσι 13 (4-5)
——————————–
11.Παπάγου 12 (3-6)
12.Εθνικός 12 (3-6)
13.Καρδίτσα 11 (2-7)
14.ΑΕ Λάρισας 11 (2-7)
——————————–
15.Αρκαδικός 10 (1-8)
16.Δούκας 10 (1-8)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ