22.2 C
Athens
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Η Ζαλγκίρις άλωσε το ΟΑΚΑ για πρώτη φορά

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις κόντρα στη Ζαλγκίρις αλλά έχασε 87-83 στην παράταση, με τους Λιθουανούς να νικούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στο ΟΑΚΑ.

Πλέον η ομάδα του Γιασικεβίτσιους ανέβηκε στο 2-2 και είναι στην ίδια θέση με τους πρωταθλητές Ελλάδας, ενώ έχει επικρατήσει μόνο μακριά από το Κάουνας.

Πολύ νωθρό ήταν το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στον αγώνα και μόλις στο 4’ βρέθηκε πίσω με 10-4, ενώ Μήτογλου και Τόμας χρεώθηκαν πολύ νωρίς με δύο φάουλ ο καθένας. Το πρώτο δεκάλεπτο ανήκε οεξ ολοκλήρου στη Ζαλγκίρις που ξέφυγε με 20-13 στο φινάλε του.

Παρόμοια εικόνα και στα επτά από τα δέκα λεπτά της δεύτερης περιόδου. Οι Λιθουανοί κυριαρχούσαν και στις δύο πλευρές του παρκέ και ειδικότερα στην άμυνά τους, αλλά και στα ριμπάουντ. Η διαφορά έφτασε ακόμα και τους 17 πόντους σε δύο περιπτώσεις (20-37, 16’, 22-39, 17’) και τα πράγματα είχαν γίνει δύσκολα, καθώς δεν λειτουργούσε τίποτα. Παρ’ όλα αυτά στη συνέχεια βρέθηκαν κάποιες λύσεις κυρίως μέσω της αμυντικής προσπάθειας και το ημίχρονο έκλεισε με 33-44.

Η άμυνα των πρωταθλητών Ελλάδας ήταν πιο «σφιχτή» στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και κάπως έτσι η Ζαλγκίρις έμεινε μακριά από το καλάθι των γηπεδούχων, αλλά παράλληλα ο Παναθηναϊκός δεν ήταν τόσο παραγωγικός όσο θα έπρεπε και στο 30’ ο φωτεινός πίνακας του ΟΑΚΑ έγραφε 51-58.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν συγκλονιστικό και όλα φάνηκαν ότι θα κριθούν στο τέλος όπως και τελικά συνέβη. Ο Παναθηναϊκός προσπέρασε 66-64 με τρίποντο του Παπαπέτρου στο 36’, για πρώτη φορά μετά το αρχικό 2-0, ενώ ένα τρίποντο του Καλάθη έστειλε τη διαφορά στους τέσσερις (74-70), ένα λεπτό πριν το φινάλε. Παρ’ όλα αυτά οι Λιθουανοί ισοφάρισαν 74-74 στα 49,4’’. Ένα τρομερό σύστημα του Πασκουάλ οδήγησε σε κάρφωμα του Γκιστ, αλλά ο Ντέιβις με φόλοου ισοφάρισε 76-76 στα 6’’. Ο Καλάθης αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο στην εκπνοή και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση.

Στο 43’ η Ζαλγκίρις προηγήθηκε 84-80 με καλάθι του Ντέιβις και ο Πασκουάλ πήρε εσπευσμένα τάιμ άουτ. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να σκοράρει με τίποτα και στα 55’’ ο Καλάθης έδωσε λύση με τρίποντο μειώνοντας σε 86-83. Η τελευταία επίθεση δεν ήταν καλή για τον Παναθηναϊκό, το σουτ του Καλάθη ήταν άστοχο αυτή τη φορά και η κόρνα της λήξης βρήκε νικήτρια τη Ζαλγκίρις με 87-83.

Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Ο... ΜΟΝΟΣ: Ο Μπράντον Ντέιβις έστησε το δικό του πάρτι στις δύο πλευρές του παρκέ. Ο Αμερικανός σέντερ της Ζαλγκίρις τελείωσε τον αγώνα με 18 πόντους και τέσσερα ριμπάουντ, σκοράροντας μεταξύ άλλων και το φόλοου που έστειλε τον αγώνα στην παράταση. Από την άλλη ο Καλάθης ήταν μόνος του και ειδικά στα κρίσιμα, με τους 22 πόντους του να μην αποδεικνύονται αρκετοί για να αποφύγουν οι «πράσινοι» την ήττα. 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Φαίνεται απλοϊκό, αλλά εν πολλοίς ο αγώνας κρίθηκε στα ριμπάουντ. Η Ζαλγκίρις πήρε 41 έναντι 26 του Παναθηναϊκού, ενώ ήταν πολύ πιο εύστοχη και στις βολές με 23/26, την ώρα που η ελληνική ομάδα σούταρε μόλις 16/28.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ