20.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η εκτόξευση του Λαυρίου με αριθμούς

Εξελίσσεται στη «σταχτοπούτα» της Stoiximan.gr Basket League. Στην ομάδα που ήρθε όχι για να εξελιχθεί σε ένα από τα, αρκετά είναι αλήθεια, «πυροτεχνήματα» της κατηγορίας αλλά για να μείνει και να σταθεροποιηθεί σε όσο το δυνατόν ψηλότερο επίπεδο. Το Λαύριο συνεχίζει να εντυπωσιάζει δείχνοντας πως η παρουσία του στα περσινά πλέι οφ ήταν μόνο η αρχή.

 

Η εικόνα της βαθμολογίας που εμφανίζει την ομάδα της Λαυρεωτικής στην 3η θέση είναι ομολογουμένως πρωτόγνωρη κι εντυπωσιακή. Απολύτως όμως φυσιολογική και αντιπροσωπευτική της πορείας της. Μπορεί να μην άρχισε καλά χάνοντας τα δύο από τα τρία πρώτα παιχνίδια της στα Τρίκαλα κι από τον Άρη εντός έδρας, όμως έκτοτε μετράει έξι νίκες σε επτά παιχνίδια, χάνοντας μόνο στο ΣΕΦ. Άλλωστε στο Λαύριο έχουν «λυγίσει» τόσο η ΑΕΚ όσο και ο ΠΑΟΚ ενώ πέρασε από έδρες όπου δυσκολεύονται πολλές ομάδες της κατηγορίας, Αμαλιάδα και Ρέθυμνο.

 

Πως εξηγείται όμως στατιστικά αυτό το 7-3, αυτή η εκτόξευση του Λαυρίου; Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη κατατάσσεται μεταξύ των υπολοίπων της Stoiximan.gr Basket League…

 

*3η καλύτερη επίθεση πίσω μόνο από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

 

*6η καλύτερη άμυνα

 

*10ο στις βολές

 

*4ο στα δίποντα

 

*7ο στα τρίποντα

 

*5ο στα ριμπάουντ

 

*5ο στις ασίστ

 

*9ο στα κλεψίματα

 

*4ο στα κοψίματα και τέλος

 

*3ο στο ranking κάτι που δείχνει ότι και στατιστικά είναι η 3η καλύτερη ομάδα των 10 πρώτων αγωνιστικών πίσω μόνο από τους «αιωνίους».

 

 

Το Λαύριο των 10 αγωνιστικών

 

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον η σύγκριση των αριθμών του Λαυρίου σε αυτές τις 10 αγωνιστικές με το αντίστοιχο διάστημα της ομάδας στις δύο πρώτες σεζόν της στη Stoiximan.gr Basket League. Ο πίνακας που παραθέτουμε καταδεικνύει το μέγεθος της εκτόξευσης που κάνει αφού πέραν της βαθμολογικής θέσης του, το Λαύριο είναι καλύτερο σε σχέση με τις δύο προηγούμενες σεζόν -στο ίδιο ακριβώς σημείο τους, στη 10η δηλαδή αγωνιστική- στις περισσότερες κατηγορίες της στατιστικής.

 

 

Βέβαια όπως για κάθε ομάδα που κάνει το ξεπέταγμα της, έτσι και για το Λαύριο, η συνέχεια και η συνέπεια, η σταθεροποίηση σε όσο το δυνατόν υψηλότερο επίπεδο είναι το μεγαλύτερο «στοίχημα». Αυτό καλείται να κερδίσει στη διάρκεια του 2018.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ