25.1 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Η «Αρκούδα» γύρισε και πήρε τη ρεβάνς!

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι μετά από 3 χρόνια στον τελικό της Ευρωλίγκα, επικρατώντας με 95-90 της Ρεάλ Μαδρίτης και αφαιρώντας της το «στέμμα» της πρωταθλήτριας Ευρώπης, έτοιμη να το φορέσει εκείνη στον τελικό με την Αναντολού Εφές, στο δεύτερο τελικό του Δημήτρη Ιτούδη ως πρώτου τεχνικού.

Το παιχνίδι

Το ύψος του Ταβάρες και η αθόρυβη δουλειά του Ρούντι ήταν σημαντικά για το πρώτο αξιοσημείωτο προβάδισμα του αγώνα, που ανήκε στη Ρεάλ στα μέσα της πρώτης περιόδου (7-13). Ο Ράντολφ ήρθε... με φόρα και κέρδισε «μάχες» για να μεγαλώσει την ψαλίδα, με τον Γιουλ να σημειώνει το 11-22 στο 8ο λεπτό με «διπλό» σκορ, αλλά τα... κόλπα του Σέρχιο ήταν αρκετά για να περιορίσουν τη «ζημιά» για τους τυπικά γηπεδούχους (18-22).

Ο Ισπανός ήταν «μαγικός» και, όταν έβαλε και μακρινά σουτ, έφερε και το προβάδισμα για την ΤΣΣΚΑ σε ένα επιμέρους σκορ 11-6, που έφερε την αντίδρασή της ρωσική ομάδας (29-28 στο 14'). Ο Χάινς και ο Πίτερς έκαναν επίσης πολύ καλή δουλειά, αλλά κάπου εκεί σε ένα μικρό... remake του περσινού τελικού με την Φενέρ, ο Κοζέρ έκοβε και ο Τόμπκινς... έραβε, με αποτέλεσμα το σκηνικό ξανά να αλλάξει και η «Βασίλισσα» να πάρει τον έλεγχο, προηγούμενη στο ημίχρονο με 43-45.

Αυτό το καλό τελείωμα προς την ανάπαυλα έδωσε ψυχολογική ώθηση στους Μαδριλένους, με τον Ρούντι και τον Ράντολφ να δίνουν το σύνθημα και την ομάδα τους να ξεφεύγει ξανά στο πρώτο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου, όπως έκανε αντίστοιχα στο πρώτο, με ένα τρίποντο του Αμερικανού να σημειώνει το 50-61. Ο τρομερός Κοζέρ έφερε και στο +14 τη διαφορά (51-65), αλλά το σχήμα με Χάκετ και Χάντερ στην πεντάδα έφερε τη σκληράδα, που δεν έδειξε η ΤΣΣΚΑ σε εκείνο το κακό διάστημα, με αποτέλεσμα να μειωθεί ελαφρώς η απόσταση, καθώς και ο Ροντρίγκες «ξύπνησε» ξανά, γράφοντας το 65-73 του δεκαλέπτου.

Ο Χάντερ έπαιρνε επίσης «μάχες» και οι Μοσχοβίτες κατάφεραν να παίξουν με το μυαλό της αντιπάλου, με τον Ντε Κολό να κερδίζει τις επαφές, τον Λάσο και τον Καμπάτσο να αντιδρούν έντονα και το συνδυασμό βολών και τεχνικής ποινής στον τεχνικό της Ρεάλ να φέρνει τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή χάρη σε τρίποντο του Κλάιμπερν για το 79-80 στο τετράλεπτο για το τέλος. Αρκετές θεαματικές φάσεις ακολούθησαν, με κάθε παίκτη να επιχειρεί να το πάρει πάνω του και ο εκπληκτικός Ντε Κολό με τρίποντό του σημείωσε το 87-85 στα 79" για τη λήξη, φέρνοντας επιτέλους μπροστά την ΤΣΣΚΑ. Ο Ράντολφ αστόχησε και ο Ντε Κολό, που κόντεψε να χάσει την μπάλα, πήρε το φάουλ από... σκαμπίλι του Καμπάτσο για να γράψει το 89-85 από τη γραμμή των βολών στα 45". Στα 25", όμως, ο Χάκετ γλίτωσε... τη Ρεάλ κάνοντας φάουλ στον Ρούντι με 4" για το τέλος της επίθεσης και η Ρεάλ μείωσε σε 89-87. Ο Σέρχιο, όμως, ήταν επίσης ψύχραιμος, αλλά στα 15" ο Γιουλ μείωσε σε 91-90 με απίθανο τρίποντο. Ο Χίγκινς ήταν εξίσου ψύχραιμος στα 4.5 μέτρα και η ΤΣΣΚΑ δικαιώθηκε βλέποντας τον Γιουλ να αστοχεί για τρεις, για να «κλειδώσει» την νίκη πρόκρισης με βολές πάλι ο Χίγκινς.

Δεκάλεπτα: 18-22, 43-45, 65-73, 95-90

ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ: Νάντο Ντε Κολό και Σέρχιο Ροντρίγκεθ βγήκαν μπροστά κι έκαναν τη διαφορά, όπως όλοι περιμένουν στην ΤΣΣΚΑ. Αμφότεροι είχαν από 23 πόντους, με πολύ μεγάλα σουτ όταν η ομάδα τους βρέθηκε πίσω στο σκορ και οδηγώντας την στον τελικό.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Όταν σουτάρεις με 50% στα τρίποντα (9/18) έχεις βάλει ένα σπουδαίο «λιθαράκι». Η ΤΣΣΚΑ τα έβαλε και μάλιστα σε κρίσιμα σημεία, σε εκπληκτική ισορροπία με τα 38 της δίποντα, εξισορροπώντας έτσι τις 5 πολύτιμες παραπάνω κατοχές από επιθετικά ριμπάουντ της Ρεάλ, που σε ένα τόσο κλειστό ματς όμως δεν έπαιξαν ρόλο καταλυτικό.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ