17.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η Αναντολού Ε-φέσωσε την Αρμάνι

Αρμάνι Μιλάνο και Αναντολού Εφές, δύο εκ των πρωτοπόρων της διοργάνωσης (μαζί με την Μπαρτσελόνα), διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής. Η ομάδα του Αταμάν πανηγύρισε σπουδαίο διπλό με 81-76, μετά από 4 χρόνια (προηγούμενη νίκη στο Μιλάνο το 2014-15 στο Τοπ 16), σε ένα ματς που επιβεβαίωσε τον χαρακτήρα του ντέρμπι. 

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με 4 πόντους του Τίμπορ Πλάις που κλήθηκε να αναπληρώσει το κενό του Μπράιαν Ντάστον, ενώ ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ απάντησε με 5 προσωπικούς του. Η Αρμάνι εκμεταλλέυτηκε τα λάθη της Εφές (4) και έτρεξε ένα σερί 7-0, μετατρέποντας το 5-9 σε 12-9, το οποίο έγινε τελικά 17-16. 

Η επιθετική παραγωγή των δύο ομάδων ανέβηκε κατακόρυφα στο δεύτερο δεκάλεπτο. Το προβάδισμα άλλαξε χέρια αρκετές φορές, καμία εκ των δύο αντιμαχόμενων δεν κατάφερε όμως να αποσπαστεί. Η τεχνική ποινή με την οποία χρεώθηκε ο Ταρζέφσκι στα 4'' τελευταία δευτερόλεπτα, έστειλε την Εφές στα αποδυτήρια του Μεντιολάνουμ Φόρουμ, προηγούμενη με ένα καλάθι, 39-41. 

Ιταλοί και Τούρκοι συνέχισαν το ντέρμπι από εκεί που το άφησαν. Δύο συνεχόμενα τρίποντα των Άντερσον και Μίτσιτς έδωσαν μάξιμουμ προβάδισμα 8 πόντων στην αρμάδα του Αταμάν (49-57). Ουάιτ και Μπρουκς απάντησαν αμέσως, γράφοντας το 55-57, με τους Λομβαρδούς να οδηγούνται στην τελευταία περίοδο υπολειπόμενοι με 2 πόντους (60-62).  

Η ομάδα του Μεσίνα δεν είχε πει ακόμα την τελευταία της λέξη, έτρεξε ένα σερί 6-0 και πέρασε μπροστά με 64-62 (προηγούμενο προβάδισμα το 39-38). Ο ρυθμός έπεσε, καθώς ακολούθησαν αρκετές, διαδοχικές, αποτυχημένες προσπάθειες εκατέροθεν. Ο Λάρκιν μετά από εύστοχο δίποντο και 3 εύστοχες βολές από φάουλ που κέρδισε από τον Σέρχιο, έδωσε αέρα 5 πόντων στην Εφές με 68-73.  Ο Νέντοβιτς απάντησε έξω από τα 6,75. Με το ίδιο νόμισμα τον πλήρωσε ο Σίνγκλετον. Οι Τούρκοι το πίστεψαν περισσότερο, εκμεταλλεύτηκαν τα φάουλ και της βολές και ο φωτεινός πίνακας έγραψε το τελικό 76-81. 

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ: Oι δύο ομάδες απέδειξαν την κλάση και την ποιότητα των ρόστερ τους, καθώς συνολικά σκόραραν 18 από τους 19 παίκτες που αγωνίστηκαν. Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ο Σέιν Λάρκιν με 17 και double-double από τον Πλάις με 14 πόντους, 12 ριμπάουντ. 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Εφές πήρε πάρα πολλούς και πολύτιμους πόντους από τη γραμμή της φιλανθρωπίας, αφού ευστόχησε σε 23/24, με μοναδική χαμένη μία από τον Σιμόν 1.29' πριν τη λήξη του αγώνα. 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ