19.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Ζεσταίνεται” για τα καλά η Ευρωλίγκα (pics+vids)

Η Ευρωλίγκα ανεβάζει ρυθμούς και η πρώτη εβδομάδα με διπλά παιχνίδια ξεκινάει με την τρίτη αγωνιστική, βρίσκοντας τις ελληνικές ομάδες να ταξιδεύουν μακριά από τις έδρες τους. Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο Τελ Αβίβ για το ματς με την Μακάμπι ενώ ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται για την εξόρμηση στην Μόσχα και το ματς με την ΤΣΣΚΑ.

https://www.youtube.com/watch?v=MotPDHUqWjg

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ολυμπιακός (24/10, 21:05)

Οι "ερυθρόλευκοι" καλούνται να επιβιώσουν στην καυτή έδρα της Μακάμπι, με τις δύο ομάδες να έχουν ξεκινήσει με το απόλυτο στην διοργάνωση. Οι Πειραιώτες κέρδισαν Μπασκόνια στα "Δύο Αοράκια" και Ουνικάχα Μάλαγα στο ΣΕΦ ενώ η "ομάδα του λαού" πήρε διπλό κόντρα στην Μπάμπεργκ και επικράτησε εντός της Μπασκόνια.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να ταλαιπωρείται από προβλήματα τραυματισμών, με την συμμετοχή των Βαγγέλη Μάντζαρη και Γιώργο Πρίντεζη να κρίνεται την τελευταία στιγμή όπως επισήμανε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κατά την αναχώρηση της ομάδας. Ο Βασίλης Σπανούλης παραμένει στα "πιτς" και στην αποστολή συμπεριλήφθηκε ο Νίκος Αρσενόπουλος, που θα έχει την ευκαιρία να πάρει γεύση από Ευρωλίγκα. Απέναντι στο ελληνικό συγκρότημα τίθεται μια ανανεωμένη Μακάμπι, υπό τις οδηγίες του Νέβεν Σπάχια. Ο πρώην ΝΒΑερ Νόρις Κόουλ είναι το πρώτο βιολί και ακολουθούν οι Ντεσόν Τόμας, Άλεξ Τάιους και Μάικλ Ρολ. Οι Ισραηλινοί είναι αποφασισμένοι να επιστρέψουν για τα καλά στα υψηλά στάνταρ και τα πρώτα δείγματα είναι ενθαρρυντικά.

Σε 15 αναμετρήσεις μεταξύ των δύο η Μακάμπι μετράει 8 νίκες έναντι 7 του Ολυμπιακού ενώ αξιοσημείωτο είναι πως στα τελευταία 4 παιχνίδια νικητής ήταν ο φιλοξενούμενος.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός (25/10, 20:00)

Η... κόντρα δύο εκ των ιστορικότερων ομάδων της Ευρωλίγκας καλά κρατεί. Τόσο οι Μοσχοβίτες όσο και το "τριφύλλι" βρίσκονται στο 1-1. Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε την βαριά ήττα στην Βαρκελώνη, κερδίζοντας την Μπάμπεργκ στο ΟΑΚΑ και η ΤΣΣΚΑ προέρχεται από νικηφόρα πρεμιέρα με την Αρμάνι και ήττα στην Μαδρίτη.

Απρόοπτο της τελευταίας στιγμής προέκυψε με τον Τζέιμς Γκιστ, που ένιωσε ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα του δεξιού ποδιού αλλά όπως όλα δείχνουν θα μπει κανονικά στο αεροπλάνο. Οι υπόλοιποι παίκτες βρίσκονται κανονικά στην διάθεση του Τσάβι Πασκουάλ. Στο αντίπαλο στρατόπεδο, το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη ξεκίνησε για ακόμη μια σεζόν ως ένα από τα φαβορί αλλά ακόμα δεν έχει πείσει με τις εμφανίσεις του. Η προσθήκη του Σέρχιο Ροντρίγκεθ δίπλα στον Νάντο Ντε Κολό μπορεί να αλλάξει ξανά τα δεδομένα για την "αρκούδα" ενώ καθοριστικός θα είναι και ο ρόλος τους Ουίλ Κλάιμπερν, με τους Οθέλο Χάντερ και Καίλ Χάινς να συνθέτουν ένα... "Ολυμπιακό" δίδυμο στην ρακέτα.

29 ματς έχουν διεξαχθεί ανάμεσα σε Έλληνες και Ρώσους με την ΤΣΣΚΑ να έχει την μερίδα του λέοντος (16-13). Χαρακτηριστικό της δύναμης της έδρας και για τους δύο αντιπάλους είναι το γεγονός πως από τα 11 τελευταία παιχνίδια στα 10 έχει κερδίσει ο γηπεδούχος.

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχωρίζουν οι εμφύλιοι σε Τουρκία και Ισπανία. Η πρωταθλήτρια του 2017, Φενέρμπαχτσε, θα υποδεχθεί την Αναντόλου Εφές και η Μπασκόνια θα φιλοξενήσει την Βαλένθια στην Βιτόρια. Η Φενέρ έχει ηττηθεί μόλις σε ένα από τα 8 παιχνίδια απέναντι στην Εφές ενώ "νυχτερίδες" και Βάσκοι μοιράζονται από 2 νίκες.

Πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την τρίτη αγωνιστική:

https://www.youtube.com/watch?v=wSqNy86rPtw

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τρίτη 24 Οκτωβρίου

20:00 Χίμκι-Ερυθρός Αστέρας

21:05 Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ολυμπιακός

22:00 Μπαρτσελόνα-Ζαλγκίρις Κάουνας

22:00 Ρεάλ Μαδρίτης-Αρμάνι Μιλάνο

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου

20:00 ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός

20:45 Φενέρμπαχτσε-Αναντόλου Εφές

21:30 Μπασκόνια-Βαλένθια

22:00 Ουνικάχα Μάλαγα-Μπάμπεργκ

Η βαθμολογία:

1. Ρεάλ Μαδρίτης 2-0

2. Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-0

3. Ολυμπιακός 2-0

4. Χίμκι 2-0

5. Μπαρτσελόνα 1-1

6. Ερυθρός Αστέρας 1-1

7. Βαλένθια 1-1

8. Φενέρμπαχτσε 1-1

9. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1-1

10. Ουνικάχα Μάλαγα 1-1

11. Ζαλγκίρις Κάουνας 1-1

12. Παναθηναϊκός 1-1

13. Αρμάνι Μιλάνο 0-2

14. Μπασκόνια 0-2

15. Αναντόλου Εφές 0-2

16. Μπάμπεργκ 0-2



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ