16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εξωγήινος Ντόντσιτς! (vid)

Ο Λούκα Ντόντσιτς συνεχίζει να αφήνει τον κόσμο του ΝΒΑ άφωνο. Δυο μέρες μετά το τριπλ νταμπλ που πέτυχε σκοράροντας 40 πόντους, σημείωσε νέο τριπλ νταμπλ, απέναντι μάλιστα στους (αποδεκατισμένους πάντως) πρωταθλητές Ουόριορς. Χρειάστηκε μάλιστα να παίξει μόλις 25 λεπτά για να έχει απολογισμό 35 πόντων, 10 ριμπάουντ και 11 ασίστ! Και οι Μάβερικς διέλυσαν στο Ντάλας του Ουόριορς με 142-94.

Το ακόμα καλύτερο είναι ότι ο Ντόντσιτς σκόραρε τους 33 από τους 35 πόντους του στο πρώτο ημίχρονο! Κι αν έβαζε έναν ακόμα, θα ισοφάριζε το ρεκόρ των Μάβερικς για ένα ημίχρονο, που έχει ο μεγάλος Ντιρκ Νοβίτσκι από το 2009. Είχε 6/7 τρίποντα στο πρώτο μέρος και 22 πόντους, 5 ασίστ και 5 ριμπάουντ στην πρώτη περίοδο!

"Αν έπαιζε περισσότερο, θα σκόραρε 50 πόντους σήμερα", παραδέχθηκε ο συμπαίκτης του, Τιμ Χαρνταγουέι, ενώ ο ίδιος ο Ντόντσιτς, που συμπλήρωσε 7 τριπλ νταμπλ στα πρώτα 14 παιχνίδια της σεζόν, περισσότερα από κάθε άλλον στο ΝΒΑ, δήλωσε με σχεδόν παιδική αφέλεια: "Βλέπω τα στατιστικά και απλώς δεν ξέρω τι να πω! Είναι πολύ σπουδαίο να τα διαβάζω. Εγώ απλώς διασκεδάζω να παίζω μπάσκετ".

Οι Ουόριορς έπαιξαν με μόλις οκτώ υγιείς παίκτες, κανείς εκ των οποίων δεν ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε πέρυσι τον τίτλο. Η ήττα τους αυτή ήταν η πιο βαριά που έχουν υποστεί μετά το 1973! Ο Έρικ Πάσαλ ήταν ο πρώτος σκόρερ με 22 πόντους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ