21.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Εδώ είναι Ελλάδα!

Με άμυνα από ατσάλι στην τελευταία περίοδο και με τον Κόνιαρη να κάνει σπουδαία δουλειά ο ΠΑΟΚ έδειξε στην ΑΕΚ ότι δεν είναι κάθε μέρα του... Champions League και την κέρδισε με 78-74. Διατήρησε έτσι το πλεονέκτημα έδρας και το Σάββατο στο ΟΑΚΑ θα προσπαθήσει να πάρει την πρόκριση μια ώρα αρχύτερα. Η ΑΕΚ πλέον είναι στριμωγμένη στα σχοινιά.

Μέτριο ποιοτικά ήταν το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο υπήρξε αρκετά μεγάλος εκνευρισμός και ένταση σε κάποιες περιπτώσεις. Τυπικό παιχνίδι πλέι οφ, δηλαδή, που άρχισε με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να σημαδέψει τα αργά πόδια των ψηλών της ΑΕΚ και να παίρνει ένα μικρό προβάδισμα 14-9 στο 7', καθώς και ο Γκος έβρισκε διαδρόμους και έδινε λύσεις. Η ΑΕΚ, όμως, αντέδρασε άμεσα με τον Χάρις να δίνει λύσεις και το Σάκοτα να βοηθά με την είσοδό του στα επιθετικά ριμπάουντ.

Η Ένωση προηγήθηκε με 20-17 στο τέλος της πρώτης περιόδου και στο 15' ξέφυγε με διαφορά 8 πόντων (32-24), καθώς λειτούργησε και πάλι καλά το σχήμα με σέντερ τον Τζέιμς, ο οποίος έδωσε πολλές λύσεις απέναντι στην άμυνα του ΠΑΟΚ, που πιάστηκε κάπως απροετοίμαστη. Ο Παπαθεοδώρου χαμήλωσε κι αυτός το σχήμα του βάζοντας μαζί Μαργαρίτη και Χαραλαμπόπουλο και ο "δικέφαλος του Βορρά" έκλεισε άμεσα την ψαλίδα χάρη στα τρίποντα του Χαραλαμπόπουλου και του Πετγουέι (33-36 στο 16'.30'').

Όμως δε μπόρεσε να καλύψει τελείως τη διαφορά, διότι η ΑΕΚ διατήρησε την ψυχραιμία της και ο Σάκοτα έβαλε ένα τρίποντο, που έπαιξε κρίσιμο ρόλο ώστε η ομάδα του να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη με 41-37.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση στην τρίτη περίοδο. Η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα και με τους Τζέιμς, Χάρις, Λαρεντζάκη να δίνουν λύσεις προηγήθηκε με 55-48 στο 25' δείχνοντας να ελέγχει τον αγώνα. Όμως ο ΠΑΟΚ αντέδρασε ξανά. Με τον Πετγουέι να έχει πάρει φωτιά στην επίθεση και με καλή άμυνα, πέρασε μπροστά με 58-56 στο 28', αλλά η ΑΕΚ είχε τον τελευταίο λόγο. Με τον Καββαδά να βοηθά πολύ και με τρίποντο του Ξανθόπουλου στην εκπνοή προηγήθηκε στο τέλος της περιόδου με 62-58.

Στην τελευταία περίοδο, όμως, το σκηνικό άλλαξε. Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο αποφασισμένος, έπαιξε εξαιρετική άμυνα με τον Κόνιαρη να έχει ρόλο-κλειδί σε αυτήν, αλλά ταυτόχρονα να προσφέρει και επιθετικές λύσεις. Η ΑΕΚ έμεινε για περίπου 4 λεπτά χωρίς πόντο, ο ΠΑΟΚ έτρεξε ένα σερί 17-3 μέχρι το 36' και προηγήθηκε με 75-65 δείχνοντας ότι είχε "καθαρίσει".

Όμως στα τελευταία λεπτά η ΑΕΚ ανέβασε την πίεσή της, έπαιξε κάποιες στιγμές και ζώνη, ο ΠΑΟΚ μπερδεύτηκε και η διαφορά χάθηκε. Με τον Γκριν να παίρνει πρωτοβουλίες, η Ένωση πλησίασε στο καλάθι 19'' πριν από το τέλος με λέι απ του Γκριν, όμως ο Κόνιαρης στο πιο κρίσιμο σημείο ήταν ψύχραιμος. Έβαλε δύο βολές και ο ΠΑΟΚ, παρότι λαχτάρησε λίγο, πήρε αυτό που ζητούσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ