24.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Εβγαλε την υποχρέωση με νίκη

Μία διαδρομή που άρχισε στις 20 Σεπτεμβρίου από τα προκριματικά του BCL, ολοκληρώθηκε πρόωρα και βέβαια άδοξα για τον Άρη σήμερα στη διοργάνωση του FEC. Οι “κιτρινόμαυροι” αγωνιζόμενοι χωρίς τους τραυματίες Μποχωρίδη και Μπελ και έχοντας χάσει από την 4η αγωνιστική τις ελπίδες τους για πρόκριση, έδειξαν τη διάθεση να πάρουν το παιχνίδι με τη Λέφσκι και το έκαναν με σκορ 81-76.

 

Ο Λάκι Τζόουνς και ο Μπορίς Νταλό οδήγησαν τον Άρη που έβγαλε πολλές συνεργασίες και βρήκε σκορ από μακριά με τα τρίποντα.

 

Ο Άρης έκλεισε την πορεία του στο FIBA Europe Cup με απολογισμό τριών νικών και ισάριθμων ηττών, «πληρώνοντας» στην πραγματικότητα τις δύο ήττες του από τη φινλανδική Κατάγια.


Οι περιορισμένες λύσεις στην περιφέρεια, εξ ορισμού έκαναν δυσκολότερο το έργο του Άρη που ευτύχησε ωστόσο να μπει στο παιχνίδι με τον Λάκι Τζόουνς εξαιρετικά αποτελεσματικό (είχε 12 πόντους στην πρώτη περίοδο με 4/4 βολές). Η Λέφσκι μετά το αρχικό 12-9 των «κιτρινόμαυρων», πήραν το προβάδισμα κλείνοντας το δεκάλεπτο με το υπέρ τους 26-24.


Χωρίς την πίεση του αποτελέσματος, ο Βαγγέλης Αγγέλου άφησε στον πάγκο για αρκετή ώρα τον Τζόουνς δίνοντας χρόνο στους νεότερους, ακόμη και στον 17χρονο Κουρτίδη που έκανε ντεμπούτο με τους «κιτρινόμαυρους» που πήραν το προβάδισμα από τα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου αλλά δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν με περισσότερους από πέντε πόντους (34-29 στο 13΄).

 


Το υψηλό σκορ του πρώτου ημιχρόνου (46-43) δεν διατηρήθηκε και στο δεύτερο αφού τόσο ο Άρης όσο και η Λέφσκι εκτέλεσαν με χαμηλά ποσοστά στην τρίτη περίοδο γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα ένα «φτωχό» επιμέρους σκορ (13-11). Στο πρώτο όμως λεπτό του τελευταίου δεκάλεπτου έδωσε στον Άρη «αέρα» εννιά πόντων χάρη σε ένα μικρό σερί 5-0. Αυτό ήταν αρκετό όμως για να «τελειώσει» την υπόθεση νίκη αφού συντήρησε αυτό το προβάδισμα και δεν απειλήθηκε, στην ουσία, ως το τέλος.

 

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-26, 46-43, 58-54, 81-76.

 


ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Μπορεί ο Τζόουνς και ο Νταλό να ήταν οι κορυφαίοι, όμως απόντων των Μποχωρίδη και Τζόουνς, Βεργίνης και Φλιώνης έπαιξαν περισσότερο και βοήθησαν τον Άρη τόσο εκτελεστικά (είχαν 13 και 10 πόντους αντίστοιχα) όσο και δημιουργικά (με τέσσερις και πέντε ασίστ αντίστοιχα).

 


ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Ο Άρης έβγαλε στο παρκέ αριθμούς πολύ πάνω από τους μέσους όρους του, εκτελώντας με 42,3% από το τρίποντο κι έχοντας 26 ασίστ. Εντυπωσιακό νούμερο και οι 10 τάπες των «κιτρινόμαυρων», τις οποίες μάλιστα μοιράστηκαν έξι διαφορετικοί παίκτες.

 


ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παβλόφ (Σκόπια), Ατάρντ (Ιταλία), Στράουμπε (Γερμανία)


Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ