18.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Είναι ακόμα ζωντανός

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τη Χίμκι στο ΟΑΚΑ με 94-85 στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες του για πρόκριση στα πλέι οφ της διοργάνωσης, ενώ κάλυψε και τη διαφορά της ήττας του στον πρώτο γύρο, καθώς είχε ηττηθεί στη Μόσχα με διαφορά οκτώ πόντων.

Οι «πράσινοι» μετά από ένα εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο άντεξαν στην πίεση των αντιπάλων τους στο δεύτερο μέρος και πήραν το ροζ φύλλο αγώνα. Πλέον με ρεκόρ 10-13 βρίσκονται στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ η Χίμκι με 9-14 είναι 12η. Την επόμενη εβδομάδα οι κυπελλούχοι Ελλάδας θα παίξουν με την Γκραν Κανάρια εκτός έδρας.

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα του αγώνα για τον Παναθηναϊκό ο οποίος έδειξε διάθεση να χτυπήσει στο ποστ τη Χίμκι και με τον Ντεσόν Τόμας να είναι ιδιαιτέρως «ζεστός» προηγήθηκε 12-4 στο 4', με τον Ρίμας Κουρτινάιτις να καλεί γρήγορα τάιμ άουτ. Ωστόσο ο ρυθμός των «πράσινων» ήταν εντυπωσιακός και όσο κυλούσε ο χρόνος αύξαναν τη διαφορά, με το δεκάλεπτο να λήγει 33-21, σ' ένα από τα καλύτερα διαστήματα του «τριφυλλιού» στη σεζόν. Μάλιστα 33 πόντους σε πρώτο δεκάλεπτο είχε πετύχει ο Παναθηναϊκός τη σεζόν 2006/07 κόντρα στην Μπανταλόνα.

Η δεύτερη περίοδος ήταν καρμπόν με την πρώτη. Κι αυτό διότι οι ομάδες μάλλον πίστευαν ότι έπαιζαν στο ΝΒΑ. Οι άμυνες δεν υπήρχαν, αλλά οι επιθέσεις έβγαζαν «φωτιές». Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ρυθμό και μείωσαν μέχρι και στους έξι πόντους (51-45, 17'), αλλά σε αυτό το σημείο το «τριφύλλι» πάτησε ξανά το γκάζι και πήγε στο ημίχρονο προηγούμενο με 65-50, κάνοντας ρεκόρ παραγωγικότητας, ξεπερνώντας τους 64 που είχε πετύχει στη νίκη επί της Ροάν την αγωνιστική περίοδο 2007/08, όταν στη νίκη του στη Γαλλία με 123-83 είχε σημειώσει 64.

Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου η Χίμκι μπήκε γερά στο κόλπο και με σερί 11-0 πλησίασε 65-61 στο 24', με τον Ρικ Πιτίνο να παίρνει δύο γρήγορα τάιμ άουτ. Το παιχνίδι είχε γίνει ντέρμπι, όμως στο 28', ο Ιωάννης Παπαπέτρου και ο Νικ Καλάθης με δύο διαδοχικά coast to coast έστειλαν ξανά την ελληνική ομάδα στο +9 (74-65) και ο Κουρτινάιτις διέκοψε τη ροή του αγώνα καλώντας τάιμ άουτ. Στο 30' ο φωτεινός πίνακας του ΟΑΚΑ έγραφε 78-67 με τους γηπεδούχους να έχουν προβάδισμα νίκης.

Η τελευταία περίοδος έμοιαζε αρκετά με την τρίτη. Οι φιλοξενούμενοι ήταν μέσα στον αγώνα αλλά δεν μπόρεσαν να προβληματίσουν πραγματικά τον Παναθηναϊκό ο οποίος σε όλα τα κρίσιμα σημεία έβρισκε τις απαραίτητες λύσεις και παρά την κακή του άμυνα σε πολλά σημεία, ειδικά στους Μάλκολμ Τόμας και Τζόρνταν Μίκι. Η κόρνα της λήξης βρήκε τους κυπελλούχους Ελλάδας νικητές με 94-85, καλύπτοντας και τη διαφορά των οκτώ πόντων με τους οποίους είχε χάσει στη Ρωσία.

ΔΙΔΥΜΟ ΝΙΚΗΣ: Ο Ντεσόν Τόμας τελείωσε τον αγώνα με 25 πόντους εκ των οποίων οι 22 στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ο Νικ Καλάθης πρόσφερε 13 πόντους και 12 ασίστ φτάνοντας σ' ένα ακόμα double double. Για τους ηττημένους το δίδυμο των Μάλκολμ Τόμας και Τζόρνταν Μίκι ήταν εντυπωσιακό με 18 και 17 πόντους αντίστοιχα, αλλά όχι αρκετό για να γλιτώσει την ομάδα του Κουρτινάιτις από την 14 ήττα της.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Παναθηναϊκός δεν κυριάρχησε απόλυτα σε καμία στατιστική κατηγορία. Ωστόσο η εντυπωσιακή του εμφάνιση και οι 65 πόντοι του πρώτου ημιχρόνου που αποτελούν ρεκόρ για την ομάδα, ήταν εκείνοι που επί της ουσίας της έδωσαν τη νίκη. Το «τριφύλλι» πρέπει να ξεχάσει το μέτριο δεύτερο ημίχρονο και να προσπαθήσει στη συνέχεια να βρει νίκες μακριά από το ΟΑΚΑ.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ