24.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Δύο φορές «αυτόχειρας» ο Άρης

Αν η απώλεια της διαφοράς των 15 πόντων στη διάρκεια του πρώτου αγώνα στη Ρωσία συνιστούσε «αυτοκτονία», ο Άρης επανέλαβε το ίδιο έγκλημα κατά του εαυτού του και στο «Nick Galis Hall». Έτσι έχασε από τη Νίζνι με 51-62 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Basketball Champions League.

 

Ο Άρης άρχισε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο το παιχνίδι, αφού δεν είχε καλές επιλογές στην επίθεση και πήγαινε σχεδόν αποκλειστικά σε παιχνίδι με τον ΜακΓκί που υπερείχε σε δύναμη των ψηλών της Νίζνι. Αυτό όμως δεν αρκούσε. Η Νίζνι προηγήθηκε με 17-6 στο 7΄ και έκλεισε το δεκάλεπτο με προβάδισμα εννιά πόντων (20-11) εκμεταλλευόμενη την αδυναμία του Άρη στην επίθεση. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν σε αυτό το διάστημα 2/11 σουτ και επτά λάθη.

 

Όσο κυλούσε ο χρόνος, οι παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου γίνονταν περισσότερο νευρικοί, κάνοντας εύκολα το λάθος και χάνοντας πολλά λέι απ. Παρότι με την άμυνα έκαναν δυσκολότερη τη δουλειά στη Νίζνι, στην επίθεση ήταν ακόμη χειρότερη στη δεύτερη περίοδο στη διάρκεια της οποίας σημείωσαν μόλις επτά πόντους. Οι Ρώσοι πήγαν στα αποδυτήρια με διαφορά πρόκρισης (18-34) αλλά κυρίως με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Ο Άρης είχε στα μισά του δρόμου αποκαρδιωτικούς αριθμούς: 10/18 βολές, 4/23 σουτ, μόλις δύο ασίστ και 12 λάθη!

 

Κόντρα σε όλα αυτά τα δεδομένα, ίσως και κόντρα στην μπασκετική λογική, ο Άρης κατάφερε να βρει και πάλι παλμό. Παρότι οι Ρώσοι άνοιξαν στις αρχές της 3ης περιόδου τη διαφορά στους 18 (23-41), μέσα από την άμυνα καταρχήν αλλά και βρίσκοντας στοιχειωδώς μερικά σουτ –κυρίως από τον Λάκι Τζόουνς- επέστρεψε στο παιχνίδι. Έτρεξε μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου ένα σερί 20-6 και μείωσε στους τέσσερις. Έτσι όλα πια ήταν ανοιχτά για την πρόκριση.

 

Η Νίζνι έδειχνε να τα έχει χαμένα και επιπρόσθετα έχασε με πέντε φάουλ τον Ντραγκίτσεβιτς όμως ο Άρης δεν κατάφερε να πατήσει πάνω στο μομέντουμ που είχε αποκτήσει. «Κόλλησε» για αρκετή ώρα, έχασε ευκαιρίες για να ισοφαρίσει και έδωσε ψυχολογία στη Νίζνι που με πέντε σερί πόντους του Όντουμ ξέφυγε με οχτώ (47-55 στο 35΄) και στη συνέχεια με 11 (48-59 στο 37΄). Οι παίκτες του Άρη εμφανίζοντας σημάδια κόπωσης από την υπερπροσπάθεια της τρίτης περιόδου, αφενός συνέχισαν να χάνουν βολές κι αφετέρου δεν μπόρεσαν να μεταφέρουν το παιχνίδι εκεί όπου κυριαρχούσαν, μέσα στη ρακέτα. Η Νίζνι βρήκε 2-3 μεγάλα καλάθια και κράτησε τη νίκη-πρόκριση.

 

 

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-20, 18-34, 43-47, 51-62.

 

 

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γκλίσιτς (Σερβία), Σάλινς (Λετονία), Ζάσχτουκ (Ουκρανία)

 

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων ήταν ο πόιντ γκαρντ. Ο Κέντρικ Πέρι έκανε και πάλι τα πάντα για τη Νίζνι και ας ήταν άστοχος (5/16 σουτ). Με 16 πόντους, εννιά ριμπάουντ, έξι ασίστ και δύο κλεψίματα, φανέρωσε την αδυναμία του Άρη στη συγκεκριμένη θέση.

 

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Τι περισσότερο να ψάξει κανείς ως εξήγηση για το αποψινό αποτέλεσμα πέραν των 51 πόντων στην επίθεση του Άρη; Αν δεν υπήρχε και η αντεπίθεση της τρίτης περιόδου στη διάρκεια της οποίας σημείωσε σχεδόν τους μισούς (25), σίγουρα θα έφτανε σε μια σειρά αρνητικών επιδόσεων. Τα 14/50 σουτ, οι 19 χαμένες βολές (17/36) και τα 19 λάθη αποτελούν την εξήγηση αυτής της χαμηλής επιθετικής επίδοσης.

 

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ