15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δύο Ευρωπαίοι στην… πρώτη γραμμή του ντραφτ

Το ντραφτ του ΝΒΑ βρίσκεται προ των πυλών, με τη διοργανώτρια αρχή να καλεί δεκαεφτά παίκτες που αναμένεται να επιλεγούν ψηλά να δώσουν το παρών στο «πράσινο δωμάτιο».

Η φετινή διαδικασία θα λάβει χώρα στις 20 Ιουνίου στο «Barclays Center» του Μπρούκλιν, με το Ζάιον Ουίλιαμσον να θεωρείται φαβορί για την επιλογή του στο νούμερο 1. Μόλις δώδεκα Ευρωπαίοι παίκτες δεν απέσυραν τη συμμετοχή τους, μεταξύ όσων συνεχίζουν βρίσκονται τόσο ο Γκόγκα Μπιτάντζε όσο και ο Σεκού Ντουμπουγιά, οι οποίοι «φλερτάρουν» με το να κερδίσουν θέση στον πρώτο γύρο του ντραφτ.

Ο 20άχρονος Γεωργιανός σέντερ προέρχεται από καλή σεζόν με τη Μέγκα Μπέμαξ και την Μπούντουσνοστ, αναδείχθηκε μάλιστα κορυφαίος νεαρός παίκτης στην Ευρωλίγκα. Συγκεντρώνει καλές πιθανότητες να επιλεγεί μέσα στις πρώτες δεκατέσσερις θέσεις, εξ ου και το ΝΒΑ του απέστειλε τη σχετική πρόταση ώστε να παρευρεθεί στο «πράσινο δωμάτιο», αν και οι τελευταίες προβλέψεις τον έχουν «ρίξει» στην 19η θέση.

Ο 18άχρονος φόργουορντ, που γεννήθηκε στη Γουινέα αλλά μεγάλωσε στη Γαλλία, τελείωσε τη σεζόν στη Λιμόζ και αναδείχθηκε κορυφαίος νέος παίκτης στo γαλλικό πρωτάθλημα. Οι προβλέψεις τον φέρνουν στην πρώτη δεκάδα του ντραφτ. Εκτός από τους δύο Ευρωπαίους και το σούπερ σταρ του Ντιουκ, στο «πράσινο δωμάτιο» κλήθηκαν να δώσουν το παρών και οι Αμερικανοί Τζα Μόραντ, Ντάριους Γκάρλαντ, Τζάρετ Κάλβερ, Ντι Άντρε Χάντερ, Κόμπι Ουάιτ, Κάμερον Ρέντις, Τζάξσον Χέις, Νασίρ Λιτλ, Ρομέο Λάνγκφορντ, Τάιλερ Χίρο και Πι Τζέι Ουάσινγκτον, οι Καναδοί Αρ Τζέι Μπάρετ και Μπράντον Κλαρκ και ο Ιάπωνας Ρούι Χατσιμούρα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ