18.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Δια χειρός Λαρεντζάκη (vids)

Ακόμα και στη μέτρια μέρα της η ΑΕΚ ξέρει να κερδίζει κι αυτό ήταν το μεγάλο κέρδος της στην Αμβέρσα. Μαζί φυσικά με τη νίκη επί της Αντβέρπ (71-64), που της επιτρέπει να μείνει στην κορυφή της βαθμολογίας του Γ' ομίλου του Basketball Champions League έχοντας συμπληρώσει έξι σερί νίκες. Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ήταν για μια ακόμα φορά ο άνθρωπος του αγώνα κι αυτός χάρη στον οποίον η ΑΕΚ συνέχισε το νικηφόρο σερί της στη διοργάνωση, καθώς έδωσε πολύτιμες λύσεις στην επίθεση στην τελευταία περίοδο.

Η ΑΕΚ ήταν κακή στο πρώτο μέρος και το πλήρωσε, καθώς η Αντβέρπ παίζοντας γρήγορα και έχοντας καλύτερα ποσοστά στις προσπάθειές της κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαλα μεταξύ των δύο ημιχρόνων με μια πολύ καλή διαφορά 10 πόντων (38-28). Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα από την αρχή, ξεκινώντας με ζεστό χέρι έξω από τα 6.75μ. και με τους Καλινόσκι, Τατέ να δημιουργούν πολλά προβλήματα στην άμυνα της ΑΕΚ.

Με την είσοδο του Σάκοτα και την καλή παρουσία του Βινς Χάντερ κάτω από τα καλάθια, η ΑΕΚ κατάφερε με ένα σερί 8-0 να προηγηθεί με 20-18 στο 8', αλλά δεν μπόρεσε να διατηρήσει αυτό το ισχνό προβάδισμα ούτε ως τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Η Αντβέρπ με τα τρίποντα του Σάντερς πέρασε και πάλι μπροστά με 26-20 και στη δεύτερη περίοδο όχι μόνο διατήρησε αυτό το προβάδισμα, αλλά το μεγάλωσε κιόλας. Και τούτο παρά το ότι τα ποσοστά της στο περιφερειακό σουτ χάλασαν.

Η ΑΕΚ, ωστόσο, ήταν ακόμα πιο άστοχη, ενώ ο Λούκα Μπάνκι, παρόλο που έκανε συνεχώς αλλαγές, δεν μπορούσε να βρει την πεντάδα εκείνη που θα μπορούσε να φέρει αποτέλεσμα. Ο Ράταν Μέις έκανε την επανεμφάνισή του μετά τον πρόσφατο τραυματισμό του, ωστόσο φάνηκε επηρεασμένος, ενώ και ο Χάντερ έπαψε να είναι το ίδιο απειλητικός σε αυτό το διάστημα. Έτσι ο Φαν Βιν με τρίποντο 29'' πριν από τη λήξη του ημιχρόνου έκανε το 38-28.

Για ένα μεγάλο διάστημα της τρίτης περιόδου το σκηνικό παρέμεινε ίδιο. Η ΑΕΚ συνέχιζε να είναι κακή επιθετικά, πολύ άστοχη ειδικά στα τρίποντα, και δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί το ότι και η Αντβέρπ είχε πολλές κακές και άστοχες επιλογές. Απλώς οι γηπεδούχοι έβαζαν πού και πού κανένα τρίποντο χάρη στα οποία κρατούσαν τη διαφορά στα επίπεδα των 8-10 πόντων υπέρ τους. 

Όλα αυτά πάντως μέχρι το τελευταίο τρίλεπτο της περιόδου, οπότε η ΑΕΚ επέστρεψε. Με αφετηρία την καλή άμυνά της, πρωταγωνιστή στην επίθεση τον Λαρεντζάκη και με κρίσιμες βοήθειες από τους Σαντ Ρος και Μωραΐτη η Ένωση όχι μόνο κάλυψε την εις βάρος της διαφορά, αλλά με επί μέρους σκορ 13-1 πέρασε μπροστά με 51-49 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Το παιχνίδι είχε μετατραπεί πλέον σε... θρίλερ. Η ΑΕΚ προσπάθησε να διατηρήσει αυτό το προβάδισμα, αλλά χωρίς τον Λαρεντζάκη στην πεντάδα της αυτό αποδείχθηκε αδύνατο. Η Αντβέρπ κατάφερε να περάσει και πάλι μπροστά με προσπάθειες των Καλινόσκι και Λι στο 34' (58-57), ώσπου ο Λούκα Μπάνκι επανέφερε στην πεντάδα τον "Λάρι". Κι αυτός με το που μπήκε έβαλε τρίποντο με το οποίο η Ένωση ανέκτησε το προβάδισμα (61-58).

Στη συνέχεια η άμυνα ανέλαβε δράση κρατώντας τους γηπεδούχους άποντους για μεγάλο χρονικό διάστημα και καλύπτοντας τις αστοχίες της επίθεσης, για να έρθει το 38ο λεπτό, οπότε ο Λαρεντζάκης με ένα ακόμα μεγάλο τρίποντο έδωσε αέρα τεσσάρων πόντων στην ΑΕΚ (66-62). Αμέσως μετά μια χαμένη επίθεση της Αντβέρπ ο "Λάρι" έκανε το 68-62, ενώ πήρε και ένα επιθετικό ριμπάουντ 27'' πριν απο το φινάλε, με το οποίο εξανεμίστηκαν και οι τελευταίες ελπίδες της Αντβέρπ να κάνει την ανατροπή.

Ο ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ: Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης μίλησε και πάλι στα δύσκολα. Έβαλε μεγάλα σουτ όταν τα χρειαζόταν η ΑΕΚ, τελείωσε τον αγώνα με 16 πόντους, πήρε κι ένα καθοριστικό επιθετικό ριμπάουντ και η ομάδα του του οφείλει σε μεγάλο βαθμό τη νίκη στο Βέλγιο.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Παρότι ήταν πολύ άστοχη στα τρίποντα (6/24), η ΑΕΚ είχε συνολικά καλύτερο ποσοστό στα σουτ εντός παιδιάς (41% έναντι 37%), αλλά και στις βολές (79% έναντι 50%), γι' αυτό νίκησε.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ