18.1 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Δεν έχανε με τέτοιο δίδυμο

Ο Παναθηναϊκός είχε σε πάρα πολύ μεγάλη μέρα τον Νικ Καλάθη και τον Ματ Λοτζέσκι και μπήκε νικηφόρα στη νέα Ευρωλίγκα, καθώς έκαμψε την αντίσταση της μαχητικής Μακάμπι Τελ Αβίβ με 89-84.

Το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού ήταν εντυπωσιακό στο πρώτο δεκάλεπτο, με τον Κιθ Λάνγκφορντ μπροστάρη κατάφερε να ξεφύγει 13-2 στο 4’. Ωστόσο η «ομάδα του Λαού» απάντησε με κύριο εκφραστή των επιθέσεών της τον Σκότι Ούιλμπεκιν. Στο 10’ το σκορ ήταν 26-24.

Ο ρυθμός δεν έπεσε στη δεύτερη περίοδο, καθώς οι Ισραηλινοί συνέχιζαν να βρίσκουν εύκολα το δρόμο προς το καλάθι των γηπεδούχων. Μάλιστα προηγήθηκαν για πρώτη φορά στο 13’ με 30-28 και στη συνέχεια είχαν ένα ελαφρύ προβάδισμα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Στην ανάπαυλα ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος ο οποίος ήταν μπροστά, καθώς λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Νικ Καλάθης ευστόχησε για τρεις και διαμόρφωσε το 46-45.

Το τρίτο κομμάτι του αγώνα βρήκε τη Μακάμπι να ξεφεύγει με 52-48, αλλά ένα τρομερό δίλεπτο των «πράσινων» έκανε το 55-52 και ο Σπάχια πήρε τάιμ άουτ. Οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν με τον Ουίλμπεκιν να έχει συμπαραστάτη τον Μάικλ Ρολ, αλλά το δεκάλεπτο έκλεισε με 70-67, καθώς ο Καλάθης συνέχισε να κλέβει και να μοιράζει.

Η τέταρτη περίοδος φάνηκε ότι θα ανήκει στον Παναθηναϊκό, από τη στιγμή που κατόρθωσε να «σφίξει» την άμυνά του όσο έπρεπε, προκειμένου να ξεφύγει για πρώτη φορά μετά το ξεκίνημα. Στο 35’, το κάρφωμα του Στεφάν Λάσμε «έγραψε» το 79-71 και ο Σπάχια διέκοψε τη ροή του αγώνα. Τίποτα δεν άλλαξε δραματικά και οι πρωταθλητές Ελλάδας «καθάρισαν» το παιχνίδι και πήρε το ροζ φύλλο αγώνα στην πρεμιέρα με 89-84.

Το δίδυμο «φωτιά»: Ο Νικ Καλάθης ήταν για μία ακόμα φορά το μυαλό του Παναθηναϊκού στο παρκέ. Ο ηγέτης των «πράσινων» σημείωσε οκτώ πόντους, αλλά μοίρασε παράλληλα και 14 ασίστ, ξεκινώντας εντυπωσιακά. Σπουδαίος και ο Ματ Λοτζέσκι ο οποίος σημείωσε είκοσι πόντους. Για τους ηττημένους, ο Σκότι Ουίλμπεκιν μέχρι να κουραστεί από την άμυνα της ελληνικής ομάδας ήταν ασταμάτητος με 24 πόντους και οκτώ ασίστ, ενώ προσπάθησε και ο Μάικλ Ρολ με 15 πόντους.

Με τη γλώσσα των αριθμών: Η αναλογία των 22 ασίστ για έντεκα λάθη, ήταν πάρα πολύ καλή για τον Παναθηναϊκό, την ώρα που η Μακάμπι είχε 18 τελικές πάσες, κάνοντας τον ίδιο αριθμό σφαλμάτων. Η Μακάμπι είχε τριάντα ριμπάουντ έναντι 24 του Παναθηναϊκού, όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο το «τριφύλλι» ισορρόπησε και μάλιστα κυριάρχησε στις δύο ρακέτες.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Περισσότερα σε λίγο...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ