21.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Νότος): Οι κορυφαίοι της 8ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 8η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής (Νότου), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα στον 1ο και το 2ο όμιλο Nότου, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1ος όμιλος

1 Γιώργος Σκάνδαλος (Άρης Νίκαιας)

Τους 12 βαθμούς έφτασε ο Άρης με την νίκη του κόντρα στην Ερμιονίδα. Η ομάδα της Νίκαιας για ακόμα ένα παιχνίδι είχε οδηγό τον Γιώργο Σκάνδαλο, ο οποίος πάρα το γεγονός ότι βρέθηκε σε παραπάνω κατηγορία (πέρσι έπαιξε με τη φανέλα του Πορφύρα στο πρωτάθλημα της Α' ΕΣΚΑΝΑ) συνεχίσει τις εξαιρετικές του εμφανίσεις. Ο 22χρονος πλειμεικερ στο παρελθόν έχει φορέσει τις φανέλες των Εργοτέλη, Ψυχικού, Αγίας Παρασκευής, Σπόρτιγκ, ενώ έχει βρεθεί και στα κλιμάκια της Εθνικής.

2.Χριστόφορος Κελαϊδης (Ηλυσιακός)

Μπορεί ο Ηλυσιακος να χρειάστηκε ακόμα μια παράταση, προκειμένου να πανηγυρίσει τη νίκη, παρόλα αυτά συνεχίζει στην πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα. Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης αλλά και της ομάδας των Ιλισίων αναδείχτηκε ο Χριστόφορος Κελαΐδης ο οποίος έγραψε 27 πόντους με έξι τρίποντα απέναντι το Χαλάνδρι. Ο 25χρονος παίκτης διαθέτει εμπειρία από την Α2 εθνική κατηγορία, μιας και φόρεσε την φανέλα του Κόροιβου Αμαλιάδας, ενώ έχει περάσει από Φιλαθλητικό, Καβάλα και Πανελευσινιακό.

3. Δημήτρης Σερέτης (Αχαγιά 82)

Στο +10 πήρε τη νίκη η Αχαγιά της Ακράτας στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ Εθνικής. Εξαιρετικός για την ομάδα της Αχαϊάς ο Δημήτρης Σερέτης ο οποίος έκανε ταμείο 22 πόντων στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο Σερέτης που πέρσι αγωνίστηκε με τα χρώματα του Γλαύκου καταλογίζεται στους έμπειρους του συνόλου παρά το μικρό της ηλικίας του (22χρόνων).

4. Νάσος Περρωτής  (ΚΑΟΚ)

Ο ΚΑΟΚ κατέκτησε ένα πολύτιμο «διπλό» στην Κηφισιά, με τον Νάσο Περρωτή να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ του ματς με 22 πόντους. Ο έμπειρος φόργουορντ αποτελεί την ηγετική φυσιογνωμία του ΚΑΟ Κορίνθου, ήταν από αυτούς που έδειξαν το δρόμο για να σπάσει το αήττητο μέσα στο κλειστό του αντιπάλου επαληθεύοντας για πιο λόγο οι ιθύνοντες της ομάδες θέλησαν να τον κρατήσουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Κόρινθο.

5.Σολωμός Στέφανος (ΑΟΠΦ)

Στην κορυφή της βαθμολογίας βρίσκεται πια ο ΑΟΠΦ αφού επικράτησε του ΝΕΟΛ στο μεταξύ τους ντέρμπι φτάνοντας έτσι τους 15 βαθμούς. Καθοριστικός στη νίκη της ομάδα του Παλαιού Φαλήρου ο Στέφανος Σολωμός που εκτός από τους 20 πόντους που σκόραρε ήταν αυτός που κράτησε μπροστά τους γηπεδούχους στα κρίσιμα λεπτά της παράτασης. Ο φόργουορντ του ΑΟΠΦ πήρε από το χέρι το σύνολο και με δικό του καλάθι ισοφάρισε ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση του έξτρα πεντάλεπτου, ενώ ευστόχησε και σε μια βολή που έδωσε προβάδισμα, το οποία οι γηπεδούχοι κράτησαν μέχρι το τέλος.

Προπονητής

Θανάσης Λιόνας (Παναχαϊκή)

Η Παναχαϊκή εμφανίστηκε έτοιμη απέναντι στο Κορωπί και κατέκτησε τη νίκη με 75-59, υποχρεώνοντας τον αντίπαλο στο δεύτερο «κίτρινο» φύλλο στη σεζόν. Το σύνολο του Θανάση Λιόνα από το ξεκίνημα του παιχνιδιού έδειξε τις προθέσεις του και με «κλειστή» άμυνα δεν άφησε κανένα περιθώριο στους φιλοξενούμενους να ελπίζουν για την ανατροπή. Εκτός από τους παίκτες, η επιτυχία… βαραίνει και τον πολύπειρο τεχνικό, ο οποίος προετοίμασε το σύνολο του για τη συγκεκριμένη εμφάνιση.

2ος όμιλος

1. Χρήστος Ανδρουλάκης (ΒΑΟΛ)

Πάρα το γεγονός ότι έχει περισσότερες ευθύνες πια στο παρκέ, μετά τον τραυματισμό του Σαμιώτη, ο Χρήστος Ανδρουλάκης έδειξε να μην εθελοτυφλεί. Ο γκαρντ του ΒΑΟΛ ανέλαβε κάθε πρωτοβουλία και με την αμυντική του παρουσία αλλά και τους 19 πόντους κόντρα στον Μίλωνα οδήγησε τον Βούρειο στην νίκη, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής.

2. Αλέξανδρος Στεργιάκης (ΦΕΑ)

Καθοριστικός ήταν ο Αλέξανδρος Στεργιάκης στο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής για την ομάδα του. Ο γκαρντ της ΦΕΑ με την έκρηξη του στο τρίτο δεκάλεπτο και τους 14 πόντους δημιούργησε «μπλακάουτ» στον ΑΟΚΧ και να τον βγάλει από την διεκδίκηση του ροζ φύλλου. Εν τέλει, ο Στεργιάκης έκλεισε στους 21 πόντους με 1 τρίποντο δίνοντας έτσι «ανάσα» στην ΦΕΑ, που κατέκτησε την τρίτη νίκη της στο πρωτάθλημα του 2ου ομίλου.

3. Αλέξανδρος Καραμπελας (Κρόνος Αγίου Δημητρίου)

Ασταμάτητος έδειχνε ο Αλέξανδρος Καραμπελας έξω από την γραμμή των 6,75 απέναντι στο Ίλιον. Ο φόργουορντ του Κρόνου σκόραρε 6 τρίποντα και 20 πόντους στο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής, φέρνοντας έτσι ξανά το χαμόγελο στον Άγιο Δημήτριο. Ο 21χρονος παίκτης την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στην Α’ ΕΣΚΑΝΑ με το Παλαιό Φάληρο, ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί με τις φανέλες της Δάφνης Αγίου Δημητρίου, του Ικάρου Καλλιθέας και του Κορωπίου, ενώ έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στις υποδομές του Πανιωνίου.

4. Γιάννης Τσολάκης (Πέρα)

Για ακόμα μια αναμέτρηση ο Γιάννης Τσολάκης πήρε τα πρωτιά στους σκόρερ του Πέρα. Ο Έμπειρος φόργουορντ στην επιστροφή του στις παικτικές ιδιότητες δείχνει να είναι ασταμάτητος αφού για ακόμα ένα ματς ξεπέρασε τους 20. Συγκεκριμένα το ταμείο του κόντρα στον Αρη Θήβας έκλεισε στους 27  με τέσσερα τρίποντα.

5. Δημήτρης Μπένος (ΕΦΑΟΖ)

Ο ΕΦΑΟΖ συνεχίζει τις «εκπλήξεις» δείχνοντας ότι θέλει να εξασφαλίσει από νωρίς την παραμονή του στην κατηγορία. Εξαιρετικός για την ομάδα του Ζωγράφου, ο Δημήτρης Μπένος, ο οποίος πάρα τα «θεριά» του αντιπάλου, φάνηκε να γνωρίζει τον τρόπο που χρειαζόταν να κινηθεί στη ρακέτα (μιας και έχει αγωνιστεί στην περιοχή της Βοιωτίας, με τη φανέλα του Κάδμου) και έτσι να σημειώσει 11 πολύτιμους πόντους για την ομάδα του.

Προπονητής

Παντελής Βουλίκας

Για τον Παντελή Βουλίκα ο ΒΑΟΛ αξίζει περισσότερο από την 13η θέση που κατέχει αυτή τη στιγμή η ομάδα στον βαθμολογικό πίνακα του 2ου ομίλου νότου. Ο τεχνικός που οδηγεί την ομάδα του από το 2017 (στις εθνικές κατηγορίες) πιστεύει ότι η Χίος μπορεί να παραμείνει για ακόμα μια αγωνιστική σεζόν στη Γ' Εθνική και αυτό προσπαθεί να περάσει και τους παίκτες του. Αυτό έκανε και όλη τη βδομάδα της προετοιμασίας κόντρα στον Μίλωνα με αποτέλεσμα να βελτιώσει εν μέρη τα κακώς κείμενα του 3ου δεκαλέπτου που στιγματίζουν μέχρι στιγμής την ομάδα της Χίου και εν τέλει να γυρίσει το παιχνίδι κόντρα στους «πράσινους» και να πανηγυρίσει τη δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα.  



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ