22.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γ’ Εθνική (Νότος): Οι κορυφαίοι της 25ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η εικοστή πέμπτη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής για τους δύο ομίλους του Νότου.

1ος όμιλος Νότου

1) Λεωνίδας Βαϊδάκης (Ένωση Ιλίου)

Ο «μαέστρος» της Ένωσης ήταν ξανά σε πολύ καλή κατάσταση και αυτό αποτυπώθηκε στην απόδοση της ομάδας στο παρκέ, για να περάσει από τα Μελίσσια με το «διπλό». Οι 16 του πόντοι με ένα τρίποντο ήταν απλώς ενδεικτικοί, για το πώς οργάνωσε το παιχνίδι της ομάδας του, ώστε να την οδηγήσει εκ του ασφαλούς στα Βόρεια προάστια. Ο Λεωνίδας Βαϊδάκης είναι από τους βασικούς λόγους, που το σύνολο του Γιάννη Κτιστάκη ακόμη πιστεύει στην άνοδο.

2) Βασίλης Λαμπρόπουλος (Γλαύκος)

Τι άλλο να κάνει! Η σεζόν του είναι «μαγική» και στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του Γλαύκου, έδωσε άλλη μία μεγάλη παράσταση μπροστά στο κοινό της ομάδας, με 36 πόντους, τρία τρίποντα και κάνοντας μέχρι και… λίγο σφουγγάρισμα απέναντι στον Κεραυνό Αιγίου. Ο Γλαύκος, κακά τα ψέμματα, είναι με κάτι παραπάνω από τη ενάμιση πόδι στη Β’ Εθνική και δεν είναι μυστικό, ότι το οφείλει σε σπουδαίο βαθμό στον ηγέτη του, Βασίλη Λαμπρόπουλο.

3) Δημήτρης Λυμπέρης (Ακράτα)

Είναι από τους παίκτες που έχουν δείξει αρκετά μεγάλη διάθεση όλη την χρονιά, και ειδικά από το σημείο, όπου ξεκαθαρίστηκε πως η ομάδα δε διεκδικούσε κάτι. Αξίζει, λοιπόν, να βρεθεί στην πεντάδα μας, έχοντας 14 πόντους με τρία τρίποντα απέναντι στην Αχαγιά και αποτελώντας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της Ακράτας, που τον είχε «κλέψει» από τον Κεραυνό το περασμένο καλοκαίρι. Ο Δημήτεης Λυμπέρης, δείχνει πως ίσως αξίζει να συνεχίσει στην ομάδα, για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο του χρόνου.

4) Νίκος Πρίτσος (ΚΑΠ)

Σε ακόμη ένα κρίσιμο παιχνίδι της ομάδας του, εκείνος έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα. Και δεν είναι άλλο από το να βγει μπροστά, ολοκληρώνοντας το ντέρμπι με τον Απόλλωνα, με 23 πόντους και τρία τρίποντα, απειλώντας με κάθε τρόπο το αντίπαλο καλάθι και χαρίζοντας την, πιθανότατη κατά σχεδόν απόλυτο βαθμό, παραμονή στην Αγία Παρασκευή. Νίκος Πρίτσος, λοιπόν… παρών και όλα καταλήγουν με τον καλύτερο τρόπο.

5) Θοδωρής Σιούτης (Νέα Ιωνία)

Ο Λίτσιος και ο Γ. Γεωργίου έκαναν σπουδαία δουλειά με την Καλαμάτα ’80, στην ανατροπή του δευτέρου ημιχρόνου, όπως και γενικά τον τελευταίο καιρό, αλλά έχοντας αναφερθεί εκτενώς σε αυτούς, δεν πρέπει να παραλείψουμε τον «γερόλυκο» που συνεχίζει να είναι σε φόρμα. Ο πολύπειρος ψηλός είχε 13 πόντους με δύο τρίποντα, προϊόν της απαράμιλλης ποιότητάς του και αρκετούς, ώστε να θεωρηθούν καθοριστικοί για το νέο μεγάλο αποτέλεσμα στην Τέντα. Η συμβολή του Θοδωρή Σιούτη, λοιπόν, είναι αυτή που πρέπει να επισημανθεί.

Προπονητής: Γιάννης Κτιστάκης (Ένωση Ιλίου)

Η ομάδα του ξέρει, ότι δεν έχει παρά απειροελάχιστες ελπίδες για την άνοδο, αλλά συνεχίζει να παλεύει. Κι αυτό, γιατί… ποτέ δεν ξέρεις, αν μπορεί να σου κάτσει το θαύμα. Στην χειρότερη περίπτωση, βέβαια, θα πάρει την τρίτη θέση και θα παίξει στον αγώνα κατάταξης, με αυξημένες πιθανότητες ανόδου στη Β’ Εθνική μέσω ανακατατάξεων. Όλα αυτά οφείλονται στην άριστη εμφάνιση στα Μελίσσια, που εμπεριείχε και το στοιχείο της «ρεβάνς», με τον Γιάννη Κτιστάκη να ετοιμάζει ιδανικά αυτό το συνδυασμό.

2ος όμιλος Νότου

1) Άγγελος Μάτος (Λοκρός Αταλάντης)

Θα ήταν λάθος να μην τον αναφέρουμε έστω μία φορά στην πεντάδα, ενώ τον τελευταίο καιρό ειδικά κάνει… πράγματα και θαύματα. Ο γκαρντ του Λοκρού Αταλάντης είναι απολαυστικός και στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου, έκανε το «σόου» που άρμοζε στην περίσταση, με 16 πόντους, τέσσερα ριμπάουντ και εξαίτερη «ενορχήστρωση» του παιχνιδιού. Ο Άγγελος Μάτος, πρέπει σίγουρα να είναι στη βάση των παικτών για την επόμενη προσπάθεια.

2) Αλέξης Πανταζής (Ερμής Σχηματαρίου)

Αυτή την φορά ήρθε η ώρα… του έτερου Καππαδόκη να διακριθεί, μετά τον Γιάννη Γκρινιάρη την προηγούμενη αγωνιστική. Και με το δίκιο του, ασφαλώς, αφού η άμυνα του ΟΦΗ υπέφερε τα μέγιστα, βλέποντάς τον να σκοράρει 23 πόντους, για να βρεθεί στην τετράδα και πάλι ο Ερμής Σχηματαρίου, δείχνοντας έτοιμος για ένα ντέρμπι στο Μπραχάμι, με τον Κρόνο. Ο Αλέξης Πανταζής, δε, δεν έχασε την ευκαιρία να στείλει το δικό του μήνυμα.

3) Σωκράτης Γκιζόγιαννης (ΑΕΕ Παναγίτσας)

Τι μπορείς να πεις ακόμη για το συγκεκριμένο παίκτη! Το πήρε πάνω μόνος του και έσωσε προς το παρόν την Έξω Παναγίτσα, με το σκηνικό στην Πετρούπολη να είναι πάνω-κάτω το ίδιο. 40 πόντοι και τέσσερα τρίποντα, είναι αριθμοί που φέρνουν από μόνοι τους… τονν φόβο και τον τρόμο, ειδικά όταν η ομάδα ολόκληρη έχει σκοράρει 73 στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Αυτά τα νούμερα, βασικά, μιλούν από μόνα τους για αυτό που έκανε ο Σωκράτης Γκιζόγιαννης κόντρα στον Άρη, με την ομάδα του να παίρνει το εισιτήριο της δεύτερης ευκαιρίας, στο μπαράζ υποβιβασμού.

4) Ρήγας Παπαργυρόπουλος (Έσπερος Λαμίας)

Άλλος ένας «μπαρουτοκαπνισμένος» παίκτης των παρκέ, με την εμπειρία του να είναι απαραίτητη πιο πολύ από ποτέ, στις στιγμές όπου κρίνοναι τα πάντα. Και χρειάστηκε στο παιχνίδι με την Νίκη Αμαρουσίου, όπου με τους 22 πόντους συνέβαλε αποφασιστικά, στο να καμφθεί η σθεναρή αντίσταση της αθηναϊκής ομάδας κι ένα ακόμη καθοριστικό «βήμα» να γίνει για την άνοδο στη Β’ Εθνική. Ο Ρήγας Παπαργυρόπουλος, άλλωστε, το έχει δει και σαν δική του «ιερή υποχρέωση», μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

5) Δημήτρης Μαλούκος (Πεντέλη)

Δε γίνεται παρά να τον συμπεριλάβουμε για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα και κατ’ εξαίρεση… της αρχής μας, στην κορυφαία πεντάδα. Με αυτά που κάνει, άλλωστε, το αξίζει με το παραπάνω και οι 27 του πόντοι στην Νίκαια, κόντρα στον Άρη και με αντίπαλο έναν εξίσου ποιοτικό σέντερ, σαν τον Κόλλια, επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Ο… Κάζινς των Βορείων προαστίων, Δημήτρης Μαλούκος, «χτύπησε» ξανά, για να στείλει παντού το μήνυμα, ότι η Πεντέλη είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί κάθε κατάσταση, για να είναι εκείνη στη Β’ Εθνική.

Προπονητής: Αντώνης Μάντζαρης-Γιάννης Γράψας (Έσπερος Καλλιθέας)

Προτιμήσαμε να μη συμπεριλάβουμε παίκτη της ομάδας στους κορυφαίους, για να αναδειχθεί η σπουδαιότητα του συνόλου που δημιούργησαν φέτος και εντυπωσίασε. Αυτό, άλλωστε, θα ήθελαν και οι ίδιοι λογικά, με την άψογη συνεργασία τους να φέρνει την άνοδο στη Β’ Εθνική, με το 82-70 επί του ΒΑΟΛ Χίου να αποτελεί αφορμή για ξέφρενα πανηγύρια, αφού ταυτόχρονα έχουν στεφθεί και πρωταθλητές. Τα εύσημα, φυσικά πρέπει να πάνε μεταξύ άλλων, στο δίδυμο των Αντώνη Μάντζαρη-Γιάννη Γράψα.

Photo Credits: Sportmax News



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ