21.7 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γ’ Εθνική (Νότος): Οι κορυφαίοι της τελευταίας αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η τελευταία αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής για τους δύο ομίλους του Νότου.

1ος όμιλος Νότου

1) Δημήτρης Παπαντωνίου (Οίαξ Ναυπλίου)

Τι κι αν ο Πελεκάνος τραυματίστηκε, τι κι αν ο ίδιος χτύπησε στο κεφάλι και χρειάστηκε να παίξει με… επίδεσμο! Ο ίδιος, ως υπόδειγμα ηγέτη που αποτελεί, βρήκε και πάλι τις λύσεις που χρειάζονταν, ώστε η ομάδα του να περάσει από την Νέα Ιωνία, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έπαιζε τη ζωή του, φτάνοντας τους 26 πόντους με τρία τρίποντα και δείχνοντας το δρόμο στους υπόλοιπους. Μία πολύ καλή χρονιά και για τον Δημήτρη Παπαντωνίου, τελείωσε ιδανικά.

2) Θανάσης Ζαφείρης (Έσπερος Πατρών)

Τον τελευταίο καιρό ήταν σε «δαιμονιώδη» κατάσταση και το επιβεβαίωσε ακόμη μία φορά στο ντέρμπι στην Κάτω Αχαΐα. Δεν είναι και εύκολο να δεις έναν παίκτη να σκοράρει 33 πόντους με τέσσερα τρίποντα, κόντρα σε μία ομάδα με την αμυντική προσήλωση της Αχαγιάς, οπότε η εμφάνισή του αυτή μπορεί να του δώσει «διπλή» χαρά, μαζί με εκείνη του «διπλού» του Εσπέρου. Ο Θανάσης Ζαφείρης, άλλωστε, ήταν μεταξύ των παικτών που έφεραν την ομάδα της Πάτρας σε… ήρεμα νερά, με την εμπειρία του.

3) Σάκης Βεσκούκης (Ακράτα)

Ακόμη ένας παίκτης με πολύ καλή παρουσία για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στην κατηγορία, φορώντας την φανέλα της Ακράτας. Η ομάδα του πήρε την πέμπτη θέση, καλύτερη στην ιστορία της στη Γ’ Εθνική κι εκείνος έπαιξε καταλυτικό ρόλο, με το τελευταίο ματς στη Ριζούπολη, όπου τελείωσε με 23 πόντους και δύο τρίποντα, απέναντι στου Απόλλωνα, να αποδεικνύει ξανά του λόγου το αληθές. Ο Σάκης Βεσκούκης είναι, αναμφισβήτητα, ένας από τους παίκτες που πρέπει να αποτελέσουν τα «θεμέλια» για την επόμενη προσπάθεια.

4) Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης (Κεραυνός Αιγίου)

Κέρδισε το προσωπικό του στοίχημα και ο Κεραυνός θα βρίσκεται και την επόμενη χρονιά στη Γ’ Εθνική, με τον ίδιο να τον κατευθύνει εκ του ασφαλούς. Μετά από τόσες σπουδαίες εμφανίσεις, έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» στο ματς «ζωής και θανάτου», «φορτώνοντας» με 35 πόντους και ένα τρίποντο το καλάθι της ΚΑΠ, με τη λήξη της αναμέτρησης να δίνει αφορμή στον ίδιο και τους συμπαίκτες του για έξαλλους πανηγυρισμούς. Η οικογένεια Γκιζόγιαννη πρέπει να είναι ευτυχισμένη, καθώς μετά το αντίστοιχο επίτευγμα του Σωκράτη την προηγούμενη εβδομάδα (σ.σ. η Έξω Παναγίτσα μπήκε στο μπαράζ), ο Ανδρόνικος έβαλε φαρδιά-πλατιά τη «σφραγίδα» του για την παραμονή του Αιγίου.

5) Παναγιώτης Τσιουμπρής (Ένωση Ιλίου)

Η ευκαιρία του δόθηκε από τον Γιάννη Κτιστάκη κι εκείνος δεν την πέταξε… στα σκουπίδια. Κάθε άλλο, αφού ο γεννηθείς το 2000 σέντερ ήταν μεταξύ αυτών που έκαναν τη διαφορά για την ομάδα του, στην άνετη επικράτηση επί της Καλαμάτας ’80, σκοράροντας 19 πόντους και δίνοντας μεγάλες «μάχες» απέναντι σε δύο έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες, όπως είναι οι Βούλγαρης και Μπάζιος. Αυτό το ματς, για τον Παναγιώτη Τσιουμπρή, μπορεί να είναι το «εφαλτήριο» για να διεκδικήσει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη την επόμενη χρονιά.

Προπονητής: Σπύρος Γκοργκόλης (Κεραυνός Αιγίου)

Δεν έχουν άδικο, όσοι μιλούν για την καταλυτική συμβολή του στην παραμονή του Κεραυνού. Η ομάδα πάλευε σε πολλά παιχνίδια, αλλά δεν είχε τον τρόπο να τα τελειώσει με επιτυχία. Από τότε που ανέλαβε, με τη δική του μεθοδικότητα και πειθαρχία στο πώς παίζουν οι ομάδες του, οδήγησε και στα θετικά αποτελέσματα, αυτά που τουλάχιστον χρειάζονταν για να σωθεί η χρονιά, ενώ είναι σημαντικό «παράσημο» είναι με ενεργητικό 89 πόντων κόντρα στην ΚΑΠ, καθώς δε συναντάμε εύκολα τόσο μεγάλη παραγωγικότητα για ματς τόσο κομβικά. Πολλά εύσημα, λοιπόν, για τη σωτηρία της ομάδας της Αιγιαλείας, ανήκουν στον Σπύρο Γκοργκόλη.

2ος όμιλος Νότου

1) Γρηγόρης Νάτσος (Κρόνος Αγίου Δημητρίου)

Γέννημα-θρέμμα του Κρόνου, συνεχίζει να είναι πάντοτε μία σημαντική φυσιογνωμία για την ομάδα, κι ας μην αποτυπώνεται πάντοτε στους πόντους που σκοράρει. Τη δική του ευκαιρία, πάντως, τη βρήκε με αντίπαλο τον Ερμή Σχηματαρίου, πετυχαίνοντας 14 πόντους με τέσσερα τρίποντα και αποτελώντας βασικό «άξονα» του θριάμβου που χάρισε την τέταρτη θέση στο σύλλογο από το Μπραχάμι. Ίσως σε τέτοιες στιγμές πρέπει να εμπιστεύεσαι άτομα που έχουν συνδεθεί με το σύλλογο και αυτό ίσχυσε στην περίπτωση του Γρηγόρη Νάτσου.

2) Παντελής Σέττος (Έσπερος Λαμίας)

Ο λόγος, για τον οποίο συμπεριλαμβάνεται στην πεντάδα παρά τους μόλις τέσσερις πόντους του, είναι ένας και συγκεκριμένος. Και αφορά, φυσικά, τις 4/4 βολές που σκοράρει στο τελευταίο λεπτό, ώστε η ομάδα του να πάρει το «διπλό» στο ΒΑΚ με 61-64, το οποίο της χάρισε την άνοδο στη Β’ Εθνική, με τον ίδιο να είναι ψύχραιμος στις τέσσερις ίσως πιο δύσκολες βολές της καριέρας του και να στέλνει έναν ολόκληρο σύλλογο και τους πιστούς του… στα ουράνια. Ο Παντελής Σέττος, κάπως έτσι, μετατρέπεται δίκαια σε μία ήδη ιστορική μορφή για τον Έσπερο Λαμίας.

3) Ορέστης Λίτσος (Πεντέλη)

Είχαμε αναφέρει ξανά, ότι η διαφορά στην απόδοση της ομάδας του, χάρη στη δική του ανοδική πορεία, είχε φανεί. Αποδείχθηκε ακόμη μία φορά στο παιχνίδι με τον Λοκρό Αταλάντης, τον οποίο ολοκλήρωσε με 21 πόντους και πέντε τρίποντα, «βομβαρδίζοντας» με κάθε τρόπο το αντίπαλο καλάθι και οδηγώντας την Πεντέλη σε μία άνετη επικράτηση, έστω κι αν αυτή στο τέλος δεν αρκούσε για την απευθείας άνοδο. Ο «σούπερ» Ορέστης Λίτσος, πάντως, είναι ένα καλό νέο για τον Κώστα Χαρτοματσίδη, εν όψει του αγώνα κατάταξης με την Ένωση Ιλίου.

4) Λεωνίδας Σκούταρης (Νίκη Αμαρουσίου)

Δεν είναι καθημερινή υπόθεση να βλέπεις παίκτη με 24 πόντους και όλους αυτούς να προέρχονται από τα οκτώ του τρίποντα. Με αυτό τον τρόπο, ο έμπειρος φόργουορντ έβαλε τέλος σε μία σεζόν δύσκολη για την ομάδα του, που δεν κατάφερε στο τέλος να σώσει την παρτίδα, αλλά για τον ίδιο ήταν ακόμη μία απόδειξη ότι… η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός. Ίσως αυτή να είναι και η παρηγοριά για τον Λεωνίδα Σκούταρη.

5) Λεωνίδας Μπούμπαρης (ΒΑΟΛ Χίου)

Ο πιο ψηλός ιατρός της Χίου συνεχίζει να… βάζει τα γυαλιά στους αντίπαλους ψηλούς, με την επιβλητικότητά του στις μάχες της ρακέτας. Ήταν κορυφαίος για ακόμη μία φορά για την ομάδα του, με τους 21 πόντους απέναντι στον Άρη Νικαίας, σε σπουδαίες αναμετρήσεις με τον Κόλλια, να έρχονται σταθερά ως λύσεις σε κάθε σημείο του αγώνα. Με αυτό τον τρόπο, ο Λεωνίδας Μπούμπαρης τελείωσε με εμφατικό τρόπο, μία ονειρεμένη χρονιά.

Προπονητής: Γιάννης Σοφογιάννης (Έσπερος Λαμίας)

Δύο χρόνια αγωνίας τελείωσαν. Ο Έσπερος Λαμίας βρίσκεται πια στη Β’ Εθνική κι έχει κάθε δικαίωμα να πανηγυρίζει την επιτυχία του. Σε μία σεζόν, που επεφύλασσε πολλές συγκινήσεις και άγχος μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, η ομάδα του είναι αυτή που στο τέλος θα χαμογελούσε, περνώντας από μία δύσκολη έδρα, σαν το ΒΑΚ, για να ξεκινήσει το «πάρτι». Για την ανατροπή που έγινε στη διάρκεια της σεζόν και τη διαχείριση του υπέρ της προβαδίσματος στο τέλος, ο Γιάννης Σοφογιάννης οφείλει να θεωρεί, πως έχει το δικό του μεγάλο μερίδιο.

Photo Credits: Lamiaole.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ