18.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της 25ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η εικοστή πέμπτη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το Basketa.gr να σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής στους δύο ομίλους του Βορρά.

3ος όμιλος

1) Γιώργος Ιλτσόγλου (Ολυμπιακός Βόλου)

Ο Έλληνας σκόρερ εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά σε κρίσιμα σημεία για την ομάδα του και το «διπλό» ήταν γεγονός. Μπορεί, βέβαια, το ματς να ήταν σημαντικό για τον Μαντουλίδη, αλλά ο Ολυμπιακός Βόλου δεν ήταν αδιάφορος και εκείνος εκτέλεσε τους γηπεδούχους με 22 πόντους και ένα τρίποντο. Ο Γιώργος Ιλτσόγλου ήταν «ακρογωνιαίος λίθος» στην κατάκτηση της παραμονής.

2) Κώστας Νικολόπουλος (Δόξα Λευκάδας)

Ήταν σε τρομερή κατάσταση και η άμυνα του ΑΓΣΙ υπέφερε από τον ίδιο. Με 24 πόντους και 5 τρίποντα, «βομβάρδισε» το καλάθι των Ηπειρωτών από μακριά και οδήγησε τη Δόξα σε μια νίκη... σαν προπόνηση στο ένα εκ των ντέρμπι της αγωνιστικής, ακούγοντας και τα καλά νέα από τον ΠΑΣ για την άνοδο. Στο ματς, όπου χρειαζόταν, ο Κώστας Νικολόπουλος ήταν εκεί.

3) Βασίλης Τζιοβάρας (Ίκαροι Τρικάλων)

Η ομάδα του δεν έδειξε έλλειψη κινήτρου κι εκείνος την «κουβάλησε» στο καλύτερο φετινό του ματς. Ο απολογισμός έγραψε 23 πόντους με 7 τρίποντα, σε ένα απίθανο δικό του παιχνίδι, «σκοτώνοντας» τον Εύαθλο και βάζοντάς τον... για τα καλά σε περιπέτειες. Ο Βασίλης Τζιοβάρας, βέβαια, ήθελε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία του και το έκανε περίφημα.

4) Χρήστος Γκογκίδης (Τιτάνες Παλαμά)

Ο πολύπειρος φόργουορντ έδωσε φέτος... πολλά μαθήματα στους ταλαντούχους παίκτες των Τιτάνων, που δεν είναι και λίγοι. Την ίδια στιγμή, ήταν και αγωνιστικά ο οδηγός τους στο πρωτάθλημα, αποδεικνύοντάς το και στην Πρέβεζα με τους 30 του πόντους, μαζί με δύο τρίποντα. Η ποιότητα του Χρήστου Γκογκίδη, άλλωστε, δεν μπαίνει σε συζήτηση.

5) Βασίλης Πάτρας (Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα)

Ήταν για ακόμη μία φορά απολαυστικός σε μεγάλο παιχνίδι, κάνοντας ό,τι ήθελε απέναντι στην έμπειρη και δοκιμασμένη άμυνα του Πρωτέα. Η απόδοσή του, λόγω αυτού του γεγονότος, αποκτά ιδιαίτερη αξία με τους 22 πόντους που σκόραρε, για να δώσει το «σύνθημα» της ανόδου. Ο Βασίλης Πάτρας ήταν ένας σπουδαίος παράγοντας, άλλωστε, για να φτάσει στη Β' Εθνική ο ΠΑΣ.

Προπονητής: Θωμάς Κωστόπουλος (Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα)

Ανέλαβε τη δύσκολη αποστολή να φέρει την ομάδα μετά την άνοδο από το τοπικό, κατευθείαν σε «μονοπάτι» πρωταθλητισμού. Με τόσα χρόνια θητείας στον Ηρακλή, βέβαια, έχει... συνηθίσει και διαχειρίστηκε όλες τις «συμπληγάδες» σωστά, με αποτέλεσμα ο ΠΑΣ να πανηγυρίζει την άνοδό του με πανηγυρικό τρόπο απέναντι στον Πρωτέα. Η ετοιμότητα, τόσο σε αυτό το ντέρμπι όσο και σε εκείνο με τη Δόξα, φέρουν φαρδιά πλατιά την «υπογραφή» του Θωμά Κωστόπουλου.

4ος όμιλος

1) Βασίλης Αγραφιώτης (Απόλλων Καλαμαριάς)

Αποφάσισε πως την ομάδα... θα τη σώσει εκείνος. Με 28 πόντους και 4 τρίποντα, ήταν εκείνος που δρομολόγησε την νίκη απέναντι στον Αίαντα Ευόσμου, στη μία εκ των δύο υπερβάσεων που χρειάζεται ο Απόλλων, ώστε να μείνει στην κατηγορία. Εδώ που φτάσαμε, χρειάζονται παίκτες με προσωπικότητα, και ο Βασίλης Αγραφιώτης είναι αυτό που ακριβώς, που θέλει η ομάδα της Καλαμαριάς τώρα.

2) Γιάννης Μανδαλάκης (Ασπίδα Ξάνθης)

Η ομάδα του έφτασε ξανά, χάρη στον ίδιο, να πιστεύει ακόμη και στην τετράδα, έστω κι αν δεν προλαβαίνει στο τέλος. Ο Έλληνας σκόρερ, πάντως, συνεχίζει το «σόου» του με τους 32 πόντους με δύο τρίποντα, κρατώντας τη ΔΕΚΑ σε περιπέτειες. Ο Γιάννης Μανδαλάκης, άλλωστε, αν βρει ρυθμό, δεν μπορεί να τον σταματήσει κανείς.

3) Φραντζέσκος Χρήστου (Λεύκιππος Ξάνθης)

Αυτός κι αν είναι... ασταμάτητος αυτή την χρονιά. Οι επιδόσεις του σε κάθε ματς είναι και πιο εντυπωσιακές, με «αποκορύφωμα» τους 29 πόντους με 5 τρίποντα, κάνοντας «πάρτι» με αντίπαλο τον ΓΑΣ Κομοτηνή, για να πάρει ο Λεύκιππος ένα καθοριστικό αποτέλεσμα για την τετράδα. Εκτός αυτού, βρήκε και τον ηγέτη του στο πρόσωπο του Φραντζέσκου Χρήστου.

4) Νίκος Αζίζης (Πολύγυρος)

Ο Πολύγυρος έκανε τη δουλειά του στην Τούμπα κι έκλεισε την τρίτη θέση στη βαθμολογία με τον ίδιο να επιβεβαιώνει την εξαιρετική του κατάσταση. Ο Έλληνας «άσος», που θα μπει στο... χαμηλό μας σχήμα, «εκτέλεσε» τη ΜΕΝΤ με 25 πόντους και δύο τρίποντα, επιβεβαιώνοντας το ορθόν της κίνησης να έρθει το καλοκαίρι. Ο Νίκος Αζίζης προσφέρει κάτι διαφορετικό και αυτό θα φανεί, όταν η ομάδα «δέσει» περισσότερο του χρόνου.

5) Γιάννης Ζωγράφος (Ζέφυρος)

Είχε το δικό του σημαντικό ρόλο, σε μια νίκη που διατηρεί την ομάδα του με ελπίδες για την πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα. Πήρε πολλές «μάχες» χαμηλά, τελείωσε με 11 πόντους και είχε ίσως το πιο σπουδαίο «λιθαράκι» να προσφέρει, αν σκεφτούμε πως ο Τσιούντος πέρασε... άλλη μια μέρα στη δουλειά. Η κορυφαία εμφάνιση του Γιάννη Ζωγράφου, ίσως να σημαίνει και τους αγώνες κατάταξης στο τέλος, αν γίνει η υπέρβαση.

Προπονητής: Πάνος Νομικός (ΒΑΟ)

Μιας και μιλήσαμε για υπερβάσεις, η ομάδα του κάθε εβδομάδα κάνει και μία περισσότερο. Το έκανε και στην Ευκαρπία, με ένα απίστευτο «διπλό» που της δίνει την αισιοδοξία, για να παλέψει για κάτι, που έμοιαζε πριν από λίγο καιρό σχεδόν ανέφικτο. Ο ΒΑΟ είναι έτοιμος να ολοκληρώσει μια επική ανατροπή και ο Πάνος Νομικός το μεγαλύτερο προπονητικό του θρίαμβο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ