19.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της 16ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 16η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής (Βορράς), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα στον 1ο και το 2ο όμιλο του Βορρά , αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

3ος όμιλος

1.Νίκος Κατσαρές (Ίκαροι Τρικάλων)
Τα… εκατό έπιασαν οι Ίκαροι Τρικάλων απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου, με αποτέλεσμα να κρατήσουν με το… βροντερό αυτό τόπο τη θέση τους στην τετράδα. Η ομάδα των Τρικάλων για ακόμα ένα παιχνίδι είχαν εξαιρετικό τον Νίκο Κατσαρές, ο οποίος σκόραρε 26 πόντους. Μάλιστα οι 25 από αυτούς ήταν έξω από την γραμμή των 6,75 μιας και «έγραψε» 5 τρίποντα.

2.Νίκος Λιόλιος (Μελίκης)
Στους 35 πόντους σταμάτησε ο Νίκος Λιόλιος απέναντι τους Τιτάνες Παλαμά. Ο γκαρντ της Μελίκης έμοιαζε ασταμάτητος στο παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής έχοντας εξαιρετικό ποσοστό σκοραρίσματος τόσο σε σουτ μέσης πεδιάς όσο και στα τρίποντα (5). Ετσι η Μελίκη έφτασε τις εννέα νίκες στο φετινό πρωτάθλημα, παραμένοντας στα ψηλά του ομίλου.

3.Μακης Καλογεράτος (ΑΓΣΙ)
Στο +28 (98-70) πανηγύρισε το τοπικό ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής ο ΑΓΣΙ απέναντι στον ΣΚ Ιωάννινα. Οι τυπικά γηπεδούχοι κατέκτησαν τη νίκη και έτσι παρέμειναν στην τετράδα του βαθμολογικού πίνακα. «Οδηγός» στο θρίαμβο ήταν ο Μάκης Καλογεράτος που έφτασε τους 30 πόντους με 5 τρίποντα. Ο 27χρονος φόργουορντ μετακόμισε φέτος στα Ιωάννινα, ενώ πέρσι αγωνίστηκε στην Β' Εθνική με τη φανέλα του Μακεδονικού.

4.Παναγιώτης Σπηλιόπουλος (Αίολος Τρικάλων)
Τη θέση του στα ψηλά της βαθμολογίας του 3ου ομίλου διατήρησε ο Αίολος Τρικάλων, καθώς πανηγύρισε το «διπλό» στην Φλώρινα με. 65-50. Πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού ήταν ο Παναγιώτης Σπηλιόπουλος, ο οποίος με 17 πόντους και 2 τρίποντα έδωσε επιθετικά τις λύσεις που χρειάστηκε η ομάδα του προκειμένου να φτάσει τη νίκη. Ο 31χρονος φόργουορντ με την εμπειρία που κατέχει στις Εθνικές κατηγορίες δυσκόλεψε τον αντίπαλο και έτσι οδήγησε την ομάδα του στο 13-2.

5.Σταύρος Αργύρης (Αναγέννηση Καρδίτσας)
Μια σπουδαία νίκη πανηγύρισε η Αναγέννηση Καρδίτσας στην Βέροια κάνοντας ακόμα ένα βήμα προς την παραμονή της στην κατηγορία. Το σύνολο από την Καρδίτσα πανηγύρισε τους δυο βαθμούς, με τον Σταύρο Αργύρη  να επικρατεί κατά κράτος μέσα στο ζωγραφιστό. Ο σέντερ πρόσθεσε ακόμα 11 πόντους στο φετινό του ταμείο, ενώ έγραψε και 3 τρίποντα. Ο 29χρονος αθλητής την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε με τη φανέλα των Ικάρων Τρικάλων.

Προπονητής  
Σοφοκλής Τσουκανέλης (ΑΓΣΙ)
Ο Σοφοκλής τσουκανέλης οδήγησε την ομάδα του σε μια μεγάλη, διπλής σημασίας νίκη. Αυτό γιατί ο ΑΓΣΙ, έδειξε την ισχυρή του στα Ιωάννινα, ενώ συνάμα έκανε και ένα πολύ σημαντικό βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία. Ο τεχνικός έχοντας προετοιμάσει κατάλληλα το σύνολο του δεν «ανησύχησε» καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης απέναντι στον ΣΚ Ιωάννινα και έτσι έφτασε στη νίκη με 98-70.

4ος όμιλος

1.Θοδωρής Πρωτούλης (Μακεδονικός)
Ο Μακεδονικός πήρε τη νίκη απέναντι στην Ασπίδα Ξάνθης και έτσι έφτασε τους 26 βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα του 4ου ομίλου.Εξαιρετικός για τους γηπεδούχους ήταν ο Θοδωρής Πρωτούλης, ο οποίος καθοδήγησε την ομάδα του ενώ σημείωσε και 18 πόντους με 3 τρίποντα. Ο 25χρονος γκαρντ φόρεσε φέτος τα «πράσινα», ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε ομάδες της Β’ και Γ’ Εθνικής κατηγορίας, όπως η ΧΑΝΘ, ο Ιωνικός Διαβατών, το ΣΑΑΚ Ανατόλια και το ΔΕΚΑ.

2.Μιχάλης Μύθιλλος (Ελπίδα Αμπελοκήπων)
Ο Κύπριος της Ελπίδας Αμπελοκήπων ήταν αυτό που ξεχώρισε για την ομάδα του στο παιχνίδι απέναντι στον Ζέφυρο. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν τους 24 βαθμούς στον βαθμολογικό πίνακα, με τον νεαρό γκαρντ να γραφεί 17 πόντους με 2 τρίποντα. Ο Μύθιλλος την περσινή αγωνιστική σεζόν έπαιξε στον Απόλλωνα, ενώ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της κυπριακής καλαθόσφαιρας και βρίσκεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη λόγω σπουδών.

3.Αναγνώστης  Παπασάβογλου (ΔΕΚΑ)
Στα θετικά αποτελέσματα επέστρεψε η ΔΕΚΑ κατακτώντας δύσκολα τη νίκη  απέναντι στον ουραγό Μαντουλίδη. Οι γηπεδούχοι αν και βρέθηκαν να κυνηγάνε στο σκορ κατάφεραν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα και εν τέλει να επικρατήσουν με εκκωφαντική εμφάνιση του Αναγνώστη Παπασάβογλου. Ο ταλαντούχος φόργουορντ με 12 πόντους και τέσσερα τρίποντα ήταν ένας από τους παίκτες που οδήγησαν την ΔΕΚΑ στην εβδόμη νίκη της. Ο νεαρός παίκτης είναι ένας από του πολλά υποσχόμενους της ομάδας, ενώ πρόσφατα κλήθηκε και στην Εθνική Ελλάδος U18.

4.Πέτρος Γρίψιος (Πανσερραϊκός)
Ο Πανσερραϊκός συνεχίζει στην τετράδα του ομίλου, μιας και προσπέρασε και τον Μέγα Αλέξανδρο. Η ομάδα των Σερρών βρίσκοντας λύσεις στο πρόσωπο του Πέτρου Γρίψιου κατάφερε να φτάσει στην 10η νίκη της στον 4ο όμιλο της κατηγορίας. Ο φόργουορντ στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε 15 πόντους. Ο 27χρονος «ψηλός» που έχει βρεθεί και στους Ίκαρους, πέρσι αγωνίστηκε με τη φανέλα του Φαίακα Κέρκυρας.

5.Αναστάσιος Πασχαλίδης (ΜΕΝΤ)
Με πρώτο σκόρερ τον Αναστάσιο Πασχαλίδη η ΜΕΝΤ κατέκτησε τη νίκη απέναντι στον Απόλλων Καλαμαριάς και συνεχίζει στα ψηλά της κατηγορίας. Ο σέντερ των γηπεδούχων έγραψε 19 πόντους από τους 74 της ομάδας του. Ο Αναστάσιος Πασχαλίδης είναι 21 χρονών και έχει ύψος 2,00.

Προπονητής
Αστέριος Γκούμας (Ελπίδα Αμπελοκήπων)
Η Ελπίδα Αμπελοκήπων πανηγύρισε τη νίκη απέναντι στον Ζέφυρο με αποτέλεσμα να πάρει «αέρα» μιας νίκης από τους ακολούθους της. Έτσι το σύνολο του Αστέριου Γκούμα έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία. Μάλιστα παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων στο 1ο ημίχρονο, το σύνολο του coach Γκούμα παρουσιάστηκε πιο αποφασισμένο από το 30 και μετα, με αποτέλεσμα να φτάσει στο 9-6 στην σειρά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ