11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της 16ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η δέκατη έκτη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το Basketa.gr να σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής στους δύο ομίλους του Βορρά.

3ος όμιλος

1) Αποστόλης Κωστούλας (Ολυμπιακός Βόλου)

Ο Ολυμπιακός Βόλου είχε απόλυτο δίκιο να διεκδικήσει την απόκτησή του, πετυχαίνοντάς το μέσω του ΑΣΕΑΔ. Ο νεαρός γκαρντ φανερώνει, από τη στιγμή που μπορούσε πια να αγωνιστεί κανονικά με τους «ερυθρολεύκους», ξεκάθαρα δείγματα του ταλέντου και της ποιότητάς του και σε ένα ματς επιβίωσης με τους Τιτάνες Παλαμά ήταν εξίσου καθοριστικός, με 15 πόντους, δύο τρίποντα και εξαιρετική οργάνωση του παιχνιδιού της ομάδας. Τώρα, που ο Αποστόλης Κωστούλας βρήκε ρυθμό, μια διαφορετική διάσταση θα προστεθεί για τον Ολυμπιακό.

2) Γρηγόρης Ζαμπέτης (ΑΓΣΙ)

Βρίσκεται τελευταία στη «ζώνη του λυκόφωτος» και είναι αυτός, που οδηγεί τον ΑΓΣΙ στο να κρατήσει θέση ανόδου. Στην επικίνδυνη έξοδο με τον Μαντουλίδη, η παρουσία του ήταν τρομερή με 30 πόντους και πέντε τρίποντα, δίνοντας εκείνος το σύνθημα, ώστε η ομάδα του να θριαμβεύσει και να μείνει στη δεύτερη θέση. Ο Γρηγόρης Ζαμπέτης προστίθεται ως πρωταγωνιστής δίπλα σε Χρύση και Θυμνιό, αποτελώντας ίσως αυτό το... κάτι παραπάνω που ήθελε ο κόουτς Τσουκανέλης στο σύνολό του.

3) Μπάμπης Ημερίδης (Εύαθλος Πολυκάστρου)

Ο ηγέτης της ομάδας αυτής θα είναι πάντα παρών σε μεγάλες στιγμές, σε σπουδαία παιχνίδια. Ένα τέτοιο ήταν και ο αγώνας με τη Μελίκη, όπου ο ίδιος χρειάστηκε όσο ποτέ άλλοτε και, φυσικά, εμφανίστηκε, «εκτελώντας» τη με 26 πόντους και τρία τρίποντα, προσφέροντας ηρεμία στον Εύαθλο. Ο Μπάμπης Ημερίδης, άλλωστε, συνδέεται με κάθε επιτυχία του συλλόγου αυτού, από τη μέρα που έφτασε εκεί.

4) Σωτήρης Μακρής (Πρωτέας Γρεβενών)

Διάγει κι αυτός μια εξαιρετική περίοδο αγωνιστικά, δίνοντας στον Πρωτέα τη λύση που χρειάζεται, για να επιβιώνει από... ζόρικες αποστολές, σαν αυτή στα Τρίκαλα. Εκεί, επιβεβαίωσε την κατάστασή του και η ομάδα των Γρεβενών, χάρη στους δικούς του 16 πόντους με δύο τρίποντα σε μεγάλο βαθμό, κατάφερε να περάσει νικηφόρα από την έδρα των Ικάρων και να μείνει πρώτη και καλύτερη με σημαντικό προβάδισμα από τους διώκτες της. Το ματς, που έκανε ο Σωτήρης Μακρής, είναι σπουδαίας σημασίας για πολλούς λόγους.

5) Τάσος Κασαμπαλής (ΑΟΚ Βέροιας)

Επέστρεψε στη Βέροια, για να ενισχύσει την προσπάθεια του ΑΟΚ να πετύχει κάτι παραπάνω, μετά την περσινή παραμονή. Μπορεί αυτό να μη συμβαίνει, όμως η ηγετική του προσωπικότητα είναι αυτή, που χρειάζεται τώρα η ομάδα, για να μείνει όρθια στην κατηγορία, ελπίζοντας πως το «διπλό» στην Πρέβεζα είναι η αρχή της δικής της αντεπίθεσης. Οι 17 πόντοι του Τάσου Κασαμπαλή, σε κάθε περίπτωση, έδειξαν το δρόμο.

Προπονητής: Γιάννης Ταγκίδης (ΑΟΚ Βέροιας)

Ανέλαβε την αντικατάσταση ενός σπουδαίου παιδαγωγού και ανερχόμενου τεχνικού, τον Κωνσταντίνου Ηλιάδη, βρίσκοντας το αποτέλεσμα που χρειαζόταν, για την ψυχολογική «τόνωση» της ομάδας. Η Νικόπολη έπαιζε... τα ρέστα της και ο ΑΟΚ έψαχνε την νίκη, η οποία θα έδεινε πως είναι παρών, κάτι που πέτυχε στην Πρέβεζα, επιβάλλοντας το δικό του «θέλω». Πνευματικό ήταν, άλλωστε, το θέμα στο συγκεκριμένο ματς και ο Γιάννης Ταγκίδης προετοίμασε άριστα την ομάδα του, που με τέτοιες εμφανίσεις φαίνεται πως θα προλάβει το «τρένο» της παραμονής.

4ος όμιλος

1) Αντώνης Γκαβέζος (ΠΣ Ευκαρπίας)

Όποτε αρχίσει να... βρίσκει το χέρι του σε ένα ματς, δεν υπάρχει τρόπος να τον σταματήσεις. Η βελτίωσή του τα τελευταία χρόνια είναι θεαματική και μαζί η απόδοσή του, με τους 26 πόντους με τρία τρίποντα στον νέο θρίαμβο με τον Ζέφυρο, να είναι ένα ακόμη δείγμα της επιρροής του στο παιχνίδι της Ευκαρπίας, που «πετάει» μαζί με τον ίδιο. Ο Αντώνης Γκαβέζος είναι, σίγουρα, ένα από τα πρόσωπα της χρονιάς σε αυτό το πρωτάθλημα.

2) Ιακώβ Αρούχ (Μακαμπή)

Η Μακαμπή χρειαζόταν έναν εκ των πρωταγωνιστών, που την οδήγησαν στην, έστω και μέσω ανακατατάξεων, άνοδο στη Γ' Εθνική, για να την κατευθύνουν και τώρα, μην έχοντας τον χρόνο, αφού μπήκε στο πρωτάθλημα μία εβδομάδα πριν από την έναρξή του. Ο έμπειρος γκαρντ της είναι αυτός, που έχει αναλάβει τέτοιο ρόλο και κατάφερε, πέραν των 21 πόντων του με τρία τρίποντα, να εμπνεύσει τους πάντες, για τη «συντριβή» του Πολυγύρου και την ελπίδα για την παραμονή. Ο Ιακώβ Αρούχ δε θα τα παρατήσει, ούτε και η Μακαμπή.

3) Γιώργος Κουτσοβασίλης (ΓΑΣ Κομοτηνή)

Έχει ξεκαθαρίσει, ότι ο ΓΑΣ Κομοτηνή είναι ο τελευταίος σταθμός της καριέρας του, αλλά με τέτοια ματς... θα κάνει καιρό μέχρι να έρθει η ώρα να σταματήσει. Και δεν ήταν κάτι απλό, αλλά μια έξοδος, που έδειχνε τον χαρακτήρα της ομάδας αυτής, με τον ίδιο να καταφέρνει κόντρα στη ΔΕΚΑ να κάνει την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, με 18 πόντους, 11 ριμπάουντ και τρεις ασίστ. Η παρουσία του Γιώργου Κουτσοβασίλη ήταν μεστή, αρκετή για μια νίκη, που μπορεί να σημαίνει την άνοδο.

4) Τόλης Κουτσογιάννης (Ασπίδα Ξάνθης)

Άλλος ένας παίκτης με πολλές παραστάσεις στις εθνικές κατηγορίες, πάνω στον οποίο δικαιολογημένα στηρίζει πολλά η Ασπίδα Ξάνθης. Για ένα ημίχρονο, οι Ακρίτες φαινόταν να καταβάλλονται από το άγχος, αλλά η δική του συμβολή, μαζί με του Παπαδάκη και του Μανδαλάκη, ήταν εκείνη που έφερε την ηρεμία και την προσωρινή ασφαλή απομάκρυνση από τη «ζώνη» του υποβιβασμού, με 20 πόντους και ένα τρίποντο. Ο Τόλης Κουτσογιάννης εμφανίστηκε στον αγώνα, που χρειαζόταν όσο ποτέ άλλοτε το αποτέλεσμα.

5) Νίκος Ιωαννίδης (Αστέρας Σίνδου)

Δεν είναι ποτέ εύκολο ένα τόσο νέο παιδί, στα 21 του χρόνια δηλαδή, να κάνει τόσο απόλυτη εμφάνιση σε έναν αγώνα «ζωής και θανάτου». Ο Έλληνας σέντερ, όμως, είχε ακριβώς αυτή την παρουσία, κυρίαρχος και δεσποτικός στις δύο ρακέτες, τιμωρώντας με κάθε τρόπο τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και φτάνοντας σε έναν απολογισμό 29 πόντων, που φέρνουν τον Αστέρα Σίνδου σε απόσταση αναπνοής από την έξοδο εκ της «επικίνδυνης ζώνης». Ο Νίκος Ιωαννίδης ήταν, εν ολίγοις, απολαυστικός.

Προπονητής: Νεοκλής Λεμονίδης (ΓΑΣ Κομοτηνή)

Παίρνει... στο «νήμα» τη θέση αυτή από τους κόουτς Κοντό και Μπαλογιάννη, που θα μπορούσαν επίσης να είναι προπονητές της αγωνιστικής. Ο λόγος είναι, ότι ο ΓΑΣ έβλεπε τον χαρακτήρα του να δοκιμάζεται στην έδρα της ΔΕΚΑ, απέναντι σε μια ομάδα που θα έχανε έδαφος για την άνοδο, που μάλλον δε θα μπορούσε να καλυφθεί, αν έχανε, ενώ παράλληλη οι Θρακιώτες έπρεπε να αποδείξουν, ότι μπορούν κι εκτός έδρας να πάρουν μεγάλο αποτέλεσμα. Διαχειρίστηκαν όλη αυτή την πίεση, εκμεταλλεύτηκαν μαζί την «γκέλα» του Πολυγύρου και βρίσκονται σε άκρως πλεονεκτική θέση. Όλα αυτά, σε έργο Νεοκλή Λεμονίδη.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ