19.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της 13ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η δέκατη τρίτη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής και τελευταία του πρώτου γύρου, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής για τους δύο ομίλους του Βορρά.

1ος όμιλος Βορρά

1) Ισίδωρος Τσινόπουλος (Εύαθλος)

Ήρθε ξανά στο Βορρά, για να είναι από τους παίκτες που θα βοηθήσουν τον Εύαθλο να κερδίσει το στοίχημα της παραμονής. Δεν είναι τόσο οι 14 πόντοι με ένα τρίποντο που πετυχαίνει, αλλά η ολύμπια ψυχραιμία του στις τρεις βολές που κέρδισε στο φινάλε της συγκλονιστικής αναμέτρησης με τον ΑΟΚ Βέροιας, χαρίζοντας ένα «διπλό» που ίσως να σημαίνει πολλά για τη συνέχεια. Ο Ισίδωρος Τσινόπουλος, με αυτό τον τρόπο, χάρισε ίσως το πιο πολύτιμο αποτέλεσμα έως τώρα στην ομάδα του.

2) Μιχάλης Σταμουλάκης (ΓΕ Αγρινίου)

Ένας από τους αθλητές «σήματα κατατεθέντα» των τελευταίων ετών στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, δε θα μπορούσε παρά να είναι εκ των ηγετών της ΓΕ Αγρινίου, στην προσπάθεια να μείνει ζωντανή. Με 21 πόντους και 4 τρίποντα, καθώς και τις τρεις βολές που έστειλαν το ματς στην παράταση, «πυροβόλησε» ανιλεώς το καλάθι της Πτολεμαΐδας, για να αποδράσουν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του, κερδίζοντας την ελπίδα. Αυτό ήταν και το σημαντικό και ο Μιχάλης Σταμουλάκης «φώναξε παρών».

3) Κώστας Νίκας (Νικόπολη Πρέβεζας)

Πριν από αυτό το παιχνίδι, μετρούσε κατά μέσο όρο 8.1 πόντους ανά αγώνα και με τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η Νικόπολη, έπρεπε κάποιος να βγει μπροστά. Αυτός ήταν που έκανε το step up με εντυπωσιακό τρόπο, «φορτώνοντας» με 26 πόντους την άμυνα του Φαίακα και δίνοντας στην ομάδα της Πρέβεζας, μία νίκη που τη διατηρεί τουλάχιστον σε «τροχιά» τετράδας. Το καλύτερο παιχνίδι της χρονιάς για τον Κώστα Νίκα, ήρθε σε ένα παιχνίδι ιδιαίτερων συνθηκών και, όπως φαίνεται, την πιο κατάλληλη στιγμή.

4) Παναγιώτης Τσώλης (Νίκη Βόλου)

Άλλος ένας από τους παίκτες που δεν έδειξαν… οίκτο στην αντίπαλη άμυνα. Το μαρτυρούν από μόνοι τους οι 29 πόντοι με 6 τρίποντα που τον είδαν οι παίκτες του Ιωνικού Ιωνίας, κατευθύνοντας την Νίκη Βόλου σε ένα άνετο απόγευμα και πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη φετινή του παράσταση. Η ποιότητα και το «φονικό ένστικτο» του Παναγιώτη Τσώλη, άλλωστε, δεν είναι για να μπαίνουν σε κουβέντα.

5) Ρίζος Καντάρκος (Φίλιππος Βέροιας)

Πρόκειται για ακόμη έναν παίκτη αναμφισβήτητης ποιότητας. Συμπεριλαμβάνεται στους κορυφαίους, όχι τόσο για τους 10 πόντους όσο για την επίδειξη ικανοτήτων που κάνει μπαίνοντας στα 35 χρόνια της ζωής του, κάνοντας άριστη δουλειά απέναντι στους αντιπάλους του με τον Πρωτέα Γρεβενών. Ο Ρίζος Καντάρκος ήταν από τους παίκτες που εγγύθηκαν την νίκη χωρίς «χτυποκάρδια» στο τέλος για τον Φίλιππο, σε μία δύσκολη έδρα.

Προπονητής: Κωνσταντίνος Παπίρης (Νικόπολη Πρέβεζας)

Η ομάδα του, μετά την ήττα στη Βέροια από τον Φίλιππο, η οποία είχε ξεσηκώσει «θύελλα διαμαρτυριών» από την πλευρά της, χρειαζόταν ηρεμία και αντίδραση, σε ένα ακόμη παιχνίδι-πρόκληση με τον Φαίακα Κέρκυρας. Βρήκε αμφότερα τα στοιχεία κι έφτασε σε μία νίκη, που την κρατά στο «κόλπο» για την πρώτη τετράδα, ελπίζοντας παράλληλα με την απόσταση δύο νικών που την χωρίζει από τη δεύτερη θέση και δείχνοντας πως σε ματς με τους πρωτοπόρους, δεν έχει να φοβηθεί κάτι. Ο Κωνσταντίνος Παπίρης κερδίζει άξια τα εύσημα για την προετοιμασία και τη διαχείριση του εν λόγω αγώνα.

2ος όμιλος Βορρά

1) Άγγελος Παπαδόπουλος (ΜΕΝΤ)

Ήταν «μαγικός» και η άμυνα του Πολύγυρου ήταν απλά αδύνατο να τον σταματήσει. Σκόραρε με κάθε τρόπο κι έφτασε τους 26 πόντους με τρία τρίποντα, αναδεικνυόμενος σε μορφή της αναμέτρησης, όχι μόνο για όσα πέτυχε, αλλά κι επειδή τα πέτυχε όντας μόλις στην ηλικία των 22 ετών. Το μέλλον του Άγγελου Παπαδόπουλου διαφαίνεται λαμπρό, αν μπορεί ήδη σε ένα σύλλογο σαν τη ΜΕΝΤ να ηγείται.

2) Άγγελος Ρεφατλάρι (Μαντουλίδης)

Είναι από τις σταθερές αξίες αυτής της απόλυτα πειθαρχημένης ομάδας, που διαθέτει συγκεκριμένες αξίες, τις οποίες αντιπροσωπεύει ο ίδιος επάξια κάθε Κυριακή στο παρκέ. Για να ξεπεραστεί το «εμπόδιο» της ΑΕ Κομοτηνής, σε ένα ματς-κριτήριο για τη «μάχη» της παραμονής, χρειάστηκε και η δική του συμβολή με «βομβαρδισμό» πίσω από τη γραμμή των 6.75 μέτρων, με 22 πόντους και 7 τρίποντα. Κάπως έτσι, ο Άγγελος Ρεφατλάρι επί της ουσίας έκρινε τον νικητή.

3) Αλέξανδρος Κολότσιος (ΠΣ Ευκαρπίας)

Άλλος ένας παίκτης, ο οποίος απλά αποφάσισε το ποιος θα ήταν ο νικητής. Είχε 23 πόντους με τρία τρίποντα κόντρα στον Αστέρα Σίνδου, απειλώντας με κάθε τρόπο και προσφέροντας μία τεράστια «ανάσα» στην Ευκαρπία, η οποία τη δεδομένη στιγμή μοιάζει να έχει το πάνω χέρι, σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ομάδες που διεκδικούν την παραμονή. Κι αυτό, έγινε σε σπουδαίο βαθμό χάρη στην εμφάνιση του Αλέξανδρου Κολότσιου.

4) Συμεών Κουντουρατζόγλου (Μακεδονικός)

Σε ένα σύνολο με ξεκάθαρο ηγέτη (Ντισλής) είναι εξαιρετικά σημαντικό που υπάρχουν παίκτες, οι οποίοι μπορούν να τον πλαισιώσουν επάξια στο κομμάτι αυτό. Με τους 17 του πόντους, με ένα τρίποντο, βοήθησε καταλυτικά στο να έχει τελικά η ομάδα του ένα άνετο απόγευμα στην Καλαμαριά, συνεχίζοντας παράλληλα τη δική του εξαιρετική χρονιά. Ο Συμεών Κουντουρατζόγλου, άλλωστε, είναι από τις εξέχουσες μορφές για τον Μακεδονικό και το φετινό πρωτάθλημα, έχοντας πάντα υψηλές «πτήσεις».

5) Κίμων Λεχούδης (ΓΑΣ Κομοτηνή)

Η ομάδα του τον χρειαζόταν στο κρίσιμο για την τετράδα παιχνίδι με τον Αίαντα Ευόσμου και αυτός δε θα μπορούσε να λείψει. Με 19 πόντους και ένα τρίποντο, ο πολύπειρος φόργουορντ και εκ των ηγετών του ΓΑΣ Κομοτηνή ήταν εξαιρετικός, κερδίζοντας αρκετές «μάχες» και παίρνοντας δικαίως τη θέση του στο… πολύ χαμηλό σχήμα μας. Ο Κίμων Λεχούδης αποτελεί «σημεί αναφοράς» της ακριτικής ομάδας και ενδεχόμενη επιτυχία στο τέλος, θα οφείλεται εν πολλοίς στη δική του σταθερά μεστή παρουσία.

Προπονητής: Παναγιώτης Νομικός (ΜΕΝΤ)

Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις ένα ποιοτικό σύνολο, σαν αυτό του Πολύγυρου. Πόσο μάλλον με διαφορά 29 πόντων! Η ΜΕΝΤ έκανε το τέλειο παιχνίδι, «έπνιξε» τον αντίπαλό της και έδειξε χαρακτήρα, την ώρα που… δεν την έπαιρνε άλλο να χάσει βαθμολογικό έδαφος. Διαχειρίστηκε μία πολύ δύσκολη στιγμή που πέρασε και «ξέσπασε» πάνω σε μία ομάδα που έμοιαζε να πορεύεται χωρίς να μπορεί να τη σταματήσει κάποιος, κάτι που αποτελεί σαφώς έργο του Παναγιώτη Νομικού.

Photo Credits: Gosports.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ