16.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της 11ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η ενδέκατη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το Basketa.gr να σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής στους δύο ομίλους του Βορρά.

3ος όμιλος

1) Γρηγόρης Ζαμπέτης (ΑΓΣΙ)

Στον «αστερισμό» των μεγάλων εμφανίσεων των Χρύση και Θυμνιού, ήρθε να φέρει μια... ευχάριστη εξαίρεση για τον κόουτς Τσουκανέλη. Ο νεαρός γκαρντ συνεχίζει στον ίδιο καλό ρυθμό με την περσινή σεζόν και την ημέρα, όπου τον χρειάστηκε η ομάδα του πιο πολύ από οποιαδήποτε άλλη, ήταν παρών με 24 πόντους και δύο τρίποντα, «εκτελώντας» τον ΑΟΚ Βέροιας. Αυτή η εμφάνιση του Γρηγόρη Ζαμπέτη μπορεί να έχει σπουδαία σημασία.

2) Δούκας Γρούδος (Πρωτέας Γρεβενών)

Μπορεί η νίκη του Πρωτέα να ήρθε άνετα στην Πρέβεζα, αλλά είναι άδικο να μην αναφερθεί άλλη μία πολύ καλή εμφάνιση του Έλληνα γκαρντ. Δεν είναι μόνο οι 23 πόντοι με ένα τρίποντο, με τα οποία «φόρτωσε» το καλάθι της Νικόπολης, αλλά και η συνέπεια του σε υψηλό επίπεδο μαζί με αυτά, που πρέπει να επιβραβευθεί. Ο Δούκας Γρούδος ήταν για άλλη μια φορά απολαυστικός για την ομάδα του.

3) Θανάσης Τσιαβές (Δόξα Λευκάδας)

Δύο σημαντικά «γρανάζια» της ομάδας, ο Τριχόπουλος και ο Βαγενάς, ξεκουράστηκαν κι εκείνος δεν είχε πρόβλημα να... τραβήξει λίγο περισσότερο κουπί. Ίσα ίσα που ο ηγετικός ρόλος του ταιριάζει γάντι, κάτι που απέδειξε και κόντρα στους Τιτάνες Παλαμά, με 25 πόντους και ένα τρίποντο μεταξύ των εξαιρετικών του επιδόσεων. Ο Θανάσης Τσιαβές οδηγεί τη Δόξα και στην εποχή του Γιάννη Δημητριάδη, αφήνοντας το στίγμα του ξανά.

4) Παναγιώτης Σιδηρόπουλος (Εύαθλος Πολυκάστρου)

Οφείλουμε να μιλήσουμε και για τη δική του μεστή χρονιά με τα χρώματα του Ευάθλου, άλλη μία που προστίθεται στη μεγάλη του προσφορά στο σύλλογο. Ο έμπειρος φόργουορντ ήταν για άλλη μια φορά ουσιαστικός, νικητής κοντά στο καλάθι και καταλυτικός για τα σχέδια του Γιώργου Παπαδόπουλου, με τους 13 του πόντους και την υποδειγματική του άμυνα να είναι ένας από τους λόγους του θριάμβου με τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Παναγιώτης Σιδηρόπουλος ήταν παρών σε άλλο ένα κομβικό ματς.

5) Φάνης Παπακώστας (Καλαμπάκα)

Εδώ κι αν μιλάμε για παίκτη, που μπορεί να πάρει... από το χέρι την ομάδα του, δείχνοντας πως τίποτα δεν έχει τελειώσει. Ο πολύπειρος σέντερ, έκανε μια επίδειξη ποιότητας και παραστάσεων, που διαθέτει από τη μακρά του πορεία στις εθνικές κατηγορίες, για να νικήσει κατά κράτος άπαντες τους παίκτες της Μελίκης και να διακριθεί με 23 πόντους και δύο τρίποντα. Η μπάλα πήγε στον Φάνη Παπακώστα και ορθότατα.

Προπονητής: Χρήστος Κωνσταντινίδης (Καλαμπάκα)

Γύρισε, για να κάνει αυτό που... δεν είχε προλάβει να ξεκινήσει το περασμένο καλοκαίρι, αφού η συνεργασία μαζί του είχε λήξει πρόωρα. Αποτέλεσε, όμως, την προσωπικότητα που διάλεξε η διοίκηση της ομάδας, για να εμπνεύσει τους παίκτες να βάλουν κατά μέρος τα ουκ ολίγα προβλήματα που τους ταλανίζουν από την αρχή της χρονιάς, κάτι που στο μεγάλο τεστ με τη Μελίκη μοιάζει να είχε αποτέλεσμα. Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης μοιάζει ικανός να κερδίσει το στοίχημα.

4ος όμιλος

1) Ηλίας Καλπαξίδης (Ζέφυρος)

35 ετών και... γοητευτικός, είναι από τους εγγυητές της προσπάθειας του Ζεφύρου σε ένα πάντοτε ενδιαφέρον πρότζεκτ, που παρουσιάζει αυτός ο σύλλογος. Ο έμπειρος γκαρντ είχε τον ίδιο ρόλο και στην νικηφόρο αναμέτρηση με αντίπαλο την Ασπίδα Ξάνθης, συμβάλλοντας με 20 πόντους και μια μεστή εμφάνιση σε όλους τους τομείς. Ίσως να έπρεπε να θεωρείται... μια ακόμη μέρα στη δουλειά για τον Ηλία Καλπαξίδη, αλλά φτάνει για να μπει στην πεντάδα.

2) Αριστείδης Παπασάβογλου (ΔΕΚΑ)

Ο 17χρονος «άσος» δείχνει πως έχει την προοπτική να αφήσει εποχή ως μπασκετμπολίστας στις εθνικές κατηγορίες. Οι επιδόσεις του εντυπωσιάζουν και στο τοπικό ντέρμπι με τη Μακαμπή ήταν για άλλη μια φορά το σημείο αναφοράς, με 16 πόντους, δύο τρίποντα και ιδανική οργάνωση του παιχνιδιού για τη ΔΕΚΑ, αποτελώντας φέτος τον ηγέτη της. Η ομάδα του Ευόσμου παρουσιάζει όντως κάτι διαφορετικό στην φετινή Γ' Εθνική και ο Αριστείδης Παπασάβογλου το εκπροσωπεί ιδανικά.

3) Βαγγέλης Μαχαιριανάκης (Απόλλων Καλαμαριάς)

Άλλος ένας νεαρός παίκτης με εκπληκτική παρουσία στο φετινό πρωτάθλημα, ευρισκόμενος σίγουρα αυτή τη στιγμή στους κορυφαίους της χρονιάς. Ο Κρητικός γκαρντ ήταν απολαυστικός και έκανε νέο «πάρτι» απέναντι στην άμυνα των Νέων Μουδανιών, με τον απολογισμό να αγγίζει τους 28 πόντους με ένα τρίποντο. Ο Βαγγέλης Μαχαιριανάκης είναι μάλλον η ηγετική φυσιογνωμία του Απόλλωνα Καλαμαριάς

4) Άρης Νικολούδης (ΜΕΝΤ)

Τι να πει κανείς για την ποιότητα αυτού του παίκτη. Μετά από μια τόσο σπουδαία διαδρομή στο άθλημα, άλλωστε, συστάσεις δεν χρειάζεται, αλλά επιδόσεις σαν τους 39 πόντους με έξι τρίποντα εναντίον του ΒΑΟ δείχνουν τη «δίψα», που έχει ακόμη για να παίζει, να κερδίζει και να διακρίνεται. Θα μείνουμε, απλά, σε αυτά τα νούμερα του Άρη Νικολούδη, που φαίνεται έτοιμος να κατευθύνει ξανά σε δρόμους καταξίωσης την ιστορική ΜΕΝΤ.

5) Θανάσης Χολέβας (ΠΣ Ευκαρπίας)

Μπαίνει για ακόμη μία φορά στην πεντάδα μας, γιατί η σεζόν που κάνει είναι απλά οργιώδης. Όχι πως έχει υστερήσει πέρυσι, αλλά φέτος έχει γίνει ο ορισμός του... φόβου και του τρόμου για κάθε άμυνα, όπως συνέβη και στο ντέρμπι κορυφής με τον ΓΑΣ Κομοτηνή, απειλώντας και σκοράροντας από παντού, με 18 πόντους και δύο τρίποντα. Αν η άνοδος και ο τίτλος έρθουν, τελικά, για την εξαιρετική Ευκαρπία, αυτή θα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Θανάση Χολέβα.

Προπονητής: Γιώργος Μπαλογιάννης (Αστέρας Σίνδου)

Μη βάλει και υποψηφιότητα... για άνοδο η ομάδα του με αυτά που κάνει στο παρκέ, έχοντας πια πέντε συνεχόμενες νίκες. Η τελευταία, ήρθε απέναντι σε έναν αντίπαλο θεωρητικά ανώτερο σε δυναμικότητα, αλλά αυτό διόλου φάνηκε στις τέσσερις γραμμές, όπου τον «πάτησε» και πήρε με την αξία της την νίκη, δηλαδή δεν την έκλεψε. Ένα μεγάλο μερίδιο όλης αυτής της τεράστιας ανατροπής του Αστέρα Σίνδου, οφείλεται και στον Γιώργο Μπαλογιάννη, που στο αρχικό 0-6 έδειξε υπομονή και εμπιστεύτηκε τους παίκτες του, οι οποίοι τώρα κάνουν... θαύματα.

Photo Credits: Ekalampaka.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ