23.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γ’ Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της πρεμιέρας

Ολοκληρώθηκε η πρεμιέρα της Γ’ Εθνικής, με το Basketa.gr να σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής στους δύο ομίλους του Βορρά.

3ος όμιλος

1) Γιάννης Μαλούτας (Πρωτέας Γρεβενών)

Ήρθε μετά από μια αρκετά καλή σεζόν στη Β’ Εθνική με την Ελίμεια, για να γίνει πρωταγωνιστής και το απέδειξε από την πρώτη ημέρα. Οι 24 πόντοι του με πέντε τρίποντα λένε πολλά από μόνοι τους, με τον Έλληνα γκαρντ να «σκοτώνει» το σκληρό Μαντουλίδη και να παίρνει εξαρχής ρόλο ηγέτη. Για αυτό μετακόμισε, άλλωστε, στα Γρεβενά ο Γιάννης Μαλούτας, δίνοντας κάτι ακόμη παραπάνω στον κόουτς Μουρουζίδη.

2) Θοδωρής Τσιαμπάς (Τιτάνες Παλαμά)

Ο νεαρός γκαρντ έδειξε εξαρχής πως μπορεί να κάνει τη διαφορά, σε ένα παιχνίδι με σκληροτράχηλο αντίπαλο. Ταλαιπώρησε την άμυνα του Ευάθλου με 16 πόντους, τρία τρίποντα και εξαιρετική δημιουργία, που δικαιολογεί τους 84 πόντους που πέτυχε η ομάδα του συνολικά. Ο Θοδωρής Τσιαμπάς αποδεικνύεται ήδη μία διόλου τυχαία επιλογή… με παρόν και μέλλον για τους Τιτάνες.

3) Βασίλης Μαυρίδης (Μελίκη)

Ο αρχηγός μίλησε και η Μελίκη μπήκε δυναμικά στο νέο πρωτάθλημα. Ο ίδιος πήρε προσωπικά το ματς με την Νικόπολη Πρέβεζας και σταμάτησε στους 29 πόντους με δύο τρίποντα, όντας ασταμάτητος από τους αντιπάλους του, που δε βρήκαν ποτέ… γιατρικό για την περίπτωσή του. Ο Βασίλης Μαυρίδης άφησε από νωρίς το στίγμα, ότι η ομάδα του θα παλεύει μέχρι τέλους για την επανακαθιέρωσή της.

4) Θοδωρής Πανάρας (ΠΑΣ Γιάννινα)

Στα 41 του χρόνια διάγει… δεύτερη εφηβεία, όντας αποφασισμένος να οδηγήσει τον ΠΑΣ και προς την μπασκετική δόξα. Το όραμα της ομάδας αυτής έχει ξεκάθαρα το δικό του όνομα, μεταξύ των προσώπων που θα αποτελέσουν πρέσβεις της προσπάθειας, κάτι που ήταν ξεκάθαρο από την πρεμιέρα, όπου είχε 19 πόντους με τρία τρίποντα κόντρα στο συμπολίτη ΑΓΣΙ. Ο Θοδωρής Πανάρας έδωσε από νωρίς το έναυσμα.

5) Βασίλης Βαγενάς (Δόξα Λευκάδας)

Ήρθε, για να ενισχύσει τη Δόξα σε μια δύσκολη καμπή της ιστορίας της, που όμως χαρακτηρίζεται από το στόχο του πρωταθλητισμού. Δεν μπορούσε να πει όχι, λοιπόν, σε αυτή την πρόκληση και ο κόουτς Γιασάρης έχει μια σπουδαία λύση στη ρακέτα, με τους 11 πόντους με δύο τρίποντα απέναντι στην Καλαμπάκα να είναι ήδη μια σπουδαία αρχή για τον ίδιο. Ο Βασίλης Βαγενάς έκανε με κάθε τρόπο ζημιά και θα είναι από τα αναπόσπαστα κομμάτια των Επτανησίων.

Προπονητής: Γρηγόρης Γιασάρης (Δόξα Λευκάδας)

Ανέλαβε την ομάδα σε μία δύσκολη ιστορική συγκυρία, όπως αναφέραμε και νωρίτερα, όντας όμως ο άνθρωπος που οδήγησε το όραμα του Ερμή Αγιάς μέχρι την Α2. Οι άνθρωπο της Δόξας του εμπιστεύτηκαν τα «κλειδιά» και αυτός αρχίζει να εξαργυρώνει την εμπιστοσύνη, με «διπλό» σε μία έδρα, όπου αρκετές ομάδες μάλλον θα φύγουν με… σκυμμένο κεφάλι, ακόμη κι εκείνες που αποτελούν άμεσους ανταγωνιστές της. Για το λόγο αυτό, η επιτυχημένη πρεμιέρα στην Καλαμπάκα είναι εξαιρετικά σημαντική και ο Γρηγόρης Γιασάρης πρέπει να την πιστωθεί.

4ος όμιλος

1) Στέλιος Λεπτοκαρύδης (ΒΑΟ)

Συνεχίζει… από εκεί που σταμάτησε την περασμένη σεζόν, όταν και φορούσε την φανέλα του Αστέρα Σίνδου και σχεδόν μόνος του χάρισε την παραμονή. Η επιστροφή στον ΒΑΟ έφερε κι ένα εξαιρετικό ντεμπούτο για τη σεζόν αυτή, με 27 πόντους κι τέσσερα τρίποντα απέναντι στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, επιβεβαιώνοντας πως και στον ιστορικό σύλλογο θα είναι πρωταγωνιστής. Η αυτοπεποίθηση του Στέλιου Λεπτοκαρύδη είναι στα ύψη και αυτό δεν κρύβεται.

2) Αντώνης Παπαδάκης (Ασπίδα Ξάνθης)

Ο νεαρός γκαρντ όχι απλά έμεινε Ξάνθη, αλλά αναμένεται να είναι και μεταξύ αυτών, που θα αναλάβουν να οδηγήσουν την Ασπίδα σε ομαλή μετάβαση, μετά τον υποβιβασμό της. Η εξαιρετική αρχή, τόσο για την ομάδα όσο και τον ίδιο, έγινε στον Εύοσμο, όπου είχε 18 πόντους με τέσσερα τρίποντα κι έδειξε το δρόμο. Ο Αντώνης Παπαδάκης «πυρπόλησε» από παντού, έτοιμος να πάρει ευθύνες.

3) Δημήτρης Ντισλής (ΜΕΝΤ)

Τα λόγια για αυτό το… γεννημένο σκόρερ είναι περιττά. Όσο περνούν τα χρόνια, τόσο καλύτερο, για να είναι σαν το παλιό καλό κρασί, με τη δράση του απέναντι στον Ζέφυρο να φτάνει τους 21 πόντους με πέντε τρίποντα, κάτι που βέβαια ισχύει και για τον έτερο πρωταγωνιστή, Άρη Νικολούδη. Η μεταγραφή του Δημήτρη Ντισλή, όμως ήταν μια κίνηση με ξεκάθαρο στόχο την άνοδο για τη ΜΕΝΤ και αυτό αποδεικνύεται.

4) Δημήτρης Πιπιλιάρης (Πολύγυρος)

Παρόμοια είναι η περίπτωση του έμπειρου φόργουορντ, που όσο παίζει… θα σκοράρει. Αυτό ξέρει να κάνει πολύ καλά και αυτό δείχνουν οι πρώτοι 16 του πόντοι στη σεζόν, που βοήθησαν στην ανατροπή με το σκληροτράχηλο Λεύκιππο Ξάνθης, ώστε να αποφύγει να πατήσει την «μπανανόφλουδα» η ομάδα του. Με τον Δημήτρη Πιπιλιάρη στο ρόστερ, οι στόχοι του Πολύγυρου θα είναι πάντοτε υψηλοί.

5) Θανάσης Χολέβας (Ευκαρπία)

Συμπληρώνουμε… τριάδα βετεράνων με την αξία τους να είναι αναμφισβήτητη, με τον έμπειρο ψηλό να κάνει εξαιρετική δουλειά στη Σίνδο. Εκεί, ο ίδιος τελείωσε με 15 πόντους και ένα τρίποντο, δείχνοντας το δρόμο στους υπόλοιπους για μια άνετη επικράτηση στο δεύτερο ημίχρονο και μια αρχή με «διπλό», σημαντική για να πρωταγωνιστήσει ξανά η Ευκαρπία. Όσο έχει τον Θανάση Χολέβα, άλλωστε, θα γνωρίζει πως θα είναι πάντοτε επικίνδυνη, διαθέτοντας έναν από τους καλύτερους ψηλούς της κατηγορίας.

Προπονητής: Γιάννης Στεφανίδης (Ασπίδα Ξάνθης)

Αναφερθήκαμε νωρίτερα στις ιδιαιτερότητες της αποστολής του Γρηγόρη Γιασάρη στη Λευκάδα και κάτι παρόμοιο ισχύει στη δική του περίπτωση. Η Ασπίδα Ξάνθης έπρεπε να αποδείξει… ότι είναι εδώ και το έκανε περίτρανα στον Εύοσμο, απέναντι σε μια ομάδα που θα κάνει ζημιές στην έδρα της. Αν και πρεμιέρα, ίσως να είναι ένα κρίσιμο «σταυροδρόμι» που πέρασαν οι Ακρίτες, με τη «σφραγίδα» του Γιάννη Στεφανίδη.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ