17 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γλαύκος-Αχαγιά: Οι επόμενοι… σπουδαίοι της Πάτρας! (pics)

Η Πάτρα έχει τους δικούς της περήφανους «πρέσβεις» και ο Γλαύκος με την Αχαγιά μοιάζουν να είναι οι δύο επόμενοι, σε μία πόλη που δε σταματά να... παράγει μπάσκετ.

Πάτρα: Μία ιστορική πόλη για το ελληνικό μπάσκετ και ίσως η πιο ιστορική για την ελληνική επαρχία. Μία ματιά και μόνο στα επιτεύγματα του Απόλλωνα Πατρών είναι αρκετή, για να μας πείσει, ενώ σταθερά υπάρχει ένας εκπρόσωπός της που συνεχίζει να γράφει ιστορία στη μεγάλη κατηγορία, με τον Προμηθέα πλέον να βρίσκεται στην Stoiximan.gr Basket League. Οι δύο αυτές ομάδες, όμως, δεν είναι μοναδικές που κάνουν τους ανθρώπους που ασχολούνται με το μπάσκετ στην εν λόγω πόλη να αισθάνονται δικαιωμένοι, αφού μέχρι και στη Γ' Εθνική μπορεί να βρει κανείς εξαιρετικές ομάδες.

Ο Γλαύκος (2ος, 8-2) και η Αχαγιά '82 (5η, 7-3), είναι δύο από τις ομάδες που έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις στην τέταρτη τη τάξει κατηγορία και στον πρώτο Νότιο όμιλο, με το basketa.gr να παρουσιάζει τους λόγους της μέχρι τώρα επιτυχημένης πορείας τους, η οποία δεν αποκλείεται στο τέλος της χρονιάς να τους φέρει στην πιο απαιτητική Β' Εθνική.

Πλάνο, παράδοση και «σφραγίδα» προπονητή

Οι ομάδες αυτές δε θα μπορούσαν να πετύχουν, αν δεν ακολουθούσαν όσα χαρακτηρίζουν διαχρονικά σε αγωνιστικό επίπεδο το αχαϊκό μπάσκετ. Με λατρεία για την τακτική, σκληράδα και προσήλωση στην κάθε λεπτομέρεια, ιδίως όσον αφορά την άμυνά τους, ο Γλαύκος και η Αχαγιά σε κάθε τους αγώνα δίνουν ένα... καλό μάθημα μπάσκετ, με ό,τι παρουσιάζουν στο παρκέ να αποτελεί ασφαλώς το «απόσταγμα» μίας προετοιμασίας με συγκεκριμένο σχέδιο. Ο Νίκος Βουρνάς είναι από τους πλέον έμπειρους τεχνικούς στην κατηγορία αυτήν και, υπό αυτό το πρίσμα, δε δημιουργεί τόσο μεγάλη εντύπωση η πορεία του Γλαύκου, μετά και από την περσινή εντυπωσιακή σεζόν με τον Αλέκο Πολυδωρόπουλο στον πάγκο. Ο Θανάσης Λιόνας αξίζει επίσης τα εύσημα για τη δική του Αχαγιά, την οποία παρέλαβε πέρυσι σε ένα ήδη πολύ καλό σημείο, όπου την είχε αφήσει ο Σπύρος Δεράος, βρίσκοντας την ευκαιρία σταδιακά να επιβάλει τη δική του φιλοσοφία και να δείξει τη δική του αξία, μετά από τόσα χρόνια εμπιστοσύνης που του είχαν δείξει ουκ ολίγες ομάδες της περιοχής.

Ένας ηγέτης που φοβούνται όλοι

Τα ονόματα είναι δύο συγκεκριμένα και «διαβόητα». Αναφερόμαστε φυσικά στους Βασίλη Λαμπρόπουλο και Νίκο Μοσχοβάκη, οι οποίοι αποτελούν τους ξεκάθαρους ηγέτες των ομάδων τους. Βασικά είναι... τα πάντα για αυτές. Ηγέτες, σκόρερ, δημιουργοί, ρυθμιστές και τόσα ακόμη. Η επιρροή τους στο παιχνίδι του Γλαύκου και της Αχαγιάς αντίστοιχα είναι σπουδαία, με τους προπονητές τους, να τους έχουν αφήσει τα «κλειδιά», κι εκείνους να τους δικαιώνουν. Είναι «φόβος» για κάθε αντίπαλο και ευλογία για κάθε συμπαίκτη, καθώς άπαντες γίνονται καλύτεροι στο πλάι τους. Πρόκειται για δύο «μαέστρους» (dj για την περίπτωση του Μοσχοβάκη, λόγω της δεύτερης εργασίας του), που μπορούν να φέρουν την ομάδα τους στα «αστέρια».

Η παραγωγή δε σταματά ποτέ...

Αν προσέξει κανείς τα ρόστερ των δύο ομάδων, θα παρατηρήσει πως δεν υπάρχουν πολλοί «ξένοι». Όπου «ξένοι», βάλτε παίκτες που δεν κατάγονται από την Πάτρα και δεν ανδρώθηκαν μπασκετικά στην πόλη. Τόσο ο Γλαύκος όσο και η Αχαγιά, λοιπόν, έχουν στο έμψυχο δυναμικό τους παίκτες που έχουν φάει «με το κουτάλι» τα εθνικά πρωταθλήματα, αλλά και αθλητές που μοιάζουν να έχουν μπροστά τους λαμπρό μέλλον. Οι Χαμηλός, Γατσούλης, Δαβάνης, Οικονομόπουλος, Νιφόρας, Κάλλης, Πελεκούδας, είναι μόνο μερικοί από τους προαναφερθέντες, προσδίδοντας επιπλέον ποιότητα και, φυσικά, πλειάδα αξιόπιστων λύσεων στους προπονητές τους, ώστε να πλαισιώνουν ιδανικά τους συμπαίκτες τους. Όταν πετυχαίνεις κάτι με δικά σου παιδιά, άλλωστε, αποκτά πάντα ξεχωριστή σημασία.

Τι είναι ο Γλαύκος και η Αχαγιά: Πρόκειται για δύο ομάδες με σπουδαίες προοπτικές για να πετύχουν κάτι σημαντικό στις εθνικές κατηγορίες. Ενάμιση μόλις χρόνο, μετά την άνοδό τους στη Γ' Εθνική, έχουν καταφέρει να βρίσκονται σε θέσεις που οδηγούν στην άνοδο, με το πλάνο που κατάστρωναν την προηγούμενη σεζόν να πηγαίνει περίφημα έως τώρα. Εφόσον η συνέχεια είναι παρόμοια, έχοντας όλα τα εχέγγυα για κάτι τέτοιο, μπορούν να ελπίζουν στο να γίνουν δύο ακόμη σπουδαίοι σύλλογοι, εκπροσωπώντας την Πάτρα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ