20.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γκιουλέκας στο basketa.gr : «Θα αγωνίζομαι όσο το λέει η καρδιά μου»

Τα Φάρσαλα δείχνουν να εξαπολύουν την αντεπίθεση τους, και έτσι έχοντας φτάσει κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού, πέτυχαν τρεις συνεχόμενες νίκες, με την τελευταία να έρχεται στην Θεσσαλονίκη απέναντι στους δυνατούς Μαχητές Πειραματικό Πευκών.

Ηγετική μορφή σε ένα ακόμη παιχνίδι ήταν ο Σωτήρης Γκιουλέκας, ο οποίος μετά την σεζόν 2011-2012, και τον Αίολο Τρικάλων αποφάσισε να ξανά αγωνιστεί στην Β' Εθνική, και 19,6 πόντους κατά μέσο όρο οδηγεί τους Θεσσαλούς στο μονοπάτι της παραμονής.

Ο ποιοτικός και πολύπειρος φόργουορντ, ο οποίος τον Νοέμβριο του 2019 κλείνει τα 40 του χρόνια, μίλησε στο basketa.gr για την φετινή σεζόν, την απόφαση του να αποδεχθεί την πρόταση των Φαρσάλων, το Θεσσαλικό μπάσκετ, και το ως πότε σκοπεύει να αγωνίζεται, ενώ παρά την εμπειρία τους και τις παραστάσεις του δεν έκρυψε ότι στόχος του είναι ακόμη να...βελτιώνεται.

-Μετά από μια πορεία ηττών, επιστρέψατε και κάνατε 3 νίκες, με τις δυο εκτός έδρας. Που εξηγείς αυτή τη μεταμόρφωση και πως κρίνεις τη νίκη στα Πεύκα ;

Όλα οφείλονται στη σωστή διαχείριση που είχαμε ως οργανισμός, δηλαδή οι παίκτες, οι προπονητές και η διοίκηση. Δεν σταματήσαμε να πιστεύουμε στις δυνατότητες που έχει η ομάδα και συνεχίσαμε τη σκληρή δουλειά. Η νίκη στα Πεύκα ήταν το επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας και η συγκέντρωση για 40 λεπτά στις ιδιαιτερότητες του αγώνα.

-Πλέον τα Φάρσαλα έχουν ρεκόρ 10-12, και δείχνουν να κάνουν σοβαρό βήμα παραμονής, θεωρείς ότι στο τέλος θα τα καταφέρετε ;
 
Εμείς αυτή την στιγμή εστιάζουμε την προσοχή μας στο επόμενο παιχνίδι μέσα στις Σέρρες με τους Ίκαρους και δεν κοιτάζουμε που βρισκόμαστε βαθμολογικά γιατί κάθε αγωνιστική αλλάζουν όλα. Μια νίκη μπορεί να σε δώσει ασφάλεια και ήττα να σε πάει πίσω. Ωστόσο, αυτό που πιστεύω είναι πως αν έχουμε υγεία στο τέλος θα τα καταφέρουμε.
 
-Είσαι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας σου με 19,6 πόντους και 50 εύστοχα τρίποντα. Όντας ο ηγέτης αυτής της ομάδας, έχεις σαν στόχο να ξεπεράσεις και τον Καραποστόλου στην δική σας μονομαχία και να βγεις και πρώτος σκόρερ του ομίλου ;
 
Ο προσωπικός μου στόχος είναι σε συνάρτηση με την ομάδα. Στόχος μου είναι να ξεπερνάω τον εαυτό μου σε κάθε παιχνίδι και να βελτιώνομαι συνεχώς σε όλους τους τομείς, και έτσι θα βοηθάω την ομάδα μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
 
-Μετά από την σεζόν 2011-2012 και τα Τρίκαλα ξανά επέλεξες να αγωνιστείς στην Β' Εθνική.Ποια ήταν τα κριτήρια σου για να αγωνιστείς στα Φάρσαλα ;
 
Το βασικότερο κριτήριο ήταν να είμαι κοντά στην οικογένειά μου, όμως πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε η υγιής κατάσταση της ομάδας και ο προπονητής της, Χάρης Φόρος,  που γνωρίζω και εκτιμώ από παλιά.
 
-Έχεις αγωνιστεί το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας σου σε ομάδες της Θεσσαλίας, πως κρίνεις το Θεσσαλικό μπάσκετ, και ποια η γνώμη σου για τις παραδοσιακές ομάδες της Λάρισας, στις οποίες και έχεις αγωνιστεί :
 
Το Θεσσαλικό μπάσκετ έχει βγάλει πολλούς παίκτες που έχουν παίξει σε υψηλό επίπεδο όπως, και αρκετές ομάδες που έχουν πρωταγωνιστήσει τα προηγούμενα χρόνια. Έχω αγωνιστεί στον Γ.Σ.Λάρισας και στην Ολύμπια Λάρισας, ομάδες στηριγμένες κατά μεγάλο ποσοστό από Λαρισαίους παίκτες. Όταν σταμάτησε να γίνεται αυτό και να μην δίνεται η πρέπουσα σημασία στις ακαδημίες τους ώστε να ετοιμάσουν την επόμενη γενιά από Λαρισαίους παίκτες, τότε σιγά σιγά άρχισαν να χάνονται αυτές οι ομάδες.
 
-Αναφορικά με το φετινό πρωτάθλημα, θεωρείς ότι το Ανατόλια ξεχωρίζει τόσο από τις υπόλοιπες ομάδες, ενώ πως βλέπεις την μάχη της ανόδου και της παραμονής ;
 
Το Ανατόλια εκτός απροόπτου θα ανέβει κατηγορία, έχει μια ασφάλεια σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες και είναι η πιο σταθερή ομάδα βάση απόδοσης. Για την μάχη της ανόδου και της παραμονής θεωρώ ότι θα τα καταφέρουν οι ομάδες που θα έχουν αγωνιστική και οικονομική συνέπεια και διάρκεια.
 
-Μέχρι πότε θα αγωνίζεται ο Σωτήρης Γκιουλέκας ;
 
Ο Σωτήρης Γκιουλέκας θα αγωνίζεται μέχρι να του πει η καρδιά του, σε συνεννόηση με το σώμα του, ότι ήρθε η στιγμή να κρεμάσει τα παπούτσια του!!!

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ