20.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γιαννικόπουλος στο Basketa: «Είμαι εδώ για να παλέψω για την ομάδα»

Ο Γλαύκος βρίσκεται στο κυνήγι της παραμονής στη Β΄Εθνική, με τους Πατρινούς να κάνουν ένα πολύ σημαντικό βήμα την περασμένη Κυριακή με την επικράτησή τους απέναντι στον Παπάγο. Ο Βασίλης Γιαννικόπουλος ήταν ο ήρωας της τελευταίας στιγμής αφού έδωσε τη νίκη στον Γλαύκο με ένα καλάθι του στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης.

Μιλώντας στο Basketa.gr, ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, αναφέρθηκε στη μάχη που δίνει η ομάδα του Δημήτρη Παπαδόπουλου για την παραμονή στην κατηγορία, στο σοβαρό τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε την περσινή σεζόν αλλά και στην προσπάθεια που έχει κάνει φέτος η ομάδα του Προμηθέα Πάτρας, της οποίας αποτέλεσε κομμάτι για πολλά χρόνια.

Τι σημασία έχει για  την ομάδα η νίκη της Κυριακής αλλά και για σένα προσωπικά που ήσουν αυτός που πέτυχε το νικητήριο σουτ;

«Για την ομάδα η νίκη αυτή ήταν πάρα πολύ σημαντική μιας και βρισκόμαστε στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε ήττες. Δεν ξεχωρίζουμε αντιπάλους, κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και προσπαθούμε κάθε φορά να παίρνουμε το μέγιστο. Πήραμε μία νίκη απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο, σε μία μεγάλη έδρα. Είχαμε τα πάνω μας, ειδικά όταν  γυρίσαμε το παιχνίδι, ενώ οι αντίπαλοί μας δεν έπαιξαν με καθαρό μυαλό. Είχαμε μαζί μας την ψυχολογία και έτσι ανατρέψαμε εύκολα».

Η φάση του σουτ σου ήταν κάτι που είχατε δουλέψει και στην προπόνηση ή ήταν σχεδιασμένη από τον προπονητή ή ήρθε εντελώς τυχαία εκείνη τη στιγμή;

«Η αλήθεια είναι πως όλες οι φάσεις δουλεύονται στην προπόνηση, ειδικά μεταξύ των παικτών που παίζουν περισσότερο. Ήταν βέβαια σωστό και το τάιμινγκ, δούλεψε και λίγο με το μέρος μας η τύχη και έτσι μπήκε και το καλάθι».

Μετά και από τη νίκη απέναντι στον Παπάγο, θεωρείς ότι οι πιθανότητες του Γλαύκου για παραμονή είναι περισσότερες;

«Δυστυχώς ακόμα δεν μπορώ να πω κάτι τέτοιο γιατί και στο παρελθόν ενώ πετυχαίναμε «διπλά» , δεν καταφέρναμε να πάρουμε παιχνίδια στην έδρα μας. Ενώ έχουμε τον κόσμο με το μέρος μας είναι πάντα γεμάτο το γήπεδο, έχουμε άγχος στην έδρα μας. Τώρα πρέπει να νικήσουμε τον Δούκα, είναι τελικός αυτό το παιχνίδι».

Έχοντας ζήσει χρόνια στην ομάδα του Προμηθέα Πάτρας, πως βλέπεις την προσπάθεια που κάνει η ομάδα με την παρουσία της στην Ευρώπη αλλά και στη Basket League;

«Ο Προμηθέας για εμένα ήταν ένα ωραίο όνειρο. Και εγώ και όλοι στην Πάτρα την καμαρώνουμε αυτή την ομάδα. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί είναι επαγγελματικός σε όλα τα επίπεδο και ό,τι γίνεται δε γίνεται τυχαία. Ο Προμηθέας μόνο μπροστά μπορεί να πάει και είμαι σίγουρος ότι τα επόμενα χρόνια θα έρθουν κι άλλες επιτυχίες. Προσωπικά όταν αποφασίσω να αποσυρθώ θα ήθελα να βρεθώ στον Προμηθέα, γιατί για εμένα αυτή η ομάδα υπήρξε μία δεύτερη οικογένεια».

Πέρυσι αντιμετώπισες ένα σοβαρό τραυματισμό ο οποίος σε κράτησε εκτός για καιρό. Θα έλεγες πως σε είχε επηρεάσει τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά;

«Παίζω μπάσκετ από τα 15 μου και ποτέ στη ζωή μου δεν έχω χτυπήσει. Πέρυσι δεν είχα έναν αλλά δύο τραυματισμούς και μπορώ να πω πως ήταν μία συγκλονιστική εμπειρία. Συνέχισα και επανήλθα. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν πατάς ένα κουμπί και γίνεσαι καλά από τη μία μέρα στην άλλη, θέλει μεγάλη προσπάθεια και αφοσίωση. Το μόνο σίγουρο είναι πως με έκανε πιο δυνατό «εγκεφαλικά», κατάλαβα πως δεν είσαι ικανός να κάνεις τίποτα αν δεν είσαι υγιής και δυστυχώς αυτό είναι κάτι που καταλαβαίνεις μόνο αν χτυπήσεις».

Κατά τη διάρκεια του τραυματισμού σου ωστόσο η ομάδα έδειξε να σε στηρίζει και να σε έχει μαζί της και τη φετινή σεζόν. Πώς ήταν η αντιμετώπιση που είχες από τον Γλαύκο;

«Θέλω αλήθεια να ευχαριστήσω την ομάδα γιατί στάθηκε δίπλα μου την περσινή χρονιά. Το καλοκαίρι μου έδειξε πως με έχει σαν προτεραιότητα, με κράτησε και με έκανε και αρχηγό. Οι άνθρωποι αυτοί πίστεψαν σε εμένα και εγώ με τη σειρά μου πάλεψα για να ευχαριστήσω την ομάδα».

Πώς είναι η συνεργασία σου με τον κόουτς Παπαδόπουλο;

«Τον κόουτς τον γνώριζα από τότε που έπαιζα στον Απόλλωνα στην Α2. Η συνεργασία μας είναι αλήθεια άψογη, ακούω όλα όσα έχει να μου πει ακολουθώ τις εντολές του και μαζί παλεύουμε για το υπόλοιπο της σεζόν. Έχουμε μεγάλο αγώνα μπροστά μας».

Πώς βλέπεις γενικότερα το πρωτάθλημα της Β΄Εθνικης;

«Το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικότατο και είναι το μοναδικό πρωτάθλημα στην Ελλάδα που αν ο πρώτος νικήσει τον τελευταίο δε θα φανεί σε κανέναν παράξενο. Όλες οι ομάδες λειτουργούν καλά, έχουν πλάνο και γι΄ αυτό οι αποστάσεις μεταξύ των ομάδων δεν είναι μεγάλες».

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου για τη φετινή σεζόν σε ομαδικό αλλά και ατομικό επίπεδο;

«Για εμένα το ομαδικό και το ατομικό ταυτίζονται. Το μόνο που θέλω είναι να επανέλθω και να προσαρμοστώ στην ομάδα. Από εκεί και πέρα πάμε βήμα βήμα. Όσο πιο πολλές νίκες καταφέρουμε να πάρουμε τόσο καλύτερα. Αν η ομάδα πετύχει την παραμονή τότε θα είμαι κι εγώ ικανοποιημένος».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ