18.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 6ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 6η αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.  Χρήστος Σκάνδαλος (Πανερυθραϊκός)

Μπορεί στον Πανερυθραϊκό να υπάρχουν έμπειροι και ποιοτικοί αθλητές, αλλά ο 23χρονος γκαρντ, αποτελεί το βαρόμετρο για την ομάδα του Δημήτρη Χουχουλή, και η καλύτερη του φετινή εμφάνιση ήταν ικανή να οδηγήσει τους «ερυθρόλευκους» στην πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, και μάλιστα στο κλειστό του Στρέφη απέναντι στον Τρίτωνα. Ο Κρητικός γκαρντ είχε 27 πόντους με 4 τρίποντα, και ήταν εκ των κορυφαίων της ομάδας του. Συνολικά ως τώρα στο πρωτάθλημα ο Χρήστος Σκάνδαλος έχει 11,9 πόντους σε 6 συμμετοχές και 8 εύστοχα τρίποντα.

2.  Δημήτρης Πίνης (Παπάγου)

Ο 25χρονος γκαρντ είδε την ως τώρα καριέρα του να βρίσκεται μεταξύ Τρίπολης και Υμηττού, αγωνιζόμενος για Αρκαδικό και Αμύντα. Το φετινό καλοκαίρι αποφάσισε να αλλάξει παραστάσεις, και έτσι επέλεξε το πρότζεκτ του Παπάγου, αποτελώντας ένα σημαντικό γρανάζι στην ομάδα που έστησε ο Σάββας Κατσούνης. Στο παιχνίδι με το Παγκράτι, όταν και οι «Στρατηγοί» έμειναν 15 πόντους πίσω, αποτέλεσε έναν από αυτούς που λέμε game changer και ουσιαστικά άλλαξε το του του παιχνιδιού. Με την έναρξη της τρίτης περιόδου είχε 3/3 τρίποντα και με ένα λει απ ήταν αυτός που έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του 60-59 στο 25', για να επικρατήσει με 99-91. Ο Δημήτρης Πίνης είχε 17 πόντους με 5 τρίποντα ενώ στο πρωτάθλημα έχει 6,4 πόντους σε 6 συμμετοχές και 10 τρίποντα. Ο Πίνης κέρδισε στο νήμα τον 19χρονο φόργουορντ Ρένο Μπάλο, ο οποίος στο καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του είχε 17 πόντους.

3.  Γιάννης Μάριος - Γραμματικός (Έσπερος Καλλιθέας)

Μετά το εντός έδρας παιχνίδι με τον Πρωτέα Βούλας, ο 32χρονος σκόρερ «καθάρισε» και το παιχνίδι με τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου, βλέποντας τον Έσπερο Καλλιθέας να φιγουράρει στην δεύτερη θέση με ρεκόρ 5-1. Ο Γιάννης Μάριος - Γραμματικός ήταν αυτός που πέτυχε 4 πόντους στο τελευταίο λεπτό, ενώ στο παιχνίδι είχε 17 πόντους με 2 τρίποντα. Ως τώρα στο πρωτάθλημα ο ικανότατος σκόρερ έχει 15 πόντους σε 6 παιχνίδια, και 14 εύστοχα τρίποντα.

4.  Διονύσης Τάταρης (Δάφνη Δαφνίου)

Η Δάφνη Δαφνίου πραγματοποιεί μια ονειρική σεζόν, έχοντας αγγίξει το τέλειο, και έχοντας μόλις μια ήττα, και αυτή εκτός έδρας, από τον πρωτοπόρο Δούκα. Την πορεία...ανόδου πιστοποίησε και στο κλειστό της Γούβας κερδίζοντας τον Πανελευσινιακό, με τον Διονύση Τάταρη να αποτελεί τον καταλυτικό παίκτη για αυτή τη νίκη. Ο 20χρονος ψηλός, ο οποίος έχει στο βιογραφικό του εμπειρία από την Basket League, και αγωνίζεται ως δανεικός στην ομάδα του Χαϊδαρίου από το Περιστέρι είχε 13 πόντους με 3 τρίποντα, με τα περισσότερα να έρχονται στην 4η περίοδο. Ως τώρα σε 6 παιχνίδια στο πρωτάθλημα έχει 9,5 πόντους και 9 εύστοχα τρίποντα.

5.  Μανώλης Ματαλιωτάκης (Πρωτέας Βούλας)

Αποτέλεσε μήλον της έριδος για πολλές ομάδες το καλοκαίρι που μας πέρασε, με πολλές εξ΄αυτών να αγωνίζονται στην Α2. Ωστόσο, ο 23χρονος σέντερ, ο οποίος εντυπωσίασε την περσινή σεζόν κάνοντας το ένα double-double μετά το άλλο επέμενε Νότια, και παρέμεινε στον Πρωτέα Βούλας, όπου συνεργάζεται με τα γκαρντ της ομάδας με...κλειστά μάτια. Στη νίκη της ομάδας του στην Μάνδρα με αντίπαλο τον Μανδραϊκό ήταν ασταμάτητος έχοντας 27 πόντους και πληθωρική παρουσία στο παιχνίδι στην ρακέτα. Στις έξι αγωνιστικές που έχουμε διανύσει έχει 14,2 πόντους και 1 εύστοχο τρίποντο.

Προπονητής

Δημήτρης Χουχουλής

Το κακό ξεκίνημα, αλλά και τα αναπάντεχα γεγονότα με την ξαφνική απώλεια του Δημήτρη Μανωλόπουλου βάρυναν πολύ το κλίμα στη Νέα Ερυθραία, αλλά ο έμπειρος τεχνικός δεν σταμάτησε να δουλεύει, και βρήκε τη λύση, οδηγώντας την ομάδα του στην πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, και μάλιστα στο κλειστό του Στρέφη απέναντι στον πολύ δυνατό, και ένα από τα φαβορί για την άνοδο Τρίτωνα. Ο μόνιμος προπονητής του Πανερυθραϊκού προσπαθεί να μπολιάσει τους έμπειρους παίκτες με τα νεαρούς και ταλαντούχους αθλητές και πλέον στοχεύει στο να ξεφύγει η ομάδα του από την στενωπό των τελευταίων θέσεων, γεγονός που δεν έχουν συνηθίσει στη Νέα Ερυθραία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ