16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 3ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 3η αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Γιάννης Ντιμπ (Τρίτωνας)

Ο Τρίτωνας διατηρεί το απόλυτο μετά από τρεις αγωνιστικές, έχοντας στο συγκεκριμένο διάστημα δυο εκτός έδρας νίκες. Η πιο δύσκολη από αυτές ήρθε στην Πάτρα με αντίπαλο τον Γλαύκο με τον πολύπειρο γκαρντ, να καθοδηγεί με τον δικό του τρόπο το συγκρότημα του Μιχάλη Μιχελάκου. Ο 32χρονος Ελληνοσύριος γκαρντ εκτός από τους 17 πόντους με ένα εύστοχο τρίποντο, είχε την ικανότητα και την ποιότητα να ελέγξει τον ρυθμό, οδηγώντας την ομάδα του σε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα.

2.Ανδρέας Κατωπόδης (Παγκράτι)

Ο 24χρονος Λευκαδίτης γκαρντ επέστρεψε από τις σπουδές του στις Η.Π.Α και το Μάνσφιλντ, και ο Δημήτρης Λιόγας δεν έχασε την ευκαιρία να χτυπήσει διάνα, φέρνοντας στο Παγκράτι έναν παίκτη...«λαχείο». Ο Κατωπόδης εκτός από την φήμη που κουβαλούσε για το εξαιρετικό του μακρινό σουτ, το κάνει πράξη, αλλά δεν είναι μόνο αυτός ο τομέας στον οποίο διακρίνεται, παίζοντας ρόλο και στον γρήγορο ρυθμό που έχουν να δείξουν οι «ροσονέρι» στο πρωτάθλημα. Στο παιχνίδι με τον Μανδραϊκό ήταν κίνδυνος θάνατος για την αντίπαλη άμυνα, πετυχαίνοντας 22 πόντους με 5 τρίποντα.

3.Κώστας Δενδρινος (Δούκας)

Σε κοντό σχήμα θα πηγαίναμε αν έπρεπε να αγωνιστούμε με την πεντάδα της τρίτης αγωνιστικής, μιας και οι περιφερειακοί αθλητές έκλεψαν την παράσταση. Ο Κώστας Δεδρινός δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση γιατί βρίσκεται στην κορυφαία πεντάδα, και δεν παίζουν κανένα ρόλο οι 11 πόντοι με 2 τρίποντα που πέτυχε στη νίκη της ομάδας του επί του Παπάγου, καθώς και τρεις πόντους να είχε θα βρισκόταν εδώ. Ο λόγος έχει να κάνει με το buzzer beater τρίποντο της χρονιάς, με το οποίο έδωσε την τρίτη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στην ομάδα του.

4.Μάρκος Ψημίτης (Δάφνη Δαφνίου)

Ακόμη ένας παίκτης που ήρθε από κολέγιο των Η.Π.Α στην πεντάδα μας. Στη νεανική Δάφνη Δαφνίου πρέπει να είχαν στραμμένα τα μάτια του στο ειδικό πρωτάθλημα ανόδου που έλαβε τόπο τον περασμένο Ιούνη στο κλειστό του Περιστερίου, όπου ο 23χρονος γκαρντ/φόργουορντ θέλοντας να βοηθήσει τον Παπαδό Γέρας στην προσπάθεια που έκανε για άνοδο. Μπορεί ο Μυτιληνιός αθλητής να μην κατάφερε να την βοηθήσει όσο έπρεπε, αν και ήταν ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, αλλά στο Χαϊδάρι δεν δίστασαν ούτε μια στιγμή να τον κάνουν δικό τους, στην επιστροφή του από το St.Louis. Στο παιχνίδι με τον Πανερυθραϊκό ο Ψημίτης πέτυχε 24 πόντους με 2 τρίποντα, και ήταν αυτός που έδωσε την ώθηση στην ομάδα του να χτίσει μεγάλη διαφορά στο ξεκίνημα της αναμέτρησης.

5.Στέλιος Σκουλούδης (Έσπερος Καλλιθέας)

Άκρως ήταν όπως φαίνεται η επιλογή του Αντώνη Μάντζαρη να ενισχύσει την ομάδα του με τον Στέλιο Σκουλούδη, ο οποίος βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα στην κορυφαία πεντάδα μας. Ο 24χρονος σέντερ μετά τους 20 πόντους που πέτυχε την 2η αγωνιστική απέναντι στον Γλαύκο, σκόραρε 19 πόντους στην εκτός έδρας νίκη με την Πεντέλη, δείχνοντας ότι θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα την φετινή σεζόν.

Προπονητής

Δημήτρης Λιόγας (Παγκράτι)

Δεν είναι τόσο η νίκη με τον Μανδραϊκό, και την κούραση που κουβαλάει το Παγκράτι από το ένατο επίσημο παιχνίδι σε ένα μήνα, αλλά το γεγονός ότι ο Έλληνας τεχνικός εξελίσσεται με τον χρόνο, αλλάζοντας την φιλοσοφία του, και παρουσιάζοντας ένα σύνολο άκρως θελκτικό. Η Αθηναϊκή ομάδα αποτελεί μια από αυτές που ταιριάζει στη λογική του Δημήτρη Λιόγα, και αυτό που δείχνει ως τώρα είναι μια ομάδα με προσανατολισμό, ρυθμό και ιδιαίτερα δουλεμένη, η οποία δείχνει να χαίρεται κάθε παιχνίδι της. Αυτό συνέβη με τον Μανδραϊκό, όπου ο Έλληνας τεχνικός χτύπησε τις αδυναμίες του αντιπάλου, και οδήγησε το Παγκράτι στο 2-1 σε 3 παιχνίδια.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ