17.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 28ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 28η αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Σωτήρης Μπουρδάνος (Κορωπί)

(9,3 πόντοι / 13 παιχνίδια)

Το Κορωπί κάνει μεγάλο αγώνα ώστε να παραμείνει στην κατηγορία, με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο να έχει ξεμείνει από λύσεις, μην έχοντας πλέον και τον Σερέτη στην διάθεση του. Έτσι, σε ένα παιχνίδι τελικό, με τον ΕΦΑΟΖ στου Ζωγράφου, και τους γηπεδούχους να προηγούνται στο ξεκίνημα με 16-0 και με 76-73 στα 40'', ο Μπουρδάνος ήταν αυτός που «μίλησε» στην παράταση, πετυχαίνοντας το μεγάλο τρίποντο στα 30'' διαμορφώνοντας το 82-84 και ουσιαστικά κρίνοντας το παιχνίδι. Συνολικά ο έμπειρος σκόρερ, που πλέον χρησιμοποιείται περισσότερο ως πλέι μέικερ, είχε 10 πόντους με 2 τρίποντα.

2.Τάσος Καλλιανιώτης (Πανερυθραϊκός)

(9,3 πόντοι / 28 παιχνίδια)

Στο κυνήγι της τέταρτης θέσης παραμένει ο Πανερυθραϊκός, ο οποίος στο τοπικό ντέρμπι με την ΑΕΝΚ όχι μόνο δεν αδιαφόρησε (οι φιλοξενούμενοι καιγόντουσαν για τη νίκη) αλλά πήραν τη νίκη, καταφέροντας να γυρίσουν το παιχνίδι, Κορυφαίος σε αυτή την επιτυχία ήταν ο αρχηγός, και παλιότερος παίκτης της, ο Τάσος Καλλιανιώτης, ο οποίος έφτασε σε εμφατικό double-double, έχοντας 21 πόντους και 12 ριμπάουντ, με 6/8 τρίποντα και 6 ασίστ, ενώ ήταν αυτός που πέτυχε δυο καθοριστικά σουτ έξω από τα 6.75 στα δυο τελευταία λεπτά, γράφοντας το 63-61 και 67-65 στα 44'' πριν το τέλος.

3.Στέλιος Γκίνης (Δάφνη Δαφνίου)

(9,3 πόντοι / 27 παιχνίδια)

Στο Χαϊδάρι αγωνίζεται από το 2014 ο 30χρονος γκαρντ, ο οποίος αποτελεί έναν από τους παλιότερους παίκτες της Δάφνης, έχοντας ζήσει μαζί της όλη την πορεία από την ΕΣΚΑ ως και την φετινή καθιέρωση στην Β' Εθνική. Η ομάδα του Κώστα Σορώτου πήρε σπουδαίο διπλό στα Δυο Αοράκια από το Ηράκλειο, εξασφαλίζοντας την παρουσία της και τη νέα σεζόν στη κατηγορία, με τον Στέλιο Γκίνη να είναι ο κορυφαίος σε απόδοση, έχοντας 17 πόντους με 4 τρίποντα.

4.Σταύρος Δανιήλ (ΚΑΟ Κορίνθου)

(3,7 πόντοι / 16 παιχνίδια)

Όπως συνηθίζεται να λέμε, στα δύσκολα οι σκληροί και οι δυνατοί βγαίνουν μπροστά, και αυτό έπραξε και ο 42χρονος εμβληματικός ηγέτης της Κορίνθου, Σταύρος Δανιήλ, ο οποίος θυμίζοντας σε όλους την αξία του ήταν ο πρωτεργάτης της νίκης της ομάδας του επί του Ίκαρου Νέας Σμύρνης, νίκη που σήμανε ουσιαστικά και την παραμονή στην κατηγορία. Ο Δανιήλ είχε συνολικά 12 πόντους με 2 τρίποντα, πετυχαίνοντας 10 μαζεμένους, έχοντας δείξει τις διαθέσεις του και στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ιπποκράτη στην Κω. Ο 42χρονος φόργουορντ τις τελευταίες δυο εβδομάδες, και βλέποντας την κρισιμότητα της κατάστασης έκανε ενταντικές προπονήσεις, δίνοντας σημαντικές λύσεις στην Κόρινθο. Αναφορικά για το αν αυτή ήταν η τελευταία παράσταση στην σπουδαία καριέρα του, αυτό θα φανεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

5.Μανώλης Ματαλλιωτάκης (Πρωτέας Βούλας)

(11,7 πόντοι / 28 παιχνίδια)

Ο Πρωτέας αποτελεί την πιο «καυτή» ομάδα του πρωταθλήματος, έχοντας στην σύνθεση του τον πιο «καυτό» σέντερ του πρωταθλήματος το τελευταίο διάστημα. Ο 24χρονος σέντερ έχει βρει τον εαυτό του, αλλά και τον ρόλο του στην Βούλα και υπό την καθοδήγηση του Βαγγέλη Βλάχου μετράει έξι συνεχόμενα double-double, έχοντας σε αυτό το διάστημα 21,3 πόντους και 13,8 ριμπάουντ, αποτελώντας την «κολόνα» της ομάδας του. Στο παιχνίδι με τον Ιπποκράτη Κω, και απέναντι σε μια αξιόπιστη γραμμή ψηλών είχε 22 πόντους, 12 ριμπάουντ, 2 ασίστ , 2 κοψίματα και 2 κλεψίματα, βάζοντας σοβαρή υποψηφιότητα και σέντερ της σεζόν.

Προπονητής

Τάσος Νικητόπουλος (ΚΑΟ Κορίνθου)

Ο έμπειρος τεχνικός αρέσκεται στο να συνδέει το όνομα του με την εκάστοτε ομάδα στην οποία εργάζεται, και έτσι μετά τον Προμηθέα Χαλανδρίου θα μείνει και στην ιστορία του ΚΑΟΚ. Στο Χαλάνδρι έμεινε για έξι χρόνια. κατακτώντας το κύπελλο ΕΣΚΑ και φέρνοντας τον Προμηθέα ως και την Β' Εθνική, ενώ στην δεύτερη του ουσιαστικά σεζόν στην Κόρινθο, μετά την περσινή άνοδο, κατάφερε με μικρό μπάτζετ και πολλούς τραυματισμούς να την κρατήσει στην κατηγορία, δυο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος, γράφοντας το όνομα του στις ιστορικές σελίδες του συλλόγου.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ