20.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 22ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 22η αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1. Άλκης Παππάς
  Δούκας
22 Αγ. 16,7 πόντοι / 26 τρίποντα

Πολύ καλό παιχνίδι μετά από αρκετό καιρό για τον Άλκη Παππά, ο οποίος και στο δεύτερο παιχνίδι του Δούκα απέναντι στο Παγκράτι ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του, με το αποτέλεσμα αυτή τη φορά να συνοδεύεται με νίκη. Η ομάδα των βορείων προαστίων παρά τα προβλήματα της, έχει 9 νίκες σε 11 παιχνίδια στην έδρα της, και δείχνει να μπορεί να κυνηγήσει την 4η θέση. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε 24 πόντους με 2 τρίποντα, όντας ο παίκτης που κρατούσε την ομάδα του, σκοράροντας 12 συνεχόμενους πόντους από τους 60 και μετά, πριν ο Μήτσιαλος με καλάθι στα 2'' γράψει το τελικό 74-72.

2. Γιώργος Αγγελόπουλος
  Έσπερος Καλλιθέας
19 Αγ. 8,3 πόντοι / 10 τρίποντα

Ακόμη μια σπουδαία εμφάνιση από τον Γιώργο Αγγελόπουλο, ο οποίος αποτέλεσε την ηγετική μορφή στην σπουδαία νίκη του Έσπερου επί της πρωτοπόρου Δάφνης Δαφνίου. Η ομάδα της Καλλιθέας προερχόταν από το στραπάτσο στον Άγιο Δημήτριο και την ήττα από τον Κρόνο, δείχνοντας την ποιότητα της απέναντι στην ομάδα του Χαϊδαρίου, και φτάνοντας στην ασφάλεια που παρέχουν οι 12 νίκες. Ο 28χρονος γκαρντ / φόργουορντ ήταν αυτός που με το σπουδαίο τρίποντο του, και την πάσα, πάρε βάλε στον Σκουλούδη καθάρισε την αναμέτρηση, από την στιγμή που οι φιλοξενούμενοι προσπέρασαν με 75-76, ενώ είχε συνολικά στο παιχνίδι 15 πόντους με 1 τρίποντο.

3. Μουράτης Κούσουλας
  Πεντέλη
22 Αγ. 9,6 πόντοι / 39 τρίποντα

Η Πεντέλη είχε αρχίζει να προβληματίζεται το τελευταίο διάστημα αναφορικά με την μάχη της παραμονής, αλλά το διπλό στην Κόρινθο φαίνεται να έβαλε τα πράγματα στην θέση τους, με την ομάδα των Βορείων προαστίων να φτάνει στις 10 νίκες και να νιώθει καλύτερα αναφορικά με τη συνέχεια. Καθοριστικός για πέμπτο διπλό στο φετινό πρωτάθλημα της ομάδας του Κώστα Χαρτοματσίδη ήταν ο πολύπειρος Μουράτης Κούσουλας, ο οποίος ολοκλήρωσε με 19 πόντους, έχοντας 6 ριμπάουντ και 23 βαθμούς αξιολόγησης, ενώ ήταν και αυτός που πέτυχε το καθοριστικό τρίποντο, με το οποίο η Πεντέλη έφτασε στο 60-74 και σφράγισε τη νίκη της.

4. Ανδρέας Ψαρόπουλος
  Πανελευσινιακός
22 Αγ. 17,3 πόντοι / 37 τρίποντα

Σε οριακή κατάσταση είχε φτάσει ο Πανελευσινιακός, ο οποίος υποδεχόμενος την Ένωση Ιλίου έδινε παιχνίδι επιβίωσης. Σε αυτή την αποστολή ο πολύπειρος φόργουορντ, Ανδρέας Ψαρόπουλος ήταν αυτός που βγήκε μπροστά, φορτώνοντας το αντίπαλο καλάθι με 31 πόντους με 3 τρίποντα, όντας ο παίκτης που ηγείται σε όλη τη σεζόν την προσπάθεια των «σταχυοφόρων» να κρατήσουν την κατηγορία, και με 9 νίκες δείχνουν ότι έχουν ακόμη δρόμο μπροστά τους ώστε να τα καταφέρουν.

5. Ανδρέας Ρεκουνιώτης
  Μανδραϊκός
16 Αγ. 8,4 πόντοι 

Για τον Παναγιώτη...!!!Συγκινητικές στιγμές εκτιλύχθηκαν στο κλειστό της Μάνδρας, και μετά το πέρας της νικηφόρου αναμέτρησης του Μανδραϊκού με τον Πανερυθραϊκό, αποτέλεσμα που έφερε πιο κοντά στην παραμονή την ομάδα της Δυτικής Αττικής. Ο λόγος έχει να κάνει με τον Ανδρέα Ρεκουνιώτη, ο οποίος έχοντας χάσει πριν από λίγες ημέρες τον αδελφό του Παναγιώτη, ήταν εξαιρετικός με 18 πόντους, με συμπαίκτες, προπονητική τιμ. διοίκηση και κόσμος να του αφιερώνουν τη νίκη.

  Δημήτρης Παπαδόπουλος
  Γλαύκος
  Προπονητής

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ανέλαβε τον Γλαύκο την 17η αγωνιστική, γνωρίζοντας ότι έχει μπροστά του δύσκολο έργο ώστε να μπορέσει να κρατήσει την ομάδα της Πάτρας στην κατηγορία. Το έργο παραμένει δυσμενή, αλλά η νίκη στο «Σαλούν» απέναντι στον φορμαρισμένο Παπάγου, δείχνει την θέληση που υπάρχει στις τάξεις της ομάδας. Ο Γλαύκος βρέθηκε πίσω με -17 (64-47) και κατάφερε να επιστρέψει, να τρέξει ένα 19-0 και να προσπεράσει με 64-66, και τελικά να κερδίσει το παιχνίδι στην παράταση, σε μια από τις ανατροπές της χρονιάς. Βασικός υπαίτιος, ο πολύπειρος προπονητής, ο οποίος έδωσε ψυχολογία και κατάφερε να εμπνεύσει τους παίκτες του.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ