20.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 13ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 13η αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1. Γιάννης Ντιμπ (Τρίτωνας)

Ακόμη ένα εξαιρετικό παιχνίδι από τον 33χρονο πολύπειρο γκαρντ, ο οποίος οδηγεί τον Τρίτωνα σε πορεία πρωταθλητισμού. Ο Γιάννης Ντιμπ βρίσκεται για τρίτη στη σειρά σεζόν στην ομάδα με έδρα τα Σεπόλια, και στο παιχνίδι με τον Παπάγου ήταν αυτός που σάλπισε την αντεπίθεση όταν ο Τρίτωνας βρέθηκε πίσω με σκορ 51-61 στο 34', για να φτάσει στο τελικό 87-79 και την 5η νίκη στο κλειστό του Στρέφη. Ο διεθνής με την Εθνική Συρίας γκαρντ είχε 24 πόντους με 2 τρίποντα, ενώ σε 13 παιχνίδια με την «μπλε» φανέλα έχει 14,6 πόντους και 17 εύστοχα τρίποντα.

2.  Ιασέρ Σάλεχ (Δάφνη Δαφνίου)

Για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα στην κορυφαία πεντάδα βρίσκεται ο 20χρονος γκαρντ/φόργουορντ, ο οποίος έχει αποκτήσει ηγετικό ρόλο στην πορεία πρωταθλητισμού που διάγει η Δάφνη Δαφνίου. Στην σπουδαίας σημασίας νίκη της ομάδας του Χαϊδαρίου με τον Οίακα Ναυπλίου, η οποία την έφερε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ο Ιασέρ Σαλέχ εκτός από τους 14 πόντους και 1 τρίποντο που σημείωσε, είχε εξαιρετική παρουσία, με πολύ ενέργεια και στις δυο πλευρές του παρκέ, ενώ ήταν αυτός που όταν ισοφάρισε σε 50-50 ο Οίακας στο 29', πέτυχε 5 μαζεμένους προσωπικούς πόντους, στέλνοντας την ομάδα του στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκάλεπτου μπροστά με 55-50, για να φτάσει στη συνέχεια στο +10 (60-50) και να φτάσει στη νίκη. Συνολικά σε 13 παιχνίδια έχει 10,4 πόντους και 9 εύστοχα τρίποντα.

3.  Ορέστης Μπέλλη (Πεντέλη)

Η Πεντέλη αποτελεί ένα καλοδουλεμένο σύνολο, το οποίο σε κάθε αναμέτρηση εμφανίζει και νέο πρωταγωνιστή, και αυτό συνέβη στο κομβικό παιχνίδι της ομάδας του Κώστα Χαρτοματσίδη με τον Γλαύκο, όπου πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση ο δεύτερος σκόρερ της, ο Ορέστης Μπέλλη. Ο 20χρονος φόργουορντ, ο οποίος είναι διεθνής με την Εθνική Αλβανίας, και προέρχεται από τον Άρη Πετρούπολης. Στο παιχνίδι με τον Γλαύκο, κυριάρχησε έναντι των αντιπάλων του, έχοντας 20 πόντους (5/7 βολές, 6/8 δίποντα, 1/1 τρίποντα) και 17 ριμπάουντ σε σχεδόν 29 λεπτά συμμετοχής, έχοντας 34 στο σύστημα αξιολόγησης. Ως τώρα στο πρωτάθλημα έχει 11,8 πόντους και 2 εύστοχα τρίποντα σε 13 συμμετοχές.

4.  Ιάσονας Πετς (Δούκας)

Την καλύτερη του εμφάνιση με την φανέλα του Δούκα, και μια από τις καλύτερες της καριέρας του πραγματοποίησε ο Ιάσονας Πετς, ο οποίος μαζί με τους Μποχωρίδη και Δενδρινό οδήγησαν τον Δούκα στο ανατρέψει μια διαφορά 11 πόντων στο τέταρτο δεκάλεπτο, και να φτάσει στη νίκη στην Καλλιθέα απέναντι στον Έσπερο, σε μια από αυτές που λογίζονται ως νίκες ανόδου. Ο 24χρονος πάουερ φόργουορντ σκόραρε 16 πόντους με 1 τρίποντο, αλλά εκτός αυτού έβγαλε τρομερή ενέργεια και στις δυο πλευρές του παρκέ, κυριαρχώντας των αντιπάλων του. Ως τώρα σε 12 αγώνες έχει 6,3 πόντους κατά μέσο όρο και 8 εύστοχα τρίποντα.

5.  Στέλιος Χάλαρης (Μανδραϊκός)

Ο Μανδραϊκός έδινε πρόωρο τελικό παραμονής απέναντι στον ΚΑΟ Κορίνθου, και έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση τον Στέλιο Χάλαρη, κατάφερε να επικρατήσει με 77-62, φτάνοντας στις 5 νίκες στο πρωτάθλημα. Ο 25χρονος πάουερ φόργουορντ  είχε να αντιμετωπίσει μια εξαιρετική γραμμή ψηλών, αλλά παρόλα αυτά ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 20 πόντους, όντας εξαιρετικός. Πλέον, ο πρώην παίκτης του Ηρακλείου, αποτελεί τον πρώτο σκόρερ της ομάδας της Δυτικής Αττικής, έχοντας 13,5 πόντους κατά μέσο όρο, και 2 εύστοχα τρίποντα σε 13 αγωνιστικές.

Προπονητής

Δημήτρης Λιόγας (Παγκράτι)

Όπως έχουμε ξανά αναφέρει Παγκράτι και Δημήτρης Λιόγας αποτελούν έννοιες ταυτόσημες, με τον Έλληνα τεχνικό να αισθάνεται άνετα, στο τρίτο πέρασμα του από το Μετς. Και να την προηγούμενη φορά κράτησε τους «ροσονέρι» στην κατηγορία με πορεία πρωταθλητισμού, σε ένα μπακσετικό θαύμα, πλέον δημιουργεί ακόμη ένα, οδηγώντας την Αθηναϊκή ομάδα σε μια ονειρεμένη πορεία, και σε πορεία που δεν περίμενε πριν το πρωτάθλημα. Και αυτό δεν έγκειται στο γεγονός ότι το Παγκράτι δεν διαθέτει ποιοτικό ρόστερ, αλλά οφείλεται στο ότι έχει λειψανδρία έχοντας αρκετούς παίκτες, και για πολύ καιρό, εκτός με τραυματισμούς. Έτσι, απέναντι στον ιδιαίτερα δυνατό και γεμάτο Πρωτέα, κατάφερε να φύγει με το διπλό, σε μια έδρα που η Αθηναϊκή ομάδα είχε ηττηθεί τον προηγούμενο Απρίλιο με 32 πόντους διαφορά, παίρνοντας τα μέγιστα από όσους παίκτες έριξε στο παρκέ, με αποκορύφωμα την εκπληκτική αμυντική παρουσία του Αρμάου πάνω στον Αγγελόπουλο, ή την πολύ καλή επιθετική παρουσία του Λυτόπουλου στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, όπου και πέτυχε 9 μαζεμένους πόντους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ