22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 22ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 22η αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1. Παναγιώτης Τσώλης
  Νίκη Βόλου
22 Αγ. 6,6 πόντοι / 22 τρίποντα

Είχε έρθει η ώρα όλοι να βγούνε μπροστά για τη Νίκη η οποία σε ένα οριακό παιχνίδι για αυτή, επικράτησε στο κλειστό της Νέας Ιωνιάς του Αγρινίου, δηλαδή την ομάδα που βρίσκεται σταθερά στη δυάδα ανόδου, και φτάνοντας στις 9 νίκες πήρε ψυχολογική ανάταση στην μάχη της παραμονής. Ένας εκ των κορυφαίων της ήταν ο 39χρονος γκαρντ, Παναγιώτης Τσώλης, ο οποίος έχοντας ζήσει πολλά στην καριέρα του με την Νίκη, σκόραρε 15 πόντους με 3 τρίποντα, ενώ είχε και το καθοριστικό σουτ για το 71-66.

2. Σωτήρης Μπουρδάνος
  Στρατώνι
21 Αγ. 11,3 πόντοι / 37 τρίποντα

Δριμύτερος επέστρεψε ο Σωτήρης Μπουρδάνος, ο οποίος μετά από κάποιες ενοχλήσεις που αισθανόταν στο γόνατο, εμφανίστηκε πανέτοιμος, και συνέβαλε τα μέγιστα ώστε το Στρατώνι να ξεπεράσει την βαριά εντός έδρας από την Γέφυρα, και φέρνοντας την ΧΑΝΘ στον ρυθμό της να φτάσει στην 7η της νίκη στο κλειστό της Αρναίας και συνολικά στις 9, παραμένοντας για τα καλά στη μάχη της παραμονής. Ο 32χρονος σκόρε ήταν εξαιρετικός, έχοντας 16 πόντους με 4 τρίποντα.

3. Κώστας Νίκας
  Φαίακας Κέρκυρας
19 Αγ. 5,9 πόντοι / 16 τρίποντα

Αν ένας παίκτης έχει πάρει ενεργό ρόλο μετά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία στον Φαίακα, αυτός είναι ο Κώστας Νίκας, ο οποίος συνεχίζει να πραγματοποιεί διψήφιες εμφανίσεις, αποτελώντας ένα σημαντικό επιθετικό όπλο στα χέρια του Άκη Γεωργίου. Έτσι στο παιχνίδι στην Γέφυρα, το οποίο η ομάδα του επέστρεψε στις επιτυχίες, ο 29χρονος γκαρντ / φόργουορντ, ο οποίος αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από την Νικόπολη Πρέβεζας, είχε 16 πόντους με 2 τρίποντα, καλύπτοντας επάξια και το κενό του πρώτου σκόρερ της ομάδας του, Στάθη Περούλη.

4. Γιώργος Τοπουζίδης
  Φάρσαλα
20 Αγ. 8,6  πόντοι / 31 τρίποντα

Ακόμη ένα σπουδαίο παιχνίδι από τον Γιώργο Τοπουζίδη, ο οποίος συνεχίζει να προσφέρει στα Φάρσαλα με την εμπειρία του, και τις παραστάσεις που έχει αποκτήσει τα προηγούμενα χρόνια. Ο 27χρονος αθλητής, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια αγωνίστηκε σε Χαρίλαο Τρικούπη και Ερμή Λαγκαδά, μπορεί να μην ήταν ο πρώτος σκόρερ των Θεσσαλών (Γκιουλέκας 24 π.) στην μεγάλης σημασίας νίκη στα Πεύκα, αλλά έχοντας 17 πόντους με 3 τρίποντα, πέτυχε ένα καθοριστικό τρίποντο, και ένα γκολ-φάουλ στη συνέχεια, βοηθώντας την ομάδα του να φτάσει στις 10 νίκες και να βρίσκεται σε τροχιά παραμονής.

5. Ρήγας Παπαργυρόπουλος
  Έσπερος Λαμίας
20 Αγ. 7,4 πόντοι / 1 τρίποντα

Ο ηγέτης του Έσπερου. Ο Ρήγας Παπαργυρόπουλος τείνει να γίνει μόνιμος κάτοικος Λαμιάς, όντας ένας από τους αθλητές που δέθηκαν με τη συγκεκριμένη ομάδα και συνεχίζει να πορεύεται μαζί της, προσπαθώντας στην πρώτη της σεζόν στην Β' Εθνική να την οδηγήσει στην παραμονή στην κατηγορία. Έτσι, στην σπουδαίας σημασίας νίκη επί της Ελευθερούπολης, ο πρώτος σκόρερ του Έσπερου, είχε περισσότερους από το 1/3 των πόντων της ομάδας του, σκοράροντας 23 και πετυχαίνοντας 5 τρίποντα.

  Σπύρος Στρατίκης
  Νίκη Βόλου
  Προπονητής

Ο Σπύρος Στρατίκης δεν είναι κάποιος άγνωστος στις τάξεις της Νίκης Βόλου, έχοντας εργαστεί και στο παρελθόν στο τιμόνι της, και σίγουρα το να του δοθεί το πρόσταγμα αποτέλεσε το γεγονός ότι γνωρίζει άριστα τις ιδιαιτερότητες της ομάδας του. Έτσι, από βοηθός του Γρηγόρη Γιάσσαρη ανέλαβε ως πρώτος προπονητής την 21η αγωνιστική, παρέα με την παλιά δόξα του μπάσκετ του Βόλου, του Παναγιώτη Νάνη. Έτσι, σε ένα οριακό παιχνίδι, και απέναντι στο πολύ δυνατό Αγρίνιο, βρήκε τον τρόπο αν εμψυχώσει τους παίκτες του ώστε να φτάσουν σε μια οριακή νίκη, που τους δίνει το δικαίωμα στην ελπίδα της παραμονής.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ