19.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Βρισκόμαστε, προσωρινά ελπίζουμε, στην αδυναμία εκταμίευσης του υπολοίπου της χορηγίας»

Δεν διάγει και τις καλύτερες ημέρες του ο Κόροιβος, ο οποίος δείχνει να αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα, το οποίο έγκειται στον «χρυσό» χορηγό της ομάδας «Μνημείο των Αθανάτων», ο οποίος ωστόσο με επίσημη επιστολή του, πήρε επίσημη θέση.

Έτσι, με επιστολή του εκτελεστικού διευθυντή του «Μνημείο των Αθανάτων» και ETi Global Projects, Γιάννη Χατζηλοΐζου, αναφέρει με σαφήνεια τις οικονομικές συμφωνίες, τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως : «Βρισκόμαστε, προσωρινά ελπίζουμε, στην αδυναμία εκταμίευσης του υπολοίπου της χορηγίας, λόγω των υφιστάμενων περιορισμών στο ΑΦΜ του Μνημείου (όπως προαναφέρθηκε), αλλά και λόγω της αδυναμίας της δικαιοδόχου Ελληνικής εταιρίας μας που ανέλαβε την εκτέλεση του έργου, να εγκαταστήσει εργολάβο, στο πλαίσιο των ευνοϊκών προβλέψεων του ψηφισθέντος αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου. Δεν μπορούμε ούτε θέλουμε να υπερβούμε ή να αγνοήσουμε τους νόμους του Ελληνικού Κράτους, ούτε είμαστε σε θέση να επιταχύνουμε το πλαίσιο αποφάσεων που θα επιτρέψουν την άμεση έναρξη εργασιών στην επένδυσή μας» για να κλείσει την επιστολή αναφέροντας : «Ελπίζουμε και αισιοδοξούμε ότι πολύ σύντομα θα ολοκληρωθούν οι οποιεσδήποτε σχετικές διαδικασίες ώστε να συνεχίσουμε την κοινή μας πορεία».

Αναλυτικά :

«Aξιότιμε Πρόεδρε του ΑΣ «ΚΟΡΟΙΒΟΣ» (Μπάσκετ) κύριε Τράπαλη,

Κατόπιν ενημέρωσης που λαμβάνουμε από εσάς, συνεργάτες μας και μέλη της Διοίκησης του Σωματείου, αλλά και αποδελτίωση Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης αναφορικά με την επικρατούσα κατάσταση στην Ομάδα, αισθάνμαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας προς αποσαφήνιση ορισμένων θεμάτων και προς ενημέρωση των παικτών, των εκπροσώπων, των λοιπών χορηγών, και του φιλάθλου κοινού.

Τον Μάιο του 2019, κατόπιν επίμονου αιτήματος του συνεργάτη μας στην Ελλάδα και συντοπίτη σας κυρίου Γεωργίου Παναγιωτόπουλου, συναντηθήκαμε με εσάς, τον κύριο Χρήστο Λαγό και τον κύριο Διονύσιο Κάντζο, και αφού εξετάσαμε την συνολική πορεία του ΚΟΡΟΙΒΟΥ τα τελευταία χρόνια, λάβαμε υπόψη το ήθος και την αφοσίωση όλων σας στην Ομάδα, αλλά και την ευτυχή συγκυρία της επικείμενης έναρξης εργασιών της μεγάλης μας επένδυσης στην Αρχαία Ήλιδα, αποφασίσαμε να ενισχύσουμε την προσπάθεια του ΚΟΡΟΙΒΟΥ να επανέλθει στην Α1 Κατηγορία, κατ’αρχήν με 30.000 ευρώ και κατόπιν συνεννόησης με τους συνεργάτες μας, με 100.000 ευρώ, χορηγία εξαιρετικά υψηλή για τα δεδομένα της Α2 κατηγορίας, πάντα σε συνάρτηση με την έναρξη εργασιών στην επένδυσή μας, καθώς το προσωρινό ΑΦΜ του Διεθνούς Ιδρύματος «Μνημείο των Αθανάτων», επέτρεπε μόνο την αγορά γης και την εκπόνηση αναγκαίων μελετών.

Μάλιστα, σε επίσκεψή μου στο Κλειστό της Αμαλιάδας και αφού διαπίστωσα την κάκιστη κατάσταση του παρκέ, με προσωπική μου δαπάνη 8.000 ευρώ, προχώρησε η μερική αποκατάστασή του, με πρώτο μέλημα την αναναίωση του παρκέ, από το οποίο εξαρτάται πρακτικά και η ασφαλής προπόνηση των παικτών.

Τον Αύγουστο του 2019, μας πληροφορήσατε ότι υπάρχει η δυνατότητα άμεσης επανόδου στην Α1 Κατηγορία, μέσω wild card και με χαρά αποδεχθήκαμε το αίτημα να σας αποστείλουμε ειδική επίσημη δεσμευτική επιστολή για την ανάληψη του συνόλου των πενταετών δαπανών, όπως απαιτούσε η Διοργανώτρια Αρχή, ώστε να μεγιστοποιηθεί λόγω της Εθνικής και Διεθνούς προβολής το επικοινωνιακό όφελος για την περιοχή, αλλά και γιατί η λειτουργία της Ομάδας ως ΚΑΕ, μας επέτρεπε να χρηματοδοτήσουμε απρόσκοπτα το εγχείρημα, ως αλλοδαποί υπήκοοι, μέσω της συμμετοχής μας στο Μετοχικό Σχήμα του ΚΟΡΟΙΒΟΥ.

Παρά το γεγονός, ότι η φιλοδοξία σας δεν ευωδόθηκε, παραμείναμε στο πλευρό της Ομάδας και στο τελικό χορηγικό μας πλάνο για, κατ’αρχήν ενίσχυση του ΚΟΡΟΙΒΟΥ με 100.000 ευρώ, παράλληλα με την εξέλιξη και έναρξη των εργασιών στο εργοτάξιο.

Λόγω των αλλεπάλληλων εκλογών και των καθυστερήσεων που προκάλεσαν οι πολιτικές εξελίξεις στις διαδικασίες και στο κανονιστικό πλαίσιο έναρξης των εργασιών μας, άρα και στην νόμιμη ροή χρήματος προς την Ομάδα, αποστείλαμε την πρώτη δόση των 30.000 ευρώ στον λογαριασμό του ΚΟΡΟΙΒΟΥ, ουσιαστικά καθ’υπέρβασιν των τυπικών περιορισμών που δημιουργούσε η σχέση αλλοδαπών φορολογικών υπηκόων και ερασιτεχνικού αθλητικού Σωματείου.

Εν συνεχεία, κατά την διάρκεια της, σχεδόν, τρίμηνης καθυστέρησης στην έναρξη εργασιών μας στην Αρχαία Ήλιδα, βρεθήκαμε και βρισκόμαστε, προσωρινά ελπίζουμε, στην αδυναμία εκταμίευσης του υπολοίπου της χορηγίας, λόγω των υφιστάμενων περιορισμών στο ΑΦΜ του Μνημείου (όπως προαναφέρθηκε), αλλά και λόγω της αδυναμίας της δικαιοδόχου Ελληνικής εταιρίας μας που ανέλαβε την εκτέλεση του έργου, να εγκαταστήσει εργολάβο, στο πλαίσιο των ευνοϊκών προβλέψεων του ψηφισθέντος αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου. Δεν μπορούμε ούτε θέλουμε να υπερβούμε ή να αγνοήσουμε τους νόμους του Ελληνικού Κράτους, ούτε είμαστε σε θέση να επιταχύνουμε το πλαίσιο αποφάσεων που θα επιτρέψουν την άμεση έναρξη εργασιών στην επένδυσή μας.

Σας δηλώνουμε και γραπτώς, κατόπιν πρόσφατης τηλεφωνικής διαβεβαίωσης που σας παρείχαμε, ότι παραμένουμε, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων της Ομάδας, στη μακροχρόνια στήριξη της Ομάδας, παράλληλα με την εξέλιξη της επένδυσής μας.

Λυπούμαστε που, μια ωραία και ανιδιοτελής κοινή προσπάθεια συνάντησε απρόβλεπτα εμπόδια. Ελπίζουμε και αισιοδοξούμε ότι πολύ σύντομα θα ολοκληρωθούν οι οποιεσδήποτε σχετικές διαδικασίες ώστε να συνεχίσουμε την κοινή μας πορεία.

Σας συγχαίρουμε για τον αγώνα και την προσπάθειά σας, καθώς οι πράξεις και δεσμεύσεις τις Διοίκησης έγιναν και γίνονται με ανάληψη προσωπικού οικονομικού κινδύνου και ευχόμαστε η Ομάδα να συνεχίσει να επιδεικνύει πνεύμα ενότητας και μαχητικότητας.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η προσδοκία όλων μας για να έναν μεγάλο και ισχυρό ΚΟΡΟΙΒΟ θα δικαιωθεί.

Με Τιμή,

Γιάννης Χατζηλοΐζου
Εκτελεστικός Διευθυντής
«Μνημείο των Αθανάτων» και ETi Global Projects».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ