17.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βγήκε το διαζύγιο Μπαρτζώκα-Μπαρτσελόνα! (pic)

Αυτό που είχε προαναγγελθεί πριν από μερικές ώρες, είναι πλέον πραγματικότητα και επισήμως. Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε μέσω twitter τη λήξη της συνεργασίας της με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ενώ στη συνέχεια παρέθεσε συνέντευξη Τύπου για την παροχή εξηγησεων και διευκρινίσεων.

Ροντρίγκεθ: "Η Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να κάνει τέτοια σεζόν"

Εξηγώντας ο Νάτσο Ροντρίγκεθ τους λόγους που οδήγησαν την Μπαρτσελόνα στην απόφαση να λύσει τη συνεργασία της με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, δήλωσε, αφήνοντας κάποιες αιχμές κατά του Έλληνα προπονητή, όταν είπε πως αναζητάται πλέον μεγαλύτερη συνέπεια: "Δεν ήταν μια σεζόν συνηθισμένη. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Δεν πετύχαμε κανένα στόχο. Ξεκινήσαμε χωρίς Σατοράνσκι και Αμπρίνες, με τραυματισμούς, ήταν διαφορετικός και ο τρόπος που διεξήχθη η Ευρωλίγκα.

Αλλά η Μπαρτσελόνα, η φανέλα αυτής της ομάδας, δεν επιτρέπει να γίνεται χρονιά σαν κι αυτή που κάναμε. Θα συνεχίσουμε αναζητώντας τον προπονητή, το πρόσωπο που θα είναι ιδανικό. Θα πάρουμε τις αποφάσεις για τον προπονητή, αλλά και για παίκτες να δούμε πως είναι η αγορά και θα ανακοινώσουμε τις αποφάσεις. Θέλουμε μια ομάδα, ένα τμήμα με μεγαλύτερη συνέπεια σε κάθε επίπεδο. Και από εμάς στη διοίκηση, προπονητές, παίκτες, ιατρικό επιτελείο. Αναφέρομαι στο σύνολο. Να είναι στο μέγεθος της Μπαρτσελόνα. Να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, να κάνουμε αυτοκριτική".
Ο Νάτσο Ροντρίγκεθ εξήγησε πως η μαζί με τον Γιώργο Μπαρτζώκα θα αποχωρήσει και ο συνεργάτης του, Παππάς, και πως η στελέχωση του τεχνικού επιτελείου θα εξαρτηθεί από τον προπονητή που θα έρθει.
Ο γενικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα δεν ανέφερε κανένα όνομα υποψήφιου αντικαταστάτη του Μπαρτζώκα, οπότε δεν επιβεβαιώθηκαν ούτε διαψεύστηκαν τα σενάρια περί Γιασικεβίτσιους. Δήλωσε απλώς ότι ο νέος προπονητής πρέπει "να είναι ηγέτης σε κάθε επίπεδο και να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα".
 
Σολέρ: "Δεν φταίει το μοντέλο"
 
Ο διευθυντής αθλητικών σχέσεων της Μπαρτσελόνα εξήγησε ότι "το μοντέλο της Μπαρτσελόνα λειτουργεί και έχει φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα με τον Τσάβι Πασκουάλ για παράδειγμα. Αλλά τα τελευταία χρόνια τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Πρέπει να δούμε κια να διορθώσουμε αυτό που πήγε λάθος. Ο κόσμος της Μπαρτσελόνα ξέρει μπάσκετ και θέλουμε να νιώσει και πάλι περήφανος γι αυτή την ομάδα.
 
Όταν ένα μικρό παιδί μπαίνει στο ποδόσφαιρ, στο ποδόσφαιρο σάλας, στο χάντμπολ της Μπαρτσελόνα, το μεγάλο όνειρό του είναι να παίξει στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα. Όταν ένα μικρό παιδί μπαίνει στο μπάσκετ της Μπαρτσελόνα, το όνειρό του είναι να παίξει στο ΝΒΑ. Είναι μια πραγματικότητα την οποία δεν μπορούμε να αλλάξουμε. Είναι ένα θέμα του ευρωπαικού μπάσκετ πια. Οπότε το πρόβλημα δεν είναι το μοντέλο που ακολουθεί η Μπαρτσελόνα, αλλά πως θα μπορέσει να εφαρμοστεί στο μπάσκετ".
 
Να σημειωθεί ότι εκτός του Μπαρτζώκα, παρελθόν από την Μπαρτσελόνα αποτελεί και ο τιμ μάνατζερ, Ροντρίγκο Ντε Λα Φουέντε, ο άνθρωπος που επί της ουσίας είχε εισηγηθεί την πρόσληψη του Έλληνα τεχνικού.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ