23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Α2 Ανδρών : Αγρίνιο, Καρδίτσα ή Αμαλιάδα…

Επικίνδυνα ταξίδια για τους ισχυρούς...

Δύσκολα παιχνίδια και γεμάτα παγίδες περιλαμβάνει η 11η αγωνιστική για τους πρωτοπόρους, με τον Χαρίλαο Τρικούπη να ταξιδεύει στην Αμαλιάδα για να φιλοξενηθεί από τον Κόροιβο, θέλοντας να κρατήσει το αήττητο του. Το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες, καθώς ο Ντίνος Καλαμπάκος επιστρέφει ως αντίπαλος σε μια ομάδα που βρέθηκε για δυο χρόνια στην Basket League, ενώ επιστρέφουν και οι Σαχπατζίδης και Σκουλίδας. Επίσης, το περσινό αντίστοιχο παιχνίδι αποτέλεσε το τέλος της συνεργασίας με τον τότε προπονητή του Χαρίλαου, τον Γιάννη Δημητριάδη, και την έναρξη της εποχής Καλαμπάκου.

Στην πολύ δυνατή του έδρα (4-1) το Αγρίνιο υποδέχεται τον Διαγόρα Δρυοπιδεών, με τις δυο ομάδες να έχουν μια αναμέτρηση στο ίδιο γήπεδο την περσινή σεζόν, για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας, με τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν δύσκολα, ενώ στην Καρδίτσα, ο ΑΣΚ φιλοξενεί τον Ολυμπιακό, τιμώντας παράλληλα τον Αργύρη Καμπούρη.

Δύσκολη έξοδος και για τον Απόλλωνα, ο οποίος θα αγωνιστεί στο Μετς με το Παγκράτι, έχοντας εκτός τον πολύ άτυχο Σκλήβα, ο οποίος υπέστη κάταγμα σε προπόνηση των «Αχαιών» και θα απουσιάσει περίπου για 2 μήνες. Οι «ροσονέρι» επιστρέφουν στην φυσική τους έδρα μετά τις 2/11, αλλά έχουν εκτός τους Καραμαλέγκο και Δερμιτζάκη, και μέτρια αγωνιστική παρουσία στα τελευταία τους παιχνίδια. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι προσθέτοντας το περσινό πρωτάθλημα, μετρούν 17 συνεχόμενες εντός έδρας νίκες.

Σε μια ακόμη νίκη θέλει να φτάσει η Δάφνη Δαφνίου, η οποία φιλοξενεί στο Χαϊδάρι τον Οίακα Ναυπλίου, σε ένα ζευγάρι που μονοπώλησε το ενδιαφέρον στο περσινό πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, αλλά έχει διαφορετική πορεία στο τρέχον πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι έχουν 5 νίκες στα τελευταία 6 παιχνίδια τους, ενώ η ομάδα της Αργολίδας παρουσιάζει και αυτή πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της. 

Αν Δάφνη και Οίακας ήταν οι δυο ομάδες που κέρδισαν τις δυο πρώτες θέσεις στον 10 όμιλο της Β' Εθνικής την σεζόν που μας άφησε, το ίδιο συνέβη και στον Βορρά, με Ανατόλια και Ελευθερούπολη, με την ομάδα του κολεγίου να υποδέχεται τον ΓΣΕ. Το συγκρότημα του Πέτρου Γκαϊτατζή έχει να κερδίσει στην έδρα του από τις 2/11, και χτυπημένο από αρκετούς τραυματισμούς, έβαλε στο ρόστερ του, εκτός από τον Ντούβνιακ, που έκανε ντεμπούτο στην Περιβόλα, και τον Νώτη. Οι φιλοξενούμενοι αναπνέουν λίγο καλύτερα, και θα ήθελαν με τυχόν διπλό, να κλείσουν με 3/3 (υποδέχονται το Παγκράτι την ερχόμενη αγωνιστική), το 2019.

Για πρώτη φορά στην ιστορία τους θα συναντηθούν Τρίτωνας και Φίλιππος Βέροιας, με τη νίκη να αποτελεί βάλσαμο και μονόδρομο και για τις δυο, ενώ κλασικό Αθηναϊκό ντέρμπι θα διεξαχθεί στο Ψυχικό, με την ΑΕΨ να υποδέχεται τον ανεβασμένο Αμύντα, σε μια αμφίρροπη αναμέτρηση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής της Α2 Ανδρών :

Ανατόλια 17.00 Ανατόλια-Ελευθερούπολη Ταρενίδης Στ.-Καλογερόπουλος Λ.-Ταρενίδης Κ. (Παραλυκίδης)

Καρδίτσας (Ν) 17.00 Καρδίτσα-Ολυμπιακός Συμεωνίδης-Μπακάλης-Ντούρας (Χλωρός)

Αγρινίου 17.00 Αγρίνιο-Διαγόρας Δρυοπιδέων Παναγιώτου-Κωνσταντινίδου-Καρακάσης (Μπέστιας)

Ήλιδας 17.00 Κόροιβος-Χαρίλαος Τρικούπης Κάρδαρης-Ζακεστίδης-Στρέμπας (Θεοδωρόπουλος)

Μετς 17.00 Παγκράτι-Απόλλων Π. Μαλαμάς-Χαλαμπαλάκης-Σκανδαλάκης (Γολεγού)

Ψυχικού 17.00 Ψυχικό-Αμύντας Τσώνος-Τσάτσης-Ορφανός Ιορ. (Άκελ)

1ο Χαϊδαρίου 17.00 Δάφνη Δ.-Οίαξ Ναυπλίου Διαμαντής-Τσιμπούρης-Μακρόπουλος (Ηπιώτης)

Στρέφη 17.00 Τρίτων-Φίλιππος Βέροιας Κατραχούρας-Κοντίλης-Νάστος (Ντίνος)

Η Βαθμολογία (σε 10 αγώνες)

1.Χαρίλαος Τρικούπης (10-0) 20
———————————————
2.Διαγόρας Δρυοπιδέων (8-2) 18
3.Απόλλωνας Πατρών (7-3) 17
4.Ψυχικό (6-4) 16
5.Καρδίτσα (5-5) 15  
———————————————
6.Αγρίνιο (5-5) 15
7.Δάφνη Δαφνίου (5-5) 15  
8.Κόροιβος Αμαλιάδας (4-6) 14
9.Φίλιππος Βέροιας (4-6) 14
10.Ελευθερούπολη (4-6) 14
———————————————
11.Οίακας Ναυπλίου (3-7) 13
12.Ανατόλια (3-7) 13
13.Αμύντας (3-7) 13
14.Ολυμπιακός* (9-1) 13
———————————————
15.Τρίτωνας (2-8) 12
16.Παγκράτι (2-8) 12

*Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ