23.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Αυτό είναι το deal Λάσκαρη – Γιαννάκη!

Μόνο το τυπικό μέρος, όσο τυπικό μπορεί να είναι μια υπογραφή και παρακάτω θα εξηγηθεί αυτό αναλυτικά, απομένει για την ολοκληρωμένη συμφωνία Νίκου Λάσκαρη – Παναγιώτη Γιαννάκη και την συμπόρευσή τους με… διπλό χρονικό ορίζοντα, τριών συν δύο χρόνων.


Η ιστορία άρχισε πριν από μήνες, με πρώτο… προξενητή τον ένα εκ των νομικών συμβούλων της ΚΑΕ και εκ των (αρκετά) έμπιστων του Λάσκαρη. Σταδιακά  έπειθε τον ιδιοκτήτη, ότι ο κύκλος του Πρίφτη έκλεινε, και ότι ο Γιαννάκης έπρεπε για πολλούς λόγους να τον διαδεχτεί. Ο Λάσκαρης ήθελε τον χρόνο του να ζυγίσει καταστάσεις, αλλά σταδιακά το έβαλε στο μυαλό του. Ειδικά την εποχή που παρουσιάστηκε το πολύ μεγάλο πρόβλημα με την δικαστική του διαμάχη για δεκάδες εκατομμύρια ευρώ  με τον πρώην συνεταίρο του…
Ο Γιαννάκης είναι από μόνος του ένα πολύ μεγάλο μέγεθος, για τον Αρη ιδιαίτερα κάτι ακόμα πιο ξεχωριστό. Μπορεί από μόνος του να αποτελέσει «κυματοθραύστη» και η παρουσία του να μετατοπίσει την κουβέντα από οποιοδήποτε άλλο… ανεπιθύμητο πεδίο. Μπορεί επίσης να υποστηρίξει και να «αντέξει» ένα μακρόπνοο πλάνο που θα θέλει αντοχές.


Ο Πρίφτης, τον οποίο φυσικά και πιστώνεται ο Λάσκαρης ότι όταν ανέλαβε τον στήριξε κλείνοντας πεισματικά τα αυτιά του στα… κρωξίματα των κοράκων που όρμηξαν, πρόσφερε μεγάλη λάμψη στον Αρη. Ακόμα και η φετινή, γεμάτη σκαμπανεβάσματα σεζόν, έφερε την ομάδα στον τελικό κυπέλλου και έφερε για την ώρα τον αποκλεισμό του μεγάλου αντιπάλου ΠΑΟΚ και εν τέλει, διεκδικεί την τρίτη θέση άσχετα που αυτή δεν δίνει τίποτα. Συνολικά στην τριετία Πρίφτη (και Λάσκαρη βεβαίως για να μην ξεχνάμε ποιος οραματίστηκε κι επένδυσε και στήριξε) ο Αρης επέστρεψε στα ψηλά, πάτησε σταθερά και νιώθει έτοιμος για το βήμα παραπάνω.


Αυτές οι επιτυχίες έχουν… φορτώσει στον Αρη τον Πρίφτη μέχρι τώρα, αφού δεν είναι καν κοινό μυστικό η εσωτερική αμφισβήτηση που δέχτηκε φέτος και το ότι υπήρξαν 5-6 φορές που έφτασε μέσα στη χρονιά στην… πόρτα της εξόδου. Πριν καν τον τελικό κυπέλλου υπήρξε «ενημέρωση» δημοσιογράφων ότι είχε τελειώσει και το αποκορύφωμα ήταν το ματς στην Ρόδο με τον Κολοσσό που στο -23… ετοίμαζαν την ανακοίνωση και στο τέλος χάλασε το σχέδιο.

 

Οι άξονες της συμφωνίας


Πάμε όμως, στη νέα εποχή που (λογικά) θα ανοίξει, με τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Η αρχική συμφωνία που υπάρχει (προφορική, εξ ου και το λογικά θα ανοίξει) είναι τριετής. Το πλάνο βέβαια που φέρεται να έχει κατά νου ο Λάσκαρης είναι πενταετές, αλλά στην Ελλάδα ζούμε και πενταετή συμφωνία με προπονητή ουδείς κάνει.
Η ετήσια αμοιβή του «δράκου» έχει οριστεί στις 150-180 χιλιάδες ευρώ (άγνωστο αν είναι κλιμακούμενη ή περιλαμβάνει πριμ) και ήδη αναζητείται ο άμεσος συνεργάτης. Υπάρχει η απόφαση να αναζητηθεί ένα «φρέσκο» πρόσωπο, της νέας γενιάς αν κι εκεί έχουν παρατηρηθεί κάποια ελαφρώς κωμικά φαινόμενα, με ατζέντηδες (διαφορετικούς) να τηλεφωνούν και να… χρίζουν υποψήφιους, ρωτώντας τους αν ενδιαφέρονται. Γενικά με τους ατζέντηδες έχουν παρατηρηθεί διάφορα κωμικοτραγικά εν όψει της νέας εποχής, αφού όλοι κάνουν τον… αγώνα τους να πιάσουν πόστα, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Νέοι Ελληνες και μακρορπόθεσμο όραμα


Προχωράμε στα πιο ουσιώδη, του πλάνου δηλαδή πάνω στο οποίο έχουν συμφωνήσει οι δύο πλευρές. Οι «ανερχόμενοι Ελληνες παίκτες» είναι η… κορωνίδα. Εχει συμφωνηθεί να δημιουργηθεί ένας κορμός που θα αποτελέσει την βάση ώστε με ποιοτικές προσθήκες ξένων να υπάρξει διάρκεια και συνεχής ανοδική πορεία. Η λέξη – κλειδί είναι η «υπομονή», λέξη… ζωής και καριέρας για τον Γιαννάκη και όπως φαίνεται και λέξη που αρέσει τον Λάσκαρη.

Τα δύο ερωτηματικά


Αυτή βέβαια, η υπομονή βάζει και το πρώτο… ερωτηματικό στην ιστορία. Ο κόσμος του Αρη έχει πειστεί ότι οι βάσεις έχουν μπει και ο Γιαννάκης έρχεται για την «εκτόξευση». Αν του πουν ότι πρέπει να περιμένει κι άλλο και κυρίως αν του πουν ότι για λίγο καιρό δεν πρέπει να νοιαστεί για το αποτέλεσμα αφού χτίζεται κάτι δυνατό, είναι άγνωστο πώς θα το δεχτεί. Αλλά και πάλι, ας δούμε πρώτα τι θα του πουν και τι θα ισχύσει.
Το πλάνο που έχει κατά νου ο Λάσκαρης περιλαμβάνει μέσα σε αυτή την πενταετία και το θέμα του γηπέδου. Αυτό που… σχεδόν ανακοίνωσε ένα ξημέρωμα σε ποδοσφαιρική τηλεοπτική εκπομπή όπου μάλλον… σύρθηκε για να δώσει κάποιες εξηγήσεις για την δικαστική του διαμάχη με τον πρώην συνεταίρο του. Τότε πολλοί είχαν αναρωτηθεί πώς ένα τέτοιο πρότζεκτ που υποστήριξε ότι υπάρχει το… πετάς άγρια μεσάνυχτα σαν… παρένθεση. Ο ίδιος φαίνεται ότι κάτι έχει στο μυαλό του και θέλει να το συνδυάσει με την δημιουργία του «νέου Αρη».

Το δεύτερο μεγάλο ερωτηματικό έχει να κάνει με την… σφραγίδα στα παραπάνω. Την υπογραφή δηλαδή της υπάρχουσας συμφωνίας με τον Γιαννάκη. Είναι λογικό αυτή να παρατείνεται και η συμφωνία να επιχειρείται να διαψεύδεται, όσο η ομάδα έχει υποχρεώσεις και, κυρίως, όσο ο Πρίφτης δεν έχει φύγει, έχοντας μάλιστα και έναν ακόμα χρόνο συμβολαίου.
Άλλα είναι όμως, αυτά που περιμένουν να δουν όσοι παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις. Αν την ημέρα που θα καθίσουν στο τραπέζι για το τυπικό φινάλε, όσα έχουν στο μυαλό τους αποδειχθεί ότι είναι εφικτά και στην πράξη. Ο Γιαννάκης μπορεί έχοντας μείνει χρόνια εκτός ενεργού προπονητικής δράσης να επείγεται να επιστρέψει και ειδικά σε ένα φιλόδοξο πρότζεκτ, όμως δεν θα ρισκάρει και… βουτιά στο κενό.


Ο Γιαννάκης δεδομένα θα ζητήσει εγγυήσεις για όλα όσα έχουν συμφωνηθεί στα λόγια, όπως θα έκανε ο καθένας απέναντι στον καθένα. Πόσω μάλλον όταν από τότε που υπήρξαν οι πρώτες επαφές και η κατ' αρχάς συμφωνία, έχει παρέλθει χρόνος με την ομάδα να παραμένει απλήρωτη παίρνοντας απλά διαβεβαιώσεις και νέα χρονοδιαγράμματα, ενώ φυσικά όσο δεν υπάρχει σαφής εξέλιξη ή, ενημέρωση για την επαγγελματική αντιδικία του Νίκου Λάσκαρη, ουδείς μπορεί να νιώθει βέβαιος για κάτι...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ