22.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αυτή η Βαλένθια έχει «παλμό»! (pics)

Η «μεταμορφωμένη» Βαλένθια δεν καταλαβαίνει από δυνατούς αντιπάλους και σήμερα ήταν η σειρά της Χίμκι να... αφεθεί στις ορέξεις των Ισπανών με αποτέλεσμα να ηττηθούν με 89-84. Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Χάουμε Πονσαρνάου φτάνοντας στο 4-6 ενώ η ομάδα του Ρίμας Κουρτινάιτις θα επιστρέψει πίσω στη βάση της με ρεκόρ 6-4. Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς με 18 πόντους και 7 ριμπάουντ ενώ αθόρυβη δουλειά έκανε ο Μάικ Τόμπει με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Το κάκιστο ποσοστό έξω από τη γραμμή των 6.75 μέτρων δεν στάθηκε εμπόδιο για τους γηπεδούχους (6/22) να μην πάρουν την νίκη ενώ η Χίμκι που δεν είχε σε καλή ημέρα το πολυβόλο της, Αλεξέι Σβεντ, θέλει να ξεχάσει γρήγορα την εμπειρία της από την Ισπανία μετά από δύο ισάριθμες ήττες. Στράφι πήγε η υπερπροσπάθεια του Στέφαν Γιόβιτς με 19 πόντους (4/5) που δείχνει να γυρνάει για τα καλά ενώ στάθηκαν στο ύψος τους και ο Μπούκερ με τον Γερέμπκο σημειώνοντας από 14 πόντους έκαστος.

H Xίμκι μπήκε υποψιασμένη και φουριόζα στον αγώνα και δίχως να έχει όρεξη να πάθει τα ίδια πήρε διψήφια διαφορά (20-4) γρήγορα με τον Σβεντ μαζί με τον Μπούκερ να κάνουν ότι θέλουν. Οι «νυχτερίδες» δεν επέτρεψαν στους Ρώσους να ξεφύγουν άλλο και με πλουραλισμό στην επίθεση μείωσε στο 33-26.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο από εκεί που το άφησαν και ανεβάζοντας τα ποσοστά ευστοχίας και τρέχοντας στο γήπεδο μείωσαν σε απόσατση αναπνοής στα μέσα της περιόδου (40-39) προσφέροντας μαζί και θέαμα. Οι άμυνες είχαν πάρει θέση... θεατή αλλά η Χίμκι δεν έχανε το προβάδισμα χάρη στα τρίποντα αλλά κάποια αμυντικά λάθη μαζί με τον Τόμπει έβαλαν μπροστά στο ημίχρονο τη Βαλένθια (51-48).

Ένας βομβαρδισμός τριπόντων (3/3) στην αρχή τυο δέυτερου μέρους έδωσε την ευκαιρία στην Χίμκι να φέρει σε μια ισορροπία το σκορ (57-57). Όμως ένα γρήγορο σερί της Βαλένθια με πρωτεργάτη τον Ντούμπλιεβιτς της έδωσε ξανά ανάσα αλλά και το προβάδισμα (64-57). Όμως η Χίμκι δεν έκατσε με σταυρωμένα χέρια και ο Γερέμπκο ανέτρεψε το σκορ πετυχαίνοντας καλάθια από όλα τα σημεία του παρκέ (68-67). Παρόλα αυτά η Βαλένθια έκλεισε το δεκάλεπτο υπέρ της με 72-70 χάρη στην εκτελεστική δεινότητα του Μαρίνκοβιτς.

Το ματς απέκτησε άλλη μορφή και η νευρικότητα με τη αστοχία πήραν τον πρώτο λόγο αλλά το προβάδισμα για τις «νυχτερίδες» δεν άλλαξε (80-76). Το ματς έγινε ροντέο με το ένα τρίποντο να διαδέχεται το άλλο και από τις δύο πλευρές αλλά τελικά η ψυχραιμία των Ισπανών και τα λάθη των φιλοξενουμένων έδωσαν τη νίκη με 89-84 στις νυχτερίδες.

Η ΚΑΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ: Για δεύτερο συνεχόμενο ματς στην Ιβηρική Χερσόνησο ο Αλεξέι Σβεντ δεν έπιασε τα συνηθισμένα υψηλά στάνταρ απόδοσής του και φαίνεται πως δεν του πηγαίνει η Ισπανία. Η κακή εμφάνιση του «πολυβόλου» της Χίμκι επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό και την υπόλοιπη ομάδα που έχει μάθει να περιστρέφεται γύρω από τον Ρώσο γκαρντ και σίγουρα οι 11 πόντοι με τα πολύ άσχημα ποσοστά από το σημείο του διπόντου (2/5) και του τριπόντου (1/8) ήταν ικανά να τον βγάλουν εκτός παιχνιδιού και να μην προσφέρει τα αναμενόμενα.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Μπορεί η Βαλένθια να πανηγύρισε τη νίκη αλλά σίγουρα δεν στηρίχτηκε στην τρομερή αστοχία της από το σημείο του τριπόντου (6/22, 27,3%) από τη στιγμή που οι Ρώσοι υπερτερούσαν σαφέστατα με 40,6 % και 13/32 τρίποντα. Όμως το δυνατό της χαρτί ήταν τα ριμπάουντ με 42 έναντι 32 της Χίμκι αλλά και το ποσοστό στα δίποντα (58,3%) με 28/48 σε σχέση το 48,6% με 18/37 δίποντα.

Τα δεκάλεπτα: 26-33, 51-48, 72-70, 89-84

Δείτε τη στατιστική του αγώνα ΕΔΩ:

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ