11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

“Ατσάλι” ο Άρης

Ο Άρης κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες αφού ξεπέρασε το εμπόδιο της Αβελίνο της οποίας επικράτησε με 59-56 στο Αλεξάνδρειο. Οι κίτρινοι παίζοντας τρομερή άμυνα και με την ηγετική εμφάνιση του Βασιλόπουλου αλλά και την βοήθεια των Μπελ, Αθηναίου κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα και να σταματήσουν το αρνητικό σερί των 5 ηττών.

Από το πρώτο ημίχρονο ο αγώνας ήταν κλειστός, με δυνατό παιχνίδι και πολλά άστοχα σουτ γεγονός που αποδεικνύει και το σκορ της ανάπαυλας (25-27). Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος(15π. 8ριμπ. 4ασ.) ήταν η επιθετική αιχμή του δόρατος για τον Άρη ενώ για τους φιλοξενούμενους ο Χαμαντί Ντιαγέ(16π. 7ριμπ. 4 κοψ.) έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του σε άμυνα και επίθεση.

Η δεύτερη περίοδος χαρακτηρίστηκε επίσης από την αστοχία των δύο ομάδων, τα πολλά φάουλ και τις εναλλαγές στο σκορ χωρίς καμία από τις δύο ομάδες να καταφέρει να πάρει προβάδισμα μεγαλύτερο των τριών πόντων.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε άσχημα για την ομάδα του Άρη καθώς οι φιλοξενούμενοι με ένα σερί τρίποντων πήραν τα ηνία του αγώνα και έφτασαν την διαφορά στους 8 πόντους (25-33) στο 22'. Οι κίτρινοι κατάφεραν να ροκανίσουν την διαφορά κυρίως με τους Αθηναίου(9 π. 5 ασ.) και Γκάρι Μπελ(16π.) με αποτέλεσμα η τρίτη περίοδος να λήξει με 39-44.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο ο Χαμαντί Ντιαγέ έκανε ότι ήθελε σε επίθεση και άμυνα μοιάζοντας ασταμάτητος στο ζωγραφιστό. Ο Άρης όμως με ένα ξέσπασμα από το 44-51 και με τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο να ευστοχεί σε  τρίποντο στο 37' μείωσε την διαφορά στον πόντο (42-53) και πέρασε μπροστά στο 38' (57-55). Το καλάθι του αγώνα πέτυχε ο Γιάννης Αθηναίου ο οποίος ευστόχησε σε δίποντο 15'' πριν το τέλος κάνοντας το σκορ 59-56 τελειώνοντας ουσιαστικά τον αγώνα.   

Ο… παλιός: Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος σκόραρε 15 πόντους, κατέβασε 8 ριμπάουντ, μοίρασε 4 ασίστ ενώ μέτρησε μία τάπα κι ένα κλέψιμο, όντας ο κορυφαίος του Άρη.

Με την γλώσσα των αριθμών: Οι γηπεδούχοι πήραν τα ριμπάουντ 41-36 ενώ παρά την κακή επιθετικά βραδιά τα 8 εύστοχα τρίποντα ήταν καθοριστικά.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ