19.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αταμάν: “Πέρα από τα λεφτά, το μπάσκετ είναι κάτι παραπάνω από μια δουλειά”

Ο προπονητής της Αναντολού Εφες, Εργκίν Αταμάν, είναι ο τελευταίος καλεσμένος του Τζο Αρλάουκας στο γνωστό podcast της Euroleague "Crossover", που έχει φιλοξενήσει φέτος μερικούς από τους καλύτερους παίκτες και τεχνικούς της διοργάνωσης. 

Ο 54 κόουτς μίλησε για την αγάπη του για το μπάσκετ, αλλά και για την ευκαιρία που άδραξε αναλαμβάνοντας την Εφές και απογείωσε την καριέρα του. 

 
Ο έμπειρος τεχνικός έκανε την αγαπημένη του ασχολία επάγγελμα και είναι ευγνώμων για αυτό: «Το μπάσκετ δεν είναι τα λεφτά που βγάζεις, είναι η ζωή που σου αρέσει. Είναι κάτι περισσότερο από μία δουλειά, είναι διαφορετικό κι ασχολούμαι με το μπάσκετ στο 100%».
 
Ωστόσο, μέχρι να φτάσει εδώ που είναι σήμερα, έπρεπε να ανταπεξέλθει σε κάποιες δυσκολίες: «Οι Τούρκοι προπονητές δεν είχαν την ευκαιρία να κατακτήσουν κάποιο σημαντικό ευρωπαϊκό τίτλο και αν δεν το πετύχεις αυτό τότε ποτέ δε θα βρεις ομάδα στο εξωτερικό. Όταν επέστρεψα στην Εφές (προϋπήρξε προπονητής της ομάδας και το διάστημα 2008-10) τη σεζόν 2017-18 ήταν πολύ δύσκολα. Έπρεπε να δεχτώ την πρόταση ώστε να κάνω μία επανεκκίνηση στην καριέρα μου. Ένα μήνα μετά που ανέλαβα κερδίζαμε το Κύπελλο Τουρκίας κάτι το οποίος κανείς δεν περίμενε, γιατί ήμασταν στην 8η θέση».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ