18 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Από το Παγκράτι υποψήφιος για 10 Όσκαρ ο Λάνθιμος (pics)

Ο Γιώργος Λάνθιμος αποτελεί έναν από πλέον αναγνωρισμένους σκηνοθέτες διεθνώς και με την ταινία The Favourite, σάρωσε τις υποψηφιότητες για τα βραβεία Όσκαρ 2019 , θέτοντας υποψηφιότητα για 10 όσκαρ στις κατηγορίες: καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, πρωτότυπου σεναρίου, καλλιτεχνικής διεύθυνσης, φωτογραφίας, καλύτερου μοντάζ για τον Γιώργο Μαυροψαρίδη, κοστουμιών, α’ γυναικείου ρόλου για την Ολίβια Κόλμαν και διπλή υποψηφιότητα β’ γυναικείου ρόλου για τις Έμα Στόουν και Ρέιτσελ Βάις.

Ωστόσο ελάχιστοι γνωρίζουν πως ο 45χρονος σκηνοθέτης, ο οποίος σπούδασε κινηματογραφική και τηλεοπτική σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου στην Αθήνα και ήταν μέλος της δημιουργικής ομάδας που σχεδίασε την έναρξη και τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, είχε παρουσία στο πρωτάθλημα της Α1 ως αθλητής.

Ο Γιώργος Λάνθιμος (1,93), γιος του χαρισματικού σκόρερ του Παγκρατίου, Αντώνη Λάνθιμου, ασχολήθηκε από μικρό παιδί με το μπάσκετ, αποτελώντας μέλος της ακαδημίας της Αθηναϊκής ομάδας, ενώ τη σεζόν 1991-1992 και υπό τις οδηγίες του Απόστολου Κόντου αγωνίστηκε σε 3 παιχνίδια, έχοντας 7 πόντους με 1/2 βολές, 3/8 δίποντα, 5 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 4 λάθη σε 79 λεπτά συμμετοχής. Ο τότε 18χρόνος έφηβος πήρε συμμετοχές λόγω της απεργίας των επαγγελματιών καλαθοσφαιριστών. Στο εφηβικό είχε προπονητή τον Μιχάλη Μαντζιώρη, έχοντας κοινή πορεία με τον νυν προπονητή του Δούκα, Νάσου Χούμπαυλη.

Φυσικά ποτέ δεν μπόρεσε να φτάσει την τεράστια αξία του ονόματος του πατέρα του αναφορικά με το μπάσκετ, αλλά έχοντας κλίση από μικρός με τον κινηματογράφο, έφτασε πολύ ψηλά, κατοικώντας μόνιμα στο Λονδίνο. Η αρχή έγινε με τον «Κυνόδοντας» το 2009, ενώ ο «Αστακός» του διεκδίκησε το Οσκαρ πρωτότυπου σεναρίου το 2016.

Α.Ο.ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ 1991-92,ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α1,Η ΟΜΑΔΑ (ΦΩΤΟ ΡΕΤΡΟ) — μαζί με ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΝΤΟΣ(ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ), ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΝΘΙΜΟΣ, ΣΚΟΥΤΑΡΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΟΥΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΤΖΙΜ ΣΑΡΚΙΝ, ΧΟΥΜΠΑΥΛΗΣ ΝΑΣΟΣ, ΕΡΛ ΧΑΡΙΣΟΝ, ΜΠΑΚΑΤΣΙΑΣ ΘΥΜΙΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΤΟΛΛΙΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ και ΣΑΚΗΣ ΤΖΑΛΑΛΗΣ

Αντώνης και Γιώργος Λάνθιμος - photo credit : documentonews.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ