18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Απροσδόκητοι ήρωες των F4 με Πρίντεζη και όχι μόνο

Η ισπανική Marca αποφάσισε να κάνει ένα διαφορετικό αφιέρωμα στα Final Four και στους παίκτες που με τον δικό τους τρόπο έγιναν ήρωες. Χάρη σε μία φάση ή χάρη στην ηγετική τους φυσιογνωμία. Στη λίστα κι ένας Έλληνας, ο Γιώργος Πρίντεζης, αλλά και αρκετοί γνώριμοι στους Έλληνες φιλάθλους όπως ο Ραμούνας Σισκάουσκας, ο Στόγιαν Βράνκοβιτς, ο Κορνίλιους Τόμπσον, αλλά και ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς.

Οι 10 ήρωες της ισπανικής εφημερίδας είναι οι :

1. Τόνι Κούκοτς - ΠΟΠ '84 Σπλιτ: Ηγέτης της ομάδας που έγραψε ιστορία στα πρώτα final four της ιστορίας. Από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχουμε δει στα παρκέ.

2. Σάσα Τζόρτζεβιτς - Παρτιζάν: Ποιος να ξεχάσει εκείνο το απίθανο τρίποντο στην Πόλη, το 1992 που έδωσε την κούπα στην Παρτιζάν και τον πρώτο τίτλο στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς;

3. Κορνίλιους Τόμπσον - Μπανταλόνα: Ήταν ο ήρωας της Μπανταλόνα στον τελικό με τον Ολυμπιακό το 1994 στο Τελ Αβίβ. Και ο τύπος που οι φίλοι του Ολυμπιακού μάλλον δεν θα θελήσουν να ξαναδούν ποτέ. Και δεύτερος τίτλος για τον Ομπράντοβιτς

4. Μάικλ Γιανγκ - Λιμόζ: Ήταν από τους απροσδόκητους θριάμβους. Εξαιρετικός επιθετικά παίκτης, σε μια ομάδα που κέρδιζε με την άμυνα.

5. Στόγιαν Βράνκοβιτς - Παναθηναϊκός: Ξεχνιέται εκείνη η τάπα στον τελικό με την Μπαρτσελόνα το 1996 στο Παρίσι με τα χρονόμετρα να έχουν κολλήσει; Δύσκολα... Ο Κροάτης έγινε για πάντα ο ήρωας των "πράσινων¨.

6. Ραμούνας Σισκάουσκας - Παναθηναϊκός: Ήρωας για τους "πράσινους", από τους κορυφαίους του τελικού του 2007 στην Αθήνα. Ήταν όμως και αντιήρωας παίζοντας για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στους τελικούς του 2009 στο Βερολίνο και του 2012 στην Πόλη που σφραγίστηκαν με νίκες τους Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού αντίστοιχα.

7. Γιώργος Πρίντεζης - Ολυμπιακός: Ένα σουτ... αντιμπασκετικό πέρασε στην ιστορία. Και ποιος να πει οτιδήποτε για το πεταχτάρι του Γιώργου Πρίντεζη, έχοντας σφραγίσει ένα ολόκληρο ευρωπαϊκό τρόπαιο το 2012 στην Πόλη;

8. Ταϊρίς Ράις - Μακάμπι Τελ Αβίβ: Τελικός του 2014 και ένα δεύτερο ημίχρονο που θα μείνει αξέχαστο, ως την κατάκτηση του τίτλου. Σημείωσε 26 πόντους και ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του Ντέιβιντ Μπλατ στο Μιλάνο.

9. Βίκτρο Χριάπα - ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Ήταν οι δικές του 2/2 βολές στο τέλος της κανονικής περιόδου που ισοφάρισαν το παιχνίδι σε 83-83 και το έστειλαν στην παράταση. Εκεί όπου η δική του ΤΣΣΚΑ νίκησε την Φενέρμπαχτσε. Ή αν θέλετε εκεί όπου ο Δημήτρης Ιτούδης νίκησε τον δάσκαλό του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πίσω στο 2016.

10. Φαμπιάν Κοζέρ - Ρεάλ Μαδρίτης: Πέρυσι όλα τα μάτια ήταν στραμένα και δικαίως στον Λούκα Ντόντσιτς. Ο Φαμπιάν Κοζέρ πέρασε σχεδόν απαρατήρητος, όμως ήταν το κλειδί της νίκης της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Φενέρμπαχτσε στον τελικό του Βελιγραδίου με 17 πόντους και τον υψηλότερο βαθμό στο σύστημα αξιολόγησης (21).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ